1.6.09

Άσκηση με βάρη: Must για τις γυναίκες!









1ο μέρος

Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗ:ΜΥΘΟΙ-ΑΛΗΘΕΙΕΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Έχουμε τονίσει ότι η άσκηση με βάρη αποτελεί αναγκαιότητα για το σύνολο του ενήλικου πληθυσμού και όχι κάποιο είδος περιττής πολυτέλειας. 

Μην παραλείψετε να διαβάσετε το πολύ διαφωτιστικό άρθρο: 


ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΗ: ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ!!  


Oι γυναίκες βέβαια δεν αποτελούν εξαίρεση στο γενικό κανόνα! Αντίθετα μάλιστα είναι επιτακτική η ανάγκη να εμπλακούν σε κάποιο πρόγραμμα άσκησης με αντιστάσεις και κυρίως με βάρη.

Έχει αποδειχθεί ότι η άσκηση με βάρη είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικά αντίδοτα κατά της αναπόφευκτης αύξησης της οστεοπόρωσης που προέρχεται κυρίως από τη μείωση των οιστρογόνων κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Η άσκηση με βάρη όχι μόνο βοηθάει στην αύξηση της οστικής πυκνότητας αλλά επιπρόσθετα αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και ενισχύει την ικανότητα της ισορροπίας.

Όλα αυτά βοηθούν στην αποτροπή πιθανών πτώσεων αλλά και στη μείωση των συνεπειών τους.

Η μείωση λοιπόν της οστεοπόρωσης βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής στις ωριμότερες ηλικίες.

Αν η φιλοσοφία σας για τη ζωή είναι η ευρέως κρατούσα - δηλ. ζούμε το σήμερα και όσο για το αύριο "γαία πυρί μιχθήτω" - θα με ρωτήσετε:

Καλά όλα αυτά,αλλά με το σήμερα τι γίνεται;

Αποδεχόμενος λοιπόν τη ματαιότητα μιας πιθανής προσπάθειας να αλλάξω τη γενική σας θεώρηση για τη ζωή, απαντώ ότι η άσκηση με βάρη έχει πολλά πλεονεκτήματα για την εμφάνιση,την υγεία σας αλλά και τη ψυχολογία σας :


- το ποιο σέξι στοιχείο του σώματος σας είναι οι υποβόσκοντες κάτω από το επιφανειακό στρώμα λίπους μύες σας

- η σωματική σας σύνθεση παρουσιάζει σαφή βελτίωση (μείωση του σωματικού λίπους/αύξηση της μυϊκής μάζας )

-αύξηση της δύναμης και συνεπώς αύξηση της ανεξαρτησίας σας και ευχερέστερη διεκπεραίωση των καθημερινών σας καθηκόντων


αύξηση του βασικού σας μεταβολισμού (λόγω αύξησης της μυϊκής μάζας)

αυξημένη ευεξία

καλύτερη διάθεση και ανεβασμένη ψυχολογία

- πολύτιμη συμβολή στην πρόληψη του προαιώνιου εχθρού σας: της κυτταρίτιδας



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/








10 comments:

  1. Ευχαριστούμε για τα πολύ ενδιαφέροντα άρθρα,θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να κάνετε ένα αφιέρωμα αφ' ενός στα πρωτεινούχα σκευάσματα (πχ μπάρες πρωτείνης που πωλούνται στα γυμναστήρια)και κατά πόσον αυτά είναι ωφέλιμα κ 2ον,όσον αφορά στις γυναίκες κ μιάς και είμαστε πολλές οι αναγνώστριες, ένα αφιερωματάκι -αν κ εφόσον είναι εφικτό- στα είδη γυμναστικής που δίνουν τα μέγιστα στην υγεία κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης (κ ειδικότερα βάρη κ ασκήσεις με αντιστάσεις μιας κ είναι τα αγαπημένα μου). Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  2. Αυτά που πωλούνται στα γυμναστήρια κατά την άποψή μου πρέπει να αποφεύγονται! Για τη περίοδο της εγκυμοσύνης δεν είμαι αρμόδιος και κατάλληλος να γράψω!

