15.11.09

ΟΓΚΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΩΣΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;








2o μέρος

Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

ΜΥΙΚΗ ΓΡΑΜΜΩΣΗ ΚΑΙ ΜΥΙΚΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;(1)


Aκολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να συνδυάσετε γράμμωση και όγκο.Μην περιμένετε εντυπωσιακά αποτελέσματα,όμως, γιατί όπως αναφέραμε οι στόχοι αυτοί είναι κατά βάση αντικρουόμενοι.

Κι αν δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτά μπορεί να οφείλονται σε λόγους όπως : απαγορευμένες ουσίες,εξαιρετικά γενετικά χαρακτηριστικά,μυική μνήμη ή στα κέρδη των πρωτάρηδων.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να παίξετε με την διεύρυνση της έννοιας του ταυτόχρονα και να δημιουργείτε σε διαφορετικές μέρες συνθήκες αναβολισμού ή καταβολισμού.

Θα πρέπει επίσης να έχετε μια άψογη ποιοτικά διατροφή για να δημιουργείτε το ιδανικό ορμονικό περιβάλλον που θα ελαχιστοποιεί την πρόσληψη λίπους  στις αναβολικές μέρες και την απώλεια μυικού ιστού στις καταβολικές.

Μεγάλο ρόλο θα παίξει το timing των γευμάτων που θα πρέπει να είναι αριστοτεχνικό και να εστιάζεται στο τι θα τρώτε πριν και μετά από τις προπονήσεις όπου θα πρέπει να καταναλώνονται οι περισσότεροι υδατάνθρακες .

Είναι μικροπράγματα που όμως σωρεύονται με το πέρασμα των ημερών και οδηγούν με αργούς ρυθμούς στο ζητούμενο.

Μιλάμε για χειρουργική ακρίβεια αλλά έτσι είναι όταν κυνηγάει κανείς δύο αλληλοαποκλειόμενους στόχους.

Μιλάμε για φάσεις μικρόκυκλων και για κυκλική λήψη τροφής και ιδιαίτερα υδατανθράκων που δημιουργεί το ζητούμενο ορμονικό περιβάλλον.

Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα αλλά όχι ανέφικτο αν υπάρχει γνώση. 

Αν κινείστε έτσι μόνιμα, αποφεύγετε τις φάσεις γράμμωσης και όγκου και έχετε μόνιμα ένα ωραίο σώμα με ευνοϊκή σωματική σύνθεση! 

Ξαναδιαβάστε τις αναρτήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή πριν και μετά την προπόνηση:



Προπροπονητικό γεύμα: Τι τρώω πριν από το γυμναστήριο; (2)



Mεταπροπονητική διατροφή/μεταπροπονητικό γεύμα.



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/









6 comments:

  1. Καλησπερα Χρήστο!!!Για ακομη μια φορα θα ζητησω την πολυτιμη συμβουλη σου!!!Δυστυχως πολλες φορες ειμαι σε καθεστως ταξιδιού η πολλών ωρών στη δουλειά. Πολλες φορες είμαι αναγκασμένος να προπονηθω αργά το βράδυ, το οποίο σε συνδυασμό με την κούραση της ημέρας με εξοντώνει.Τι μπορώ να τρώω οταν σχεδόν όλη μέρα είμαι στο πόδι?διότι γυρνάω ουσιαστικά απόγευμα σπίτι.Δεν τρώω βλακείες οποιουδήποτε είδους, αλλα μένω πάρα πολλές ώρες νηστικός.Τί μπορώ να παίρνω να έχω μαζί μου ώστε να εξασφαλίζω κάποιο γεύμα?
    Περιττό να πω ότι από τότε που άρχισα να διαβάζω το blog σου έχω δει πολύ μεγάλες διαφορές!!

    ReplyDelete
  2. Κι εγώ εργάζομαι πολλές ώρες κι έτσι κουβαλάω ταπεράκια από το σπίτι με κοτόπουλο συνήθως και σαρδέλες. Στο γραφείο έχω πάντα σε πρώτη ζήτηση λαχανικά,φρούτα,ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους,λάδι παρθένο,αυγά,ταχίνι κλπ.

    ReplyDelete
  3. Ενα τετοιο προγραμμα για ποσο καιρο μπορουμε να το ακολουθουμε? Πχ. Δε-Τετ-Παρ. Βαρη § Τρ-Πεμ. Τρεξιμο ειναι καλο προγραμμα?

    ReplyDelete
  4. Χρήστο καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω ερωτήσεις αναφορικά με συγγεκριμένες τροφές. Πέραν όλων των κλασσικών που όσοι ασχολούνται θα έπρεπε να ξέρουν θα ήθελα να μου πείς τη γνώμη σου για φακόρυζο σπανακόρυζο λαχανοντολμάδες καθώς και οποιδήποτε τέτοιου τύπου συνδυασμό. Ευχαριστω
    Εκ των προτέρων.

    ReplyDelete
  5. Eίναι εντάξει αυτές οι τροφές με τη μόνη επιφύλαξη του κρέατος από μεγάλα ζώα που καλό είναι να το περιορίσουμε πολύ.

    ReplyDelete