18.7.09

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ:ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ;










Πέντε είναι οι κυριότεροι λόγοι που κάνουν την απόκτηση μυϊκής μάζας δυσκολότερη:

1.Aνεπαρκής εκγύμναση του μυϊκού συστήματος


Η απόκτηση μυϊκής μάζας απαιτεί προοδευτική υπερφόρτωση των μυών με βάρη ικανά να εκμαιεύσουν κάποιο ορατό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Αυτό,βέβαια, δεν μπορεί να επιτευχθεί με πεντάκιλα βαράκια!

2. Υπερπροπόνηση

Μπορεί να επιφέρει αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα δηλ. καταβολισμό και κανιβαλισμό των μυών.

Ρίξτε μια ματιά εδώ: 


ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ:ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

H αλήθεια λοιπόν βρίσκεται κάπου στη μέση και είναι φανερό ότι οι υπερβολές βλάπτουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

3. Δεν υπάρχει επαρκής πρόσληψη τροφής

Η θερμιδική πρόσληψη κατά την περίοδο κτισίματος του μυϊκού συστήματος θα πρέπει να υπερβαίνει κατά 10-15% την απαιτούμενη για τη συντήρηση του υπάρχοντος σωματικού βάρους.

4. Δεν υπάρχει πρόσληψη επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης

Θα έλεγα ότι χρειάζονται τουλάχιστον 1.5-2 γραμ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης για κάθε κιλό σωματικού βάρους για όσους γυμνάζονται σκληρά.

Κι ενώ αυτό επιτυγχάνεται σχετικά εύκολα, το δύσκολο είναι να πάρεις αυτή την πρωτεΐνη από καθαρές πηγές και με την ελάχιστη δυνατή πρόσληψη σε λίπος.

5. Υπερβολική αερόβια άσκηση.

Προσπαθήστε να εξορθολογίσετε το αερόβιο κομμάτι της προπόνησής σας.

Η υπερβολική αερόβια άσκηση καταβροχθίζει κυριολεκτικά τα μυϊκά σας κέρδη.

Περιορίστε την ανάλογα ή δοκιμάστε σύντομα προγράμματα διαλειμματικής άσκησης που σέβονται περισσότερο τους μύες σας.

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



16 comments:

  1. φιλε χρηστο υπαρχει περιπτωση να δυσκολευεται καποιος να φτιαξει μυικη μαζα λογο του θεροιδη ?

    ReplyDelete
  2. Yποθυρεοειδισμό φαντάζομαι...
    Όχι φίλε,δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο για συνήθεις καταστάσεις ερασιτεχνών.

    ReplyDelete
  3. φιλε χρηστο εγω που ειμαι 90 κιλα πρεπει να περνω 180 γρμ δλδ..ποσο γρμ πρωτεινης whey μπορω να φορτωσω στο shake..εγω σε 450ml βαζω 45γρμ πρωτεινης hydrowhey(δεν ονομαζω για μην προμοταρω)..επισης 5 λεπτα πριν πιω το ροφημα τρωω μια κουταλια του γλυκου γλυκοζη

    ReplyDelete
  4. Και με 135 βγαίνεις. Δεν είναι γραμμένα σε πέτρα αυτά! Καλό είναι να μη ξεπερνάς αυτή τη δόση εφ' άπαξ! Τα υπόλοιπα από τη διατροφή!

    ReplyDelete

  5. 135γρμ σε 500ml θα εννοεις..δεν εχω δοκιμασει τοσο πολυ μεχρι τα 90γρμ ειχα φτασει αλλα επειδη κανω και πολυ αεροβια[25 λεπτα διαλλειματικη(1 λεπτο στο 9 και 20sec sto 13)] + κανα 5-10 λεπτα στο ελειπτικο φοβαμαι οτι για να χασω το τοπικο λιπος τις κοιλιας δν αφηνω τους μυς να τραφουν

    ReplyDelete
  6. Χρίστο, κατά την γνώμη σου, μπορεί, ή όχι κάποιος να αποκτήσει μυική μάζα, αποκλειστικά και μόνο μέσω της σωστής διατροφής? Χωρίς συμπληρώματα δηλαδή

    ReplyDelete
  7. Αν κρίνω από εμένα 100%!

