29.6.09

ΚΑΨΤΕ ΛΙΠΟΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ!












Για τα πολλαπλά οφέλη της διαλειμματικής άσκησης μιλήσαμε εδώ:ΚΑΨΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

κι εδώ:
ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της διαλειμματικής άσκησης είναι ότι αδειάζει εύκολα και γρήγορα τις ρεζέρβες του μυϊκού γλυκογόνου.


Στην προσπάθεια του να τις ξαναγεμίσει, το σώμα μας μετατρέπει σε γλυκογόνο το σάκχαρο του αίματος αντί να το χρησιμοποιήσει σαν ενεργειακή πηγή.


Έτσι για να εξασφαλίσει τη συνέχιση των ζωτικών του λειτουργιών το σώμα μας είναι λογικό να στραφεί στη πιο διαθέσιμη πηγή ενέργειας που δεν είναι άλλη από το αποθηκευμένο λίπος.

Η αυξημένη δε πρόσληψη οξυγόνου που ακολουθεί την έντονη άσκηση δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό για μέγιστο κάψιμο λίπους.


-Εάν δεν σας ικανοποιούν τα αποτελέσματα από τον τρόπο που γυμνάζεστε


-εάν θέλετε να αποκτήσετε φοβερή δύναμη και ταχύτητα


-εάν θέλετε να κάνετε τη γράμμωση μια απλή υπόθεση....


....βάλτε στα πλάνα σας τη διαλειμματική άσκηση και θα με ευγνωμονείτε!




Χρήστος Στρογγύλης






12 comments:

  1. πως θα εφαρμοσουμε την διαλειματικη στο γυμναστηριο(διαδρομος),λιγο δυσκολο μου φενεται..... να βγουμε εξω να τρεχουμε μεσα στον χειμωνα?υπαρχουν αλλοι κινδυνοι...θελω να ακουσω την γνωμη σου!

    ReplyDelete
  2. Καθόλου δύσκολο δεν το βρίσκω εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν παντού ασφαλή μέρη.

    ReplyDelete
  3. Πολύ ενδιαφέρον τα άρθρα σου και χρήσιμα σε όλους.ήθελα να ρωτήσω κανω γυμναστική χρόνια τρέχω σχεδόν καθε μερα σε χαλαρό ρυθμό αλλα τώρα θα δοκιμάσω διαλλειματική προπόνηση γιατί τοσο καιρό δεν βλέπω γράμμωση.αν κανω διαλλειμματική προπόνηση θα μπορώ να τρέξω σε ημιμαραθώνιο 30 χμ?και εκτός απο αυτό εχω αποκλείσει κρέας και ψάρι απο την διατροφή μου,θα μπορώ να κανω γράμμωσή?ειμαι 35 ετών και εχω 20%λιπος.ευχαριστώ

    ReplyDelete
  4. Για ημιμαραθώνιο δεν αρκεί η διαλειμματική!Για να κάνεις γράμμωση χρειάζεσαι άψογη διατροφή,βάρη και αερόβια! Μπορείς να τη πετύχεις και χωρίς κρέας ή ψάρι!

    ReplyDelete
  5. Χρηστο
    Ποσες φορες την εβδομαδα (και φανταζομαι πρωι με αδειο στομαχι) μπορουμε να κανουμε διαλειματικη χωρις να καταστρεφουμε μυικο ιστο. Ρωταω γιατι πρωτον κανω βαρη εδω και αρκετο διαστημα και δευτερον πολλα αρθρα body building ειναι κατα της διαλειματικης και υπερ της αεροβιας μακρας διαρκειας για την προστασια της μυικης αναπτηξης. Ανεπτυξε λιγο το θεμα σε παρακαλω.

    ReplyDelete
  6. Το έχω αναπτύξει! Ψάξε λίγο και θα βρεις τα πάντα!

    ReplyDelete
  7. για την μεγιστη καυση λιπους ειναι καλυτερα πρωτα διαλλειματικη και μετα βαρη ή το αναποδο και γιατι?

    ReplyDelete
  8. Έχω ολόκληρα άρθρα. Ψάξε λίγο!

    ReplyDelete
  9. χελλοου!! προσφατα ξεκινησα γυμναστηριο για να χασω το επιπλεον κλα αλλα κατα βάση το τοπικο λιπος στα ποδια (στα μπουτια συγκεκριμενα). λατρεψα το γυμναστηριο και τα βαρη αλλα αυτο που με σκο-τω-νει ειναι ο διαδρομος. δεν εχω χειροτερο, τοσο που με κανει να μην θελω καν να παω. δεν υπαρχει ενας ατιμος τροπος να το αντικαταστισω με κατι αλλο???

    ReplyDelete
  10. Τον διάδρομο δεν τον μπορώ κι εγώ γι αυτό και τρέχω έξω!

    ReplyDelete
  11. Χρήστο ήθελα να ρωτήσω αν θα συνιστουσες μετά από δυνατη προπόνηση τη κατανάλωση μαρμελάδα ς για την παραγωγή γλυκογονου-ινσουλινης.

    ReplyDelete
  12. Εξαρτάται από τους στόχους! Αν θέλω να ετοιμαστώ για μια προπόνηση που έρχεται γρήγορα,θα έλεγα οκ! Αν είμαι σε φάση γράμμωσης, όχι! Όλα εξαρτώνται από τιο γενικότεο κάδρο!

    ReplyDelete