16.2.10

8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣΗ συστηματική σωματική άσκηση βοηθάει πολλαπλά στον έλεγχο και τη δια τήρηση του σωματικού μας βάρους. Θα αναφέρω εδώ μερικούς τρόπους, κάποιους απ' τους οποίους ίσως δεν τους έχετε καν σκεφθεί.

1. Η σωματική άσκηση αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω της αύξησης-ή έστω της διατήρησης- της μυϊκής μας μάζας η οποία είναι μεταβολικά πιο ενεργή από το λίπος. Όταν βρισκόμαστε σε περιοριστική δίαιτα για κάθε κιλό λίπος που χάνουμε,χάνουμε και υπολογίσιμη μυϊκή μάζα.

2. Επίσης, όταν είναι υψηλής έντασης μας δίνει προσωρινή,μεταπροπονητική αύξηση του μεταβολισμού- το γνωστό afterburn.

3.  Η υψηλής έντασης σωματική άσκηση στοχεύει άμεσα στο σπλαχνικό λίπος που είναι και το πιο επικίνδυνο.

4. Κατά τη διάρκεια της καίγονται πολλές θερμίδες κι έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε εύκολα σε αρνητικό θερμιδικό ισοζύγιο.

5. Ας σταθούμε λίγο στο ποιοτικό μέρος της απώλειας βάρους : η άσκηση βελτιώνει την σωματική μας σύνθεση. Έτσι αν χάσουμε 5 κιλά λίπος και κερδίσουμε 5 κιλά μυϊκή μάζα, ο μεν δείκτης της ζυγαριάς θα παραμείνει στάσιμος, ο καθρέπτης μας όμως θα δείχνει μια τελείως διαφορετική εικόνα.

6. Η σωματική άσκηση είναι ο σίγουρος τρόπος για να διατηρήσουμε το επιθυμητό βάρος στο οποίο φθάσαμε με τη δίαιτα.  Το 95%  αυτών που βασίζονται μόνο στη δίαιτα θα πάρουν πίσω το με πολλές θυσίες χαμένο τους  βάρος-και συχνά κάτι περισσότερο-μέσα σε 12 μήνες.

7. Η σωματική άσκηση βοηθάει στον έλεγχο του συναισθηματικού φαγητού.

Το συναισθηματικό φαγητό είναι κατά την άποψή μου μια από τις κυριότερες αιτίες για την παχυσαρκία που σαρώνει το σύγχρονο δυτικό κόσμο. Πολύ άγχος,πολλά προβλήματα και το φαγητό είναι η πιστή μας παρηγορήτρα.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ:ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ;
 
8. Τέλος η σωματική άσκηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερες θετικές αλλαγές σε σχέση με την υγεία μας γιατί φτιάχνει πολύ καλή ψυχολογία.

Δίνει το έναυσμα για μια εξόχως δημιουργική αλυσιδωτή αντίδραση.
 
Μην είσθε μονομερείς με τη σωματική άσκηση! Να κάνετε βάρη,αερόβια άσκηση και να μην παραμελείτε το stretching!
 

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/No comments:

Post a Comment