10.8.09

BODYBUILDING:ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ






Όσοι ασχολούνται με το bodybuilding ερασιτεχνικά ή και επαγγελματικά έχουν αναγάγει την αύξηση της μυϊκής τους μάζας σε ιερό δισκοπότηρο του αθλήματος.

Άλλωστε bodybuilding χωρίς αύξηση μυϊκής μάζας δεν νοείται.

Το θέμα είναι που μπορεί να φθάσει ένας bodybuilder για την απόκτηση της πολυπόθητης μυϊκής μάζας;

Δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν στα αναβολικά στεροειδή αναζητώντας σύντομους και εύκολους παράδρομους προς το ευκταίο.

Το δυστυχώς δεν έχει ηθικολογική απόχρωση αν και είναι σαφές ότι η λήψη των αναβολικών στεροειδών αμαυρώνει το bodybuilding. Το δυστύχημα είναι το πλήθος των δυνητικών παρενεργειών τους.

Οι επιπόλαιοι και μωροφιλόδοξοι bodybuilders καταφεύγουν στα αναβολικά στεροειδή για να αυξήσουν τα επίπεδα στο σώμα τους της ανδρογόνου και αναβολικής ορμόνης τεστοστερόνης και μέσω αυτής του ρυθμού της πρωτεϊνικής σύνθεσης .

Πρωτεϊνική σύνθεση είναι η αναβολικού χαρακτήρα διαδικασία μέσω της οποίας το σώμα χρησιμοποιεί τα δομικά στοιχεία των αμινοξέων της τροφής για να κτίσει μυϊκό ιστό. Ο ρυθμός της πρωτεϊνικής σύνθεσης είναι αλήθεια ότι πέφτει αισθητά μετά τα 20 χρόνια και το γεγονός αυτό βάζει πολύ κόσμο σε δεύτερες σκέψεις.


Είναι γεγονός ότι το σώμα μας βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ρευστότητας. Η πρωτεΐνη του βρίσκεται σε φάση αέναης ανακύκλωσης δεδομένου ότι πολλά από τα κύτταρά μας πεθαίνουν συνεχώς και νέα κύτταρα γεννιούνται.

Σε πιο μακροσκοπικό επίπεδο υπάρχει μια διαρκής σύγκρουση μεταξύ αναβολικών και καταβολικών δυνάμεων.

Για να ευοδωθεί το bodybuilding,για να αποκτήσει δηλ. ο bodybuilder τη επιθυμητή μυϊκή μάζα είναι απολύτως κρίσιμο να προσλαμβάνει την αναγκαία τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά πρωτεΐνη. Αυτό βέβαια πάντα σε συνδυασμό με τη σωστή άσκηση με βάρη.

Ρίξτε μια ματιά εδώ:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΡΗ:ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ!!

Αυτός είναι και ο σίγουρος μα κάπως αργός δρόμος.

Τα αναβολικά στεροειδή χαράσσουν γρηγορότερους αλλά εξαιρετικά επικίνδυνους δρόμους. Δεν αξίζουν με τίποτα τον κόπο!

Στην επόμενη ανάρτηση θα δούμε πως μπορούμε να ντοπαριζόμαστε με απολύτως φυσικό τρόπο!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο! 

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



17 comments:

  1. Oreo an8ro, perimeno agoniodos tin sinexia..

    ReplyDelete
  2. Δες εδώ :

    http://www.fridge.gr/zb/9502/doping/

    μου γυρνάνε τα μάτια!

    ReplyDelete
  3. το αποτελεσμα για τον τονο βγηκε 158 λιρες????
    με προβληματησες γιατι εγω τρω στην εβδομαδα περιπου 4-5 κονσερβες

    ReplyDelete
  4. Ενα testo δεν το λές και αναβολικό


    επίσης δεν ανέφερες τα φυρσικά

    ReplyDelete
  5. Στα επόμενα μέρη Γιάννη!

    ReplyDelete
  6. συμφωνω με το αρθρο περι αναβολικων μιας και γω σαν ερασιτεχνης bodybuilder πιστευω οτι τα αναβολικα εχουν παει πολυ πισω το αθλημα! αλλα ξερεις τι σκεφτομαι;;; οτι και με φυσικα μεσα που ασπαζεσαι εσυ και πολυ αλλοι τα αποτελεσματα αργουν να ερθουν(η αδερφη μου 5χρονια γυμναστηριο με διατροφη και το σωμα της παραμενει οπως ηταν πριν παει γυμναστηριο)και μην μου πεις οτι κατι φταιει γιατι τοτε καταριπτονται οσα μας λες τοσο καιρο.....εχεις σκεφτει βασει των παραπανων οτι ισως ειναι το εναυσμα να αφησει καποιος την φυσικη αθληση και να περασει στην αναβολικη η μεσω σ.διατροφης;;;κακα τα ψεμματα αλλα με διατροφη και ασκηση δυσκολα ερχεται ο ογκος και αν ερθει ερχετε μετα απο 5-10χρονια,και οι περισσοτεροι οταν τον αποκτησουν τα κορμια τους μοιαζουν με ποδοσφαιριστων παρα με αθλητων με βαρη!

    ReplyDelete
  7. Διαφωνώ φίλε. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δεν γυμνάζονται με ένταση και γι αυτό δεν έχουν αποτελέσματα! Βαριά βάρη με σύνθετες ασκήσεις και HIIT μεταμορφώνουν το σώμα γρήγορα.Αλλά θέλουν κότσια και στράτευση!

