28.6.09

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:ΩΡΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ!







Ρίξτε επίσης μια ματιά εδώ:


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


Με την παχυσαρκία να καλπάζει στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο μήπως έφθασε η ώρα να σοβαρευτούμε συνειδητοποιώντας μερικά απλά πράγματα; Και εξηγούμαι:



1.Το κύριο πρόβλημα με τα υπέρβαρα/παχύσαρκα άτομα δεν είναι η μείωση του προσδόκιμου ζωής τους αλλά η δραματική πολλές φορές υποβάθμιση της ποιότητας της.


Νομίζουμε ότι είμαστε υγιείς,όμως το υπερβάλλον βάρος αποτελεί τρoχοπέδη στο να χαιρόμαστε τη ζωή στο μέγιστο βαθμό!

2. Ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να καλύπτουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες εκτός από την εύκολα προσβάσιμη λύση του φαγητού;

3. Ότι έχοντας ήδη αναπτύξει και παγιώσει τις μοναδικές μας προσωπικότητες, είναι άδικο για τον εαυτό μας και ατελέσφορο να αγόμαστε και να φερόμαστε από παρορμητικές βουλιμικές διαθέσεις;


4.Ότι δεν υπάρχουν εύκολες,μαγικές συνταγές για γρήγορο,άκοπο αδυνάτισμα και ότι τα κιλά μπαίνουν εύκολα αλλά χάνονται δύσκολα;
Χρειάζονται μόνο 10' για να "απολαύσει" κανείς ένα τυπικό γεύμα ταχυφαγείου ενώ 3 ώρες σχετικά γρήγορο βάδισμα για να κάψει τις αντίστοιχες θερμίδες.!

5. Ότι η μόνιμη αίσθηση ευεξίας είναι ασύγκριτα συμφερότερη από την ικανοποίηση της στιγμής (χωρίς μάλιστα να συνυπολογίσουμε τις σοβαρές επιπτώσεις των ενοχικών συναισθημάτων που συχνά συνοδεύουν τις διατροφικές ατασθαλίες.)

6. Ότι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να καταναλώνει τις διατροφικές σαβούρες που του πασάρει η βιομηχανία τροφίμων με τη συναίνεση/ανοχή των αρμόδιων υπουργείων.
Τροφές-σκουπίδια γεμάτες από το λευκό,αργό ,πικρά γλυκό θάνατο που ακούει στο όνομα ζάχαρη και από το λιπαρό δολοφόνο:τα τρανς λιπαρά.

Κάθε μπουκιά από τις τροφές αυτές σκοτώνει κάτι από το είναι μας!


Ας ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει κάνοντας τις σωστές επιλογές:

- όχι στη scrap διατροφή της παρακμής,της φθίσης και του αργού θανάτου!

-ναι στις φυσικές,ανεπεξέργαστες τροφές!

-όχι στην κατάπτωση και το μαρασμό του καναπέ !

-ναι στην κίνηση και τη σωματική άσκηση! Ναι στη ζωή!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/







9 comments:

  1. Νομίζουμε ότι είμαστε υγιείς,όμως το υπερβάλλον βάρος αποτελεί τρoχοπέδη στο να χαιρόμαστε τη ζωή στο μέγιστο βαθμό! νομίζω ότι ήθελες να πεις στον ελάχιστο βαθμό, ωραίο άρθρο πάντως όπως πάντα!

    ReplyDelete
  2. Δηλαδη ειναι ξεφτιλες οι χοντροι, ποσο μαλλον οι βουλιμικοι;
    Η βουλιμια ειναι ψυχιατρικη ασθενεια. Οπως και η ανορεξια. Κατι δεν παει καλα στη σκεψη και την ψυχη του ατομου γι' αυτο και συμπεριφερεται ετσι, Χρειαζεται βοηθεια και στηρικη, οχι τετοιους απαξιωτικους χαρακτηρισμους. Καλα θα ηταν να σκεφτομαστε λιγο πριν ξεστομισουμε τοσο άσχημες λέξεις. Ο σχιζοφρενης ειναι ξεφτιλας; O βουλιμικος γιατι να ειναι;

    ReplyDelete
  3. Κατα τα αλλα το αρθρο ειναι εξαιρετικο.

    ReplyDelete
  4. Μέγιστο,σωστά το είπα φίλε!

    Οι χοντροί σαφώς δεν είναι ξεφτίλες και παραποιείς βάναυσα τα λεγόμενά μου!

    ReplyDelete
  5. Η παράγραφος 3 ειναι σαφεστατη οτι προέρχεται απο άνθρωπο που δεν εχει ιδεα του τι ειναι ενας βουλιμικος ή ανορεξικός.
    Είναι προφανές οτι κάποιος που έχει ήδη αναπτύξει και παγιώσει την μοναδικη του προσωπικότητα, όπως λες, δεν σημαίνει ότι κατα ανάγκη ειναι και ολοκληρωμένη. Σε ολους υπάρχουν πάθη και σίγουρα το να "ντροπιάζεις" ή να θεωρείς ντροπή κάποια αδυναμία δεν βοηθά.

    ReplyDelete
  6. "Ότι έχοντας ήδη αναπτύξει και παγιώσει τις μοναδικές μας προσωπικότητες, είναι ντροπή και έσχατος εξευτελισμός να αγόμαστε και να φερόμαστε από παρορμητικές βουλιμικές διαθέσεις;" δεν νομίζω ότι το έννοεί έτσι όπως το κατάλαβες....ούτε ο σχιζοφρενής ούτε ο βουλιμικός είναι ξεφτίλας!!!πρόκειτε περί ψυχικών νόσων και στις 2 περιπτώσεις, και στο συγκεκριμένο blog θα βρεις ουκ ολίγες αναρτήσεις για το πως να ελέγξεις το συναισθηματικό φαγητό που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα των παχύσαρκων-βουλιμικών. Πιστέυω πως εννοεί ότι είναι κρίμα όταν καταβάλεις μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να σε καταδυναστεύει μια τέτοια "αδυναμία". Αδυναμία να κοιτάξεις και να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα κατάματα...( και εγώ έχω μεγάλη ιδέα του τι είναι ένας βουλιμικός)

    ReplyDelete
  7. Σαφώς και δεν θέλω να θίξω άτομα και οι προθέσεις μου είναι μόνο καλές! Πάντως απέσυρα κάποιες λέξεις για να μη γίνονται αχρείαστες παρεξηγήσεις.
    Καλύπτεσαι Χριστίνα;

    ReplyDelete
  8. Ειμαι και εγώ βουλιμικη και έχω καταφέρει να το ελέγξω .Καθώς αγάπησα τον εαυτό μου και κάνοντας σκληρή γυμναστική και βάρη είδα τι ειμαι ικανή να κανω τι αξίζω και ποσο καλύτερα ειμαι τώρα .Τα άρθρα σου που ειμαι φανατική με βοήθησαν παρά πολύ και.μόνο κουράγιο μου έδωσαν !!! Όταν άρχισα να κανω βάρη σεβαστικα τον εαυτό μου το σώμα μου και την δύναμη μου κατόπιν να ρυθμισω κι την διατροφή μου ήρθε εύκολα !

    ReplyDelete
  9. Ακριβώς στο σεβασμό αυτό ποντάρω! Να είσαι καλά!

    ReplyDelete