    ReplyDelete
  8. "Θα έλεγα ότι χρειάζονται τουλάχιστον 2 γραμ. υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης για κάθε κιλό σωματικού βάρους."

    την ημερα ή την εβδομαδα??

    ReplyDelete
  9. φιλε χρηστο αναφερεις τουλαχιστον 2γρ. πρωτεϊνης ανα κιλο σωματος. εγω ειμαι 80 κιλα που σημαινει 160γρ. Εχω διαβασει οτι σε καθε γευμα ο οργανισμος λαμβανει το πολυ 30γρ. πρωτεϊνης, επομενος θα πρεπει να κανω 6 γευματα, πραγμα δυσκολο. επισης αν καποιος ειναι 100 κιλα θα χρειαστει να κανει 7 γευματα που ειναι ακατορθωτο. θα μπορουσες να σχολιασεις πανω σ' αυτο. επισης θα ηθελα να μου πεις αν ισχυει οτι σε καθε γευμα ο οργανισμος δεν μπορει να αποροφησει πανω απο 30γρ πρωτεϊνης.

    ReplyDelete
  10. Μπορείς να μείνεις στα 1,5 γρ/κιλό βάρους και μέρα. Τα 2γρ για πολλούς είναι το άνω όριο για τους ερασιτέχνες. Τα 30γρ αν και αποτελούν μια γενική ντιρεκτίβα δεν έχουν επιστημονική βάση.

    ReplyDelete
  11. καλημερα χρηστο!!!Εχω ενα θέμα με τη μυική μάζα,καθώς προσπαθώ να πάρω μυική μάζα με διαλειμματική με ελεύθερα βάρη και σύνθετες ασκήσεις αλλα παίρνω με παρα πολύ αργό ρυθμό.αυτό μάλλον έγκειται στην αερόβια που κάνω(είτε αντοχη σε πολύ υψηλο ρυθμο είτε σπριντ με ασκησεις σωματικού βάρους ταυτόχρονα).Είμαι 75 kg με 8-9% λιπος περίπου.Όμως δεν είναι και ελαφρά ρε γαμωτο τα βαρη που χρησιμοποιώ(17,5) και χρησιμοποιώ πάρα πολυ ασκήσεις όπως έλξεις,καμψεις κτλ(μια μερα βάρη και την άλλη με σωματικό βάρος,όμως καμία μερα δε λείπει η αερόβια).Τι να κάνω για να αυξηθεί η μυική μάζα πιο αισθητά??

    ReplyDelete
  12. Πας σε σπλιτ με βαριά βάρη και μεγάλα διαλείμματα,ελαττώνεις την αερόβια και τρως υπερθερμιδικά με πρωτεΐνη στα 130-150 γραμμάρια.

    ReplyDelete
  13. Γιατί θυσιάζεις την ποιότητα για την ποσότητα; Aν πάντως θέλεις περισσότερο όγκο χρειάζεσαι βαρύτερα βάρη με μεγαλύτερα διαλείμματα,ελάττωση της αερόβια και υπερθερμιδική διατροφή

    ReplyDelete
  14. χρηστο η πιο δυσκολη μυικη ομαδα για αυξηση μυικης μαζας ειναι τα χερια??(δικεφαλος-τρικεφαλος). εγω εκει μονο εχω ενα μικρο θεμα,και δεν ξερω που οφειλεται.

    ReplyDelete
  15. Δεν είναι έτσι! Υπάρχει και γονιδιακό θέμα πάντως. Γύμνασέ σους με πιο βαριά βάρη!

    ReplyDelete