    ReplyDelete
  3. Κατανοητό! Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα και συγχαρητήρια για τις θαυμάσιες συμβουλές που μας δίνεις μέσω του blog. Έκανα πρόσφατα μαγνητική τομογραφία και ανακάλυψα ότι έχω δύο κήλες στον αυχένα. Εξακολουθώ να κάνω ασκήσεις με βάρη, παρόλο που συνιστάται να αποφεύγονται, προσπαθώ να αποφεύγω ορισμένες που επιβαρύνουν τον αυχένα, πάντα με τη συνδρομή του γυμναστή. Μπορώ να συνεχίσω με ασφάλεια την ενασχόληση με βάρη ή πρέπει να τα αποφεύγω τελείως? Ποιες ασκήσεις είναι οι πιο ενδεδειγμένες? Ασκήσεις με λάστιχα και με τη χρήση του ιδίου του σωματικού βάρους (πχ κάμψεις) επιτρέπονται? Ευχαριστώ πολύ

    ReplyDelete
  5. Mάρθα αυτό το θέμα είναι ιατρικής φύσης και δεν μπορώ να απαντήσω!

    ReplyDelete
  6. Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφετε! Έχω μια ερώτηση.
    Είμαι 38 με ύψος 1.70 & 70 κιλά (τα οποία τα πήρα τον τελευταίο χρόνο που έκοψα το κάπνισμα). Ξεκίνησα μόλις πριν μια εβδομάδα γυμναστήριο. Θέλω να πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα. Ξεκινάω την προπόνηση μου με 30 γρήγορο βάδην και στην συνέχεια πάω στα βάρη (απ' όσα διάβασα αυτό είναι λάθος;;;). Αν κάνω κυκλική προπόνηση με όλες τις μυικές ομάδες (στήθος / πλάτη / ώμοι και πόδια) μου παίρνει περίπου μια ώρα +. Τι μου προτείνετε; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ReplyDelete
  7. 5' ζέσταμα μα ελαφρό τροχάδην, 45' κυκλική και μετά 20' τρέξιμο στο διάδρομο! 3-4 φορές την εβδομάδα! Μετά από δυο μήνες αλλάζεις πρόγραμμα!

    ReplyDelete
  8. Σας ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  9. Καλημέρα. .και συγχαρητήρια για τη φοβερη δουλειά που κάνετε κυρίως εναντια στην παραπληροφοριση..οσα χρονια παω στα γυμναστήρια (περιοδικά)βλέπεις τις γυναίκες να κανουν ομαδικα προγράμματα αερομπικ ,στεπ κ.α με μικρη η ελαχιστη ενταση αφου ποτε δεν ξερουν τα βηματα και το μονο δυνατο ειναι η μουσική. .απο την αλλη μερια στη σαλα των γυμναστηριων οι άντρες ασχολούνται με τα βαρη και εμεις ουτε πλησιαζουμε αλλα και οι γυμναστές δεν μας κατευθύνουν προς αυτο το δρομο...

    Ειμαι 35 με 2 παιδια..ποτε δεν ειχα πολλα παραπανω κιλα αλλα παντα σχεδον λιγα ενοχλητικα..
    εδω και δυο μηνες που γνωρισα το μπλοκ εκανα στροφή. .στροφη στη διατροφη στροφη και στη καθημερινοτητα μου..εχασα 6 κιλα ακουραστα και η ενεργεια μου στα υψη..κανω βαρη στο σπιτι και τρεξιμο ή ποδήλατο ή τεννις εξω
    ευχαριστώ για τη βοήθεια σας.

    ReplyDelete
  10. Χαίρομαι Rose! Συνέχισε έτσι κι όλα θα πάνε καλύτερα στη ζωή σου!

    ReplyDelete