16.1.10

ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ







Τα βάρη πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με την αερόβια άσκηση και μια καθαρή/υποστηρικτική διατροφή για μέγιστο και μόνιμο κάψιμο λίπους.

Τι σχέση έχουν όμως τα βάρη με το κάψιμο λίπους;


Έχουν άμεση σχέση κι αυτό γιατί:

1. Κατά τη διάρκεια μιας εντατικής προπόνησης με βάρη καίγονται πολλές θερμίδες,πολύ περισσότερες από όσες καταμετρούν οι παλμογράφοι. Αυτό έχει τεκμηριωθεί από πρόσφατες μελέτες.

2. Ένα εντατικό πρόγραμμα με βάρη κρατά υψηλότερο το μεταβολισμό μας για αρκετές ώρες μετά τη λήξη του (πρόκειται για το αποκαλούμενο EPOC ή excess post exercise oxygen consumption ή afterburn για το οποίο έχουμε μιλήσει εκτεταμένα).

 Το πόσες ώρες εξαρτάται από την ένταση και τη διάρκειά του. Για το πόσο μεγάλο είναι αυτό το θερμιδικό μπόνους υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους ειδικούς αλλά δεν αμφισβητείται από κανένα.

3. Η αύξηση της μυϊκής μάζας σημαίνει υψηλότερο βασικό μεταβολισμό μιας και οι μύες είναι μεταβολικά πιο ενεργοί από το λίπος. Το πόσο είναι επίσης αντικείμενο διαφωνιών αλλά έχουμε συμφωνήσει να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο.

Βέβαια τα βάρη είναι έτσι κι αλλιώς απαραίτητα για να διατηρήσουμε την πολύτιμη μυϊκή μας μάζα ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε καθεστώς περιοριστικής δίαιτας.

Καλά με τους άντρες αλλά θα πρέπει να κάνουν βάρη και οι γυναίκες;

Ένα απόλυτο ναι:

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΒΑΡΗ:MUST ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Θερμή σύσταση:

Αν δεν ασχολείσtε ήδη με βάρη μη χάνετε άλλο πολύτιμο χρόνο.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά και τρανταχτά!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




2 comments:

  1. Δυστιχως αργησα πολυ να καταλαβω τα οφέλη της γυμναστικής και να δοκιμασω τα βαρη που τα φοβομουνα οπως οι περισσότερες γυναίκες. Ηταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωης μου. Πριν τα βαρη ημουν μια γυναίκα 41 ετων υπερβαρη 80 κιλα με 162 υψος τωρα είμαι 64 κιλα και είμαι άλλος άνθρωπος. Θεε τι εχασα τοσα χρόνια. Μεσα σε εναμιση χρονο που αρχισα τα βαρη , αρχισα να βλεπω τον εαυτό μου το σώμα μου να αλλαζει θεαματικα, την αυτοπεπειθεση που ηταν ανύπαρκτη να ενισχύεται και την γαληνη να ερχετε σιγα σιγα στην ψυχη μου. Δεν τα αλλαζω με τπτ . Σε ευχαριστω Χρήστο γιατι εχω ανατρεξει στις σελιδες σου οταν με έπαιρνε απο κατω και ελεγα μπορω ...μπορω ....και τα καταφερα ... Εχω ακουσει πολλα κατά απο φιλες που προσπαθουσαν να με αλλαξουν να με σταματήσουν.θα γινεις τεραστια σαν αυτες τις αντρογυναικες μου ελεγαν σαν αντρας θα γινεις... Ομως αυτο που εγινα ουτε στο καλυτερο τους ονειρο δεν το εχουν δει... απλα τωρα δεν μιλανε... γραφτηκαν στο γυμναστηριο αλλα σταμάτησαν
    ο καφες και η καλοπεραση ηταν πανω απο τη θεληση τους να αλλαξουν αυτα που τις ενοχλουσαν Αλλα εγω οσο αλλαζα τοσο πεισμωνα

    θα το πω κι εγω οπως σου το ειπε και καποιος αλλος ...εισαι ο λογος που δεν εσβησα το Facebook μονο και μονο για να περιμενω της αναρτησεις σου...
    Με εκτιμηση Ολγα

    ReplyDelete
  2. Πολλά φιλιά βρε Όλγα και να είσαι καλά! Η καλύτερη ανταμοιβή για τον κόπο μου!

    ReplyDelete