7.7.09

ΠΑΧΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;








Πρόκειται για έναν από τους πολλούς διατροφικούς μύθους που περιδιαβαίνουν ανεμπόδιστα και όποιον πάρει ο Χάρος!

Ο μύθος αυτός δεν υποστηρίζεται από τα αποτελέσματα καμίας σοβαρής έρευνας.Αντίθετα υπάρχουν αρκετές έρευνες που τον καταρρίπτουν.

Η ένωση Αμερικανών διατροφολόγων είναι σαφέστατη:

"Tο τι τρώτε και όχι το πότε το τρώτε κάνει τη διαφορά.Οι θερμίδες έχουν την ίδια ακριβώς επίδραση στο σώμα ανεξάρτητα από το πότε καταναλώνονται"

Το ίδιο πράγμα υποστηρίζεται από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και άλλους έγκυρους φορείς.

Η αλήθεια είναι ότι το βράδυ τρώμε πολλές φορές απερίσκεπτα, καταναλώνοντας junk foods όπως πίτσες,γύρους,ξηρούς καρπούς χείριστης διατροφικής αξίας,μπύρες κλπ.

Σ' αυτό συνεισφέρουν η παρέα,η τηλεόραση,η κούραση ,η χαλαρότητα της βραδιάς κλπ.

Εάν τρώτε καθαρά - όπως περιγράψαμε σε δεκάδες αναρτήσεις - δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το λογικό βραδινό φαγητό! Σημασία έχει να κρατάτε υπό έλεγχο την ημερήσια θερμιδική σας πρόσληψη!



Χρήστος Στρογγύλης


4 comments:

  1. Πες τα ρε Χρηστο!Το απαραδεκτο ειναι πως εχω ακουσει αυτην την κοτσανα απο διατροφολογο σε γυμναστηριο!Συγκεκριμμενα,προπονουμαι και τρεφομαι με συνεπεια εδω και τρια χρονια κ ομολογω οτι αυτο το σαιτ ειναι οαση για εναν ερασιτεχνη "φυσικο" bodybuilder".Ξεκινησε λοιπον κι ενας φιλος μου γυμναστηριο-διατροφη κυριως για να χασει κιλα και να "σφιξει" οπως λεει.Το προγραμμα που του δωσανε?ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!!!5 φορες τη βδομαδα,μιση ωρα αεροβιο,μετα βαρη κυκλικη κ μετα αλλα 45' αεροβιο.Και φυσικα,ραχιαιους κοιλιακους καθε μερα.Εκει που ανατριχιασα ομως ειναι που η συμβουλη του διατροφολογου ηταν να ραβει το στομα του μετα τις 6μμ.!!Αυτος κοιμαται γυρω στις 3πμ!Ουρλιαζω να του αλλαξω γνωμη αλλα ματαια..λεει οτι "τον πιανει" αφου εχασε 10 κιλα σε εναμιση μηνα..Υπαρχουν εγκληματιες στο χωρο.Ειλικρινα,μπραβο για την ιστοσσελιδα σου.

    ReplyDelete
  2. Και όμως:
    http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=9312

    ReplyDelete
  3. Yπάρχουν αρκετά αντικρουόμενα άρθρα τα οποία παρακολουθώ όσο μπορώ.

    Είμαι πεπεισμένος - και το βλέπω πρώτα απ' όλα στο εαυτό μου - ότι το φαγητό το βράδυ υπό τις συνθήκες που αναφέρω δεν παχαίνει.

    Πάντως σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη δημιουργική σου παρέμβαση!

    ReplyDelete
  4. Ioannis:

    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1550413112001891

    ReplyDelete