    ReplyDelete
  8. Ego pistevo oti ine ke ston anthropo.alos kopaniete xronia ke den kataferni pola ke alos ftiaxni poli grigora

    ReplyDelete
  9. Το φυσικό επίπεδο ειναι πολυ μικρο πυστευω απολυτα οτι πρεπει να εχουμε καπιο κληρονομικο χαριαμα ξεκιναμε γυμ απο μικρα παιδια φτανουμε στο ζενιθ και μετα παμε νιτρα για το αν θελουμε κατι παραπανω που βοηθαει μια στο τοσο να ξεκολλήσεις λιγο με.μεγαλη προσοχη και ιατρικη παρακωλουθιση

    ReplyDelete
  10. Πραγματικά αυτό που λες Χρήστο... Η ΜΕΓΆΛΗ ΈΝΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΌ ΚΌΣΜΕ ΞΎΠΝΑ... Ποιος από εσάς που έχετε αμφιβολίες έκατσε ποτέ να κλείσει μήνα με fullbody supersets με full κιλά, 15-30sec ξεκούραση ανάμεσα στα σετ, 3 φορές τη βδομάδα και 1 τουλάχιστον HITT 15 λεπτά. Ποιος από εσάς ρωτάω έκατσε για ένα μήνα χωρίς σαβούρα και σε καιρό γράμμωσης 1 μήνα χωρίς υδατάνθρακα ταχείας καύσης και θερμιδικό έλλειμμα ? (όπως αναφέρει ο Χρήστος και κάθε fitness freak που σέβεται τον εαυτό του).. Ε λοιπόν εγώ το δοκίμασα και έχασα μέσα σε 2 μήνες 8 κιλά λίπος και μέσα σε 4 σχημάτισα 'V' στη λεκάνη.. και όποιος κατηγορεί τα γονίδια απλά δεν έχει προσπαθήσει όσο χρειάζεται..
    Η συμβουλή μου λοιπόν: Το σώμα είναι μηχανή που εξελίσσεται ανάλογα με τις ανάγκες του. αν του δώσεις 1 ώρα διάδρομο και ασκήσεις με 5κιλα μην περιμένεις να σου δώσει πολλά.. ΔΏΣΤΟΥ ΛΌΓΟ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΊ! (πάντα προσοχή στην υπερπροπόνηση και υπερκόπωση) :)

    ReplyDelete
  11. Paris Ninpo φιλε εχω φτασει απο τα 120 κιλα και 8% μυικη μαζα (ημουν στην στρογγυλογραμμωση!!) Στα 81 κιλα με 15-17% λιπος περίπου..3 Χρόνια επίπονης προσπάθειας και ιδρώτα, εξέλιξης, μαθαίνοντας the hard way ποιες είναι οι καλύτερες και πιο αποδοτικές προπονήσεις, οι καλύτερες τροφές και προπάντων οι χειρότερες, προσπαθώντας να φτάσω σε ένα σώμα ανώτερης κλάσης, προσπαθώντας να διορθώσω 10+ χρόνια παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, τα σημάδια της οποίας είναι έντονα χαραγμένα επάνω μου ακόμα.Είναι πραγματικά δύσκολο έργο παρότι μετά από αυτά τα χρόνια οι επιδόσεις μου είναι σαφώς σε άλλη κατηγορία, τα σημάδια του ατελείωτου πάχους είναι χαραγμένα επάνω μου και ίσως να μη φύγουν ποτέ. Ξέρω όμως μετά απ αυτά που έκανα δια πυρός και σιδήρου πως θα διαφυλάξω το σώμα μου και θα το εξελίξω όσο μπορώ μέχρι την ηλικία που μπορώ.Θέλω στα 22 μου (τωρα) να είμαι εύρωστος, στα 30-50 μου ένας δυνατός πατέρας και παράδειγμα και στα 70 μου, πρώτα ο Θεός, να είμαι ένα υγιές άτομο, καλοστεκούμενο, παράδειγμα για τους νεότερους.Πράγματι Η ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ!!Για να υπάρχουν αυτά όμως χρειάζεται ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ και ΑΥΤΟΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗ!!!!!!

    ReplyDelete
  12. Προσφατα ξεκινησα τις συνθετες ασκησεις με μπαρα και με πονάνε οι καρποι και οι πήχεις και γενικότερα τα χερια! Ειναι φυσιολογικό ή δεν κάνω κάτι σωστά?

    ReplyDelete
  13. Δεν είναι φυσιολογικό! Πάνε πιο συντηρητικά!

    ReplyDelete
  14. Ειναι αληθεια οτι 2 πορτοκαλια πρι την προπονηση ειναι το ιδιο με μια δοση νιτρικου??

    ReplyDelete
  15. Όχι! Απλά η βιταμίνη C προφυλάσσει τα μόρια του νιτρικού οξέος από τις ελεύθερες ρίζες! Δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα,φτιάξε τη διατροφή σου!

    ReplyDelete
  16. ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ,ΥΠΟΜΟΝΗ,ΕΠΙΜΟΜΝΗ,ΔΙΑΤΡΟΦΗ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΓΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ! ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΚΤΟΜΟΡΦΟΣ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

    ReplyDelete
  17. Pote den tha ftaseis enan pou xrisimopiei anavolika, mono i ygeia sou ton 3eperna kai akoma kai afto den einai panta apolito an enas xristis einai metrimenos kai oxi paralogos tha xarei gia merika xronia kai meta tha girisei se fisiki katastas, tora an einai epagelmatias kai pernei megales doseis gia 10+ xronia....kalinixta :Di

    ReplyDelete