3.1.10

SOS: ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΓΜΟΝΗ








Γνωρίζουμε τη φλεγμονή σαν μια αμυντική αντίδραση του ανοσοποιητικού σε τραυματισμούς,ερεθισμούς και λοιμώξεις.Είναι μια προσπάθεια του οργανισμού να προστατεύσει τους πλησίον ιστούς.

Αντίθετα η χρόνια φλεγμονή είναι μια νοσογόνος κατάσταση, αποτέλεσμα αποσυντονισμού του ανοσοποιητικού...Στην ουσία ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του.

Η χρόνια φλεγμονή πιστεύεται ότι σχετίζεται με αυτοάνοσα νοσήματα,καρδιοπάθειες,καρκίνους,αρθροπάθειες,άσθμα κλπ.

Για τον περιορισμό της χρόνιας φλεγμονής συστήνονται - μεταξύ άλλων-μέτρα όπως:

-διακοπή του καπνίσματος
-επαρκής ύπνος
-συστηματική σωματική άσκηση
-μείωση του σωματικού βάρους
-μείωση των επιπέδων στρες

Ο σπουδαιότερος όμως παράγοντας είναι η διατροφή.

1.Μειώστε την κατανάλωση σε:

-επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη και το αλεύρι και ότι τα περιέχει: αναψυκτικά,δημητριακά πρωινού,άσπρο ψωμί,κέικ,μπισκότα,κρουασάν και λοιπά αρτοποιήματα.

Η υπερινσουλιναιμία που προκύπτει από τη συχνή λήψη τέτοιων τροφών συσχετίζεται στενά με τη χρόνια φλεγμονή

- τρανς λιπαρά και ότι τα περιέχει:

αρτύματα,προτηγανισμένες τροφές,μαργαρίνες κλπ.

-κατά δεύτερο λόγο σε κορεσμένα λίπη,γαλακτοκομικά πλήρων λιπαρών και όλων των σκουπιδοφαγητών με χαμηλή θρεπτική και υψηλή θερμιδική αξία.

-προσοχή επίσης στις καμμένες/μαυρισμένες τροφές!


2. Αντίθετα αυξήστε την κατανάλωση σε:


-θαυματουργά ω-3 λιπαρά:

ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

-μονοακόρεστα λιπαρά όπως το θαυμάσιο ελληνικό ελαιόλαδο

-φυσικούς υδατάνθρακες: ινώδη λαχανικά,φρούτα και όσπρια,όλα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ίνες.

-προβιοτικά προϊόντα


Πάρτε το θέμα εξαιρετικά σοβαρά γιατί έχει στενότατη σχέση με την υγεία σας!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

-

7 comments:

  1. διαβασα με προσοχη Ο.ΤΙ εγραψες, αλλα δεν καταλαβα γιατι η ινσουλινη δημιουργει φλεγμονη:(

    ReplyDelete
  2. Φυσικά αφού δεν το εξήγησα γιατί χρειάζεται αρκετός χρόνος. Υπάρχει στο διαδίκτυο αρκετό υλικό επι του θέματος.

    ReplyDelete
  3. Δεν ξερω αν θα το δεις γιατί το ποστ είναι παλιό νομίζω. Γιατί όχι στος καμμενες-μαυρισμενες τροφές; τι κακό προκαλούν;
    Ρωτάω γιατί και σε μενα και σε πολλούς που ξερω μας αρέσουν έτσι τα ψητα στη σχαρα,τα τηγανητα κτλ

    Εισαι φοβερός, κορυφαίο το μπλογκ σου

    ReplyDelete
  4. Πόσο ασφαλή είναι τα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών; Έχω διαβάσει πως η επεξεργασία τους δεν είναι ο,τι καλύτερο για την υγεία μας. Γνωρίζετε κάτι γι'αυτό;

    ReplyDelete
  5. Δεν ασπάζομαι αυτήν την άποψη. Όσοι δεν πάσχουν από δυσανεξίες μπορούν να τα καταναλώνουν!

    ReplyDelete
  6. otan milas gia dhmhtriaka proinou oti den einai kala g thn ugeia gt? kai ti gala kata th gnwmh sou boroume na pinoume?

    ReplyDelete
  7. Γάλα θα πρότεινα κατσικίσιο! Τα περισσότερα δημητριακά είναι γεμάτα ζάχαρη και ολικής μόνο κατ' ευφημισμόν!

    ReplyDelete