7.3.10

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!(2)






Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:




ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!(1)


2. Κάπνισμα και καρκίνος

Το κάπνισμα είναι η κυρίαρχη αιτία για τους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα τόσο ανάμεσα στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Στενή σχέση του καπνίσματος έχει επίσης διαπιστωθεί με τους καρκίνους της στοματικής κοιλότητας,του  φάρυγγα,του λάρυγγα,του οισοφάγου,της ουροδόχου κύστης,του παγκρέατος και των νεφρών.

3. Κάπνισμα και παιδιά- θύματα του παθητικού καπνίσματος

Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των αχαρακτήριστων Ελληνίδων που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Και πίστευα ότι η γαϊδουριά έχει όρια!


Οι κυρίες αυτές στέλνουν τα παιδιά τους στο στίβο της ζωής με σαφές χάντικαπ.

Τα παιδιά υποφέρουν από συνεχείς ωτίτιδες,βρογχίτιδες και κρίσεις άσθματος και γενικά δεν μπορούν να πάρουν εύκολα τα πάνω τους

Αν δεν πέσουν νωρίτερα θύματα του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου...

Εντυπωσιακά, πολλοί Έλληνες, στοργικοί γονείς καπνίζουν επίσης μπροστά στα μωρά τους!

4. Κάπνισμα και πνεύμονες

Πολλοί είναι οι καπνιστές που υποφέρουν από εμφύσημα ή άλλη μορφή Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Στην ουσία έχουν πρόβλημα με το να προσλάβουν επαρκές οξυγόνο.

 Οι βρογχίτιδες είναι δε σε ημερήσια διάταξη!

Έχω δει αγαπημένους ανθρώπους να παλεύουν για μια καλή ανάσα και οι εικόνες έχουν χαραχθεί βαθιά στη μνήμη μου. Ασύλληπτες καταστάσεις!

5. Άλλες επιπτώσεις του καπνίσματος

- σεξουαλική ανεπάρκεια
- υπογονιμότητα
- ουλίτιδες και άσχημη αναπνοή
- κίτρινα δόντια
- χρόνιος βήχας
- συχνές λοιμώξεις του αναπνευστικού
- μικρότερη αντοχή στα καθημερινά καθήκοντα κλπ.

Κόψτε το κάπνισμα όσο είναι ακόμη νωρίς!

Δώστε στο σώμα σας μια ευκαιρία να αναταχθεί!

Ίσως δεν έχετε περάσει ακόμη την κόκκινη γραμμή μπαίνοντας πλέον οριστικά σ'έναν δρόμο που δεν έχει γυρισμό!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



15 comments:

  1. ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΧΡΗΣΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ "ΕΦΕΥΓΕ" ΗΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΖΕΙΣ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ Η' ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΕΙ!!! ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ???

    ReplyDelete
  2. δυστυχως ειμαι καπνιστης και βλεπω οτι παρ'όλη την θεοτρελη ασκηση που κανω καθημερινα θα μπορουσα να ειμαι σε παρα πολύ υψηλότερο επίπεδο.εχω τώρα κατι μερες να καπνισω σε προσπαθεια διακοπής αυτού του διαόλου και πιστεψτε με, το κατώφλι κόπωσης πάει άμεσα πολλές σκάλες πάνω.Χρήστο σ ευχαριστώ για όλα αυτά διαφωτιστικά άρθρα,ιδίως σε θέματα διατροφής.

    ReplyDelete
  3. Να είσαι καλά φίλε και να ξέρεις ότι κάνεις το μεγαλύτερο καλό στον εαυτό σου!

    ReplyDelete
  4. ισως θα επρεπε να προσθεσεις κι ενα 3ο αρθρο που θα λεει για το κακο που κανει στο δερμα
    ισως πειστουν περισσοτεροι
    βλεπεις με την υγεια παιζουμε, με την εμφανιση δεν παιζουμε...

    ReplyDelete
  5. ΤΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΕΝΑ 1 ΜΗΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ..ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΟΛΛΑ ΤΣΙΑΓΑΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΕΙΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΝΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΝΟ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...
    Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ..ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.

    ReplyDelete
  6. Μετά από 10 χρόνια καπνίσματος το έκοψα μια μέρα μαχαίρι και είπα δεν θα καπνίσω ξανά.Διανύω τον ένατο μήνα δίχως τσιγάρο και οι αλλαγές είναι οι εξής:Επανήλθε η γεύση,όσφρηση και δεν μυρίζουν άσχημα αναπνοή και δάχτυλα.Περισσότερη δύναμη καλύτερο ύπνο και πολύ καλύτερο σεξ από τα μεγάλα δώρα συν της έλλειψης πονοκεφάλων,πονόκοιλων βήχα και φλεμάτων αλλά και της εξάρτησης που σε έκανε στα μαύρα μεσάνυχτα με τις πυτζάμες να ψάχνεις περίπτερο ανοιχτό.Παιδιά ο άνθρωπος δεν πλάστηκε να καπνίζει και να πίνει.Μπορείτε και εσείς να το κόψετε και μην μου πει κανείς ότι κάπνιζε περισσότερο η ότι το γούσταρε περισσότερο από εμένα,δεν παίζει αφήστε το.

    ReplyDelete
  7. Κάποια στιγμή ανέβασε τρόπους διακοπής του καπνίσματος. Αν και υπάρχουν σρκετοι στο Ίντερνετ θα ήθελα να δω και στο blog σου. Και εγώ καπνιστής δυστυχώς που προπονείται τακτικά. Δεν συνδυάζονται αυτά τα δυο.

    ReplyDelete
  8. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 55 ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΕ ΚΡΥΦΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΑΜΕ. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ (ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΡΓΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ : "ΑΣ ΖΗΣΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ". ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΑΣΧΑΛΙΑ

    ReplyDelete
  9. Το έχω ζήσει πολλές φορές Πασχαλία.Ευχαριστώ για την παρέμβαση και να είναι πεντάγερη να τον θυμάσαι!

    ReplyDelete
  10. Κάπνιζα 1 25αρι πακέτο τη μέρα για 16 χρόνια. Το 'χω κόψει εδώ και 3 χρόνια. Σταματήστε το και δε θα χάσετε.Η διαφορά είναι χαόδης.
    Η ποιότητα ζωής ανεβαίνει κατακόρυφα.
    Έχετε ακούσει πολλές φορές τι κέρδος θα έχετε, οπότε δεν τα επαναλαμβάνω.
    Μόνο θα πω ότι σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι και ότι ποτέ δεν είναι αργά.

    ReplyDelete
  11. Εγώ είμαι 23 χρωνόν και το έχω ελατώσει εδώ και 2 χρόνