10.12.09

ΜΕΙΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟΙ ΚΑΙ FIT:ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ









Οι γιορτές είναι γεμάτες γαστριμαργικούς πειρασμούς και δοκιμάζουν σοβαρά την ικανότητα του αυτοελέγχου μας.


'Οπου όμως υπάρχουν πειρασμοί μας δίνεται η ευκαιρία να δείξουμε τι πραγματικά αξίζουμε! 'Οτι δεν υπακούμε στα ταπεινά κελεύσματα του στομαχιού μας.


Τις μέρες των γιορτών εκτυλίσσονται μεγάλα δράματα όσον αφορά τη σιλουέτα μας. Δράματα που αφήνουν ορατές και τραυματικές συνέπειες για μήνες.

Είναι όμως πραγματικά μεγάλο κρίμα πολύμηνες,σκληρές προσπάθειες να παίζονται σε μια ζαριά!


Το πρώτιστο είναι να μη συνδέονται οι γιορτές με την απόλαυση του φαγητού.


Οι γιορτές είναι αγάπη,βοήθεια,χαλάρωση,συντροφικότητα,ενδοσκόπηση,ευκαιρίες κλπ. Πόσο μπορεί να προσθέσει το άκριτο  φαγητό σ'αυτά τα ωραία πράγματα;


Τι μπορείτε να κάνετε την περίοδο των γιορτών!


- ξεκουραστείτε και γυμναστείτε περισσότερο. Μην αφήνετε μέρα να πάει χαμένη, εναλλάσσοντας έντονες και χαλαρές μέρες.

 Όταν γυμνάζεται κανείς σέβεται περισσότερο την προσπάθειά του και δύσκολα τη υπονομεύει. Δεν χαλαλίζει  για παράδειγμα 45' τζόκινγκ για μια πάστα....


-έχετε σαν μέτρο σύγκρισης το αγαπημένο, κολλητό σας παντελόνι το οποίο και να δοκιμάζετε συχνά για να ξέρετε τι σας γίνεται.


- κάντε fast foward 15 μέρες μπροστά και φαντασθείτε τι θα νιώσετε αν φανείτε αδύναμος και υποκύψετε σε γαστριμαργικές υπερβολές.Πόσο μεγάλο θα είναι το ψυχικό κόστος για λίγες διαλανθάνουσες στιγμιαίες απολαύσεις!

Αντίθετα συνειδητοποιήστε τη μεγάλη και διαρκή ικανοποίηση που σας προσφέρει η σφύζουσα υγεία σας και το καλογυμνασμένο/γραμμωμένο σας κορμί!

-πάρτε το πεισματικά: αφού οι πολλοί θα παραστρατήσουν και θα παρεκκλίνουν δραματικά γιατί εσείς να μην ανήκετε στο στρατόπεδο των λίγων;

- τα οικογενειακά και φιλικά γεύματα είναι πολλά,προκλητικά και μακρόσυρτα. Ακολουθήστε μια έξυπνη στρατηγική για να ελαχιστοποιήσετε τις συνέπειες τους στη γραμμή σας:

*μέσα στο πρωινό κάντε κάποιο είδος άσκησης έστω και χαλαρής.

*φορέστε ένα στενό παντελόνι που θα σας δίνει άμεσο feedback για τις παρεκτροπές σας.

*φάτε ένα ελαφρύ γεύμα 2 ώρες πριν από την προσέλευσή σας. Μην πηγαίνετε ψόφιοι στην πείνα γιατί είναι λογικό να τρώτε ότι βρίσκετε μπροστά σας.

Δώστε βάρος στο κρέας και τις σαλάτες και αφήστε κατά μέρος ψωμιά,ζυμαρικά,ρύζι και πατάτες. Επιλέγετε μόνο τα εδέσματα που θα σας δώσουν τη μάξιμουμ ικανοποίηση και αυτά που ξεφεύγουν από το καθημερινό διαιτολόγιο και άρα αξίζουν περισσότερο τον κόπο.

*πιείτε έως δύο ποτήρια κρασί αργά και απολαυστικά - όχι σαν νερό! Κι αυτό όχι τόσο για τις θερμίδες αλλά για να κρατηθείτε νηφάλιοι και σε σχετική εγρήγορση. Έτσι θα χαρείτε καλύτερα την παρέα και νομίζω ότι αυτό μετράει περισσότερο.

Γίνετε η ψυχή της παρέας! Στολίστε την με τη θετικότητά σας και τις λεκτικές παρεμβάσεις σας και αφήστε τους άλλους να πλακώνονται στο φαγητό.

*ενδώστε στα γλυκά μόνο αν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό/ασυνήθιστο.

Συμπερασματικά

Ανακαλύψτε στις γιορτές το πραγματικό τους νόημα - που δεν είναι άλλο από την αγάπη και τη φιλαλληλία - και εστιάστε την προσοχή σας εκεί και όχι στον άκρατο καταναλωτισμό πάσης φύσης.

Σεβαστείτε και τιμήστε τις προσπάθειες σας όλης της χρονιάς!

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/






No comments:

Post a Comment