26.8.09

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ:ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣΑυξητική ορμόνη : τι είναι;


H αυξητική ορμόνη μαζί με την τεστοστερόνη αποτελούν το κυριότερο δίδυμο αναβολικών ορμονών.

Για την τεστοστερόνη έχουμε γράψει εδώ:

BODYBUILDING:ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣΗ αυξητική ορμόνη παράγεται στην υπόφυση,έναν μικροσκοπικό και υπερπολύτιμο αδένα που βρίσκεται στον εγκέφαλο.

Θεωρείται από πολλούς σαν βασικό μυστικό της νεότητας γιατί υπεισέρχεται σε φυσιολογικές διεργασίες μείζονος σημασίας ,όπως π.χ. :

*στην διαδικασία ανανέωσης/ανάπλασης των μυϊκών ιστών,των οστών και του κολλαγόνου

*στη διατήρηση μιας ευνοϊκής σωματικής σύνθεσης λόγω του ρόλου της στον μεταβολισμό των λιπών.

Με άλλα λόγια η αυξητική ορμόνη ευνοεί τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας , πράγμα που έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στην λειτουργικότητα του ανθρώπου όσο και στην εμφάνισή του.


Αυτό το γεγονός ,σε συνδυασμό και με την προϊούσης της ηλικίας δραματική μείωση της οργανικά παραγόμενης αυξητικής ορμόνης, ώθησε και ωθεί πολλούς στην εξωγενή πρόσληψη της - κυρίως σε ενέσιμη μορφή.

Αυτοί οι αιθεροβάμονες,παρακινούμενοι και από την υπερβολή των μέσων ενημέρωσης - υπερβολή που σχετίζεται με ισχυρότατα οικονομικά συμφέροντα -βλέπουν την αυξητική ορμόνη σαν το απόλυτο ελιξήριο νεότητας.

Όμως φευ,τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και οι παρενέργειες πολλές και μεγάλες.

Πολύ πιο αποτελεσματικό και σίγουρο είναι το να βρούμε τελείως φυσικούς τρόπους με τους οποίους να διεγείρουμε την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης από τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν λοιπόν τέτοιοι τρόποι;

Στοιχηματίστε στο ναι!

Τέλος 1ου μέρους


Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:


Να είσθε υγιείς και να γυμνάζεστε!

Χρήστος Στρογγύλης


No comments:

Post a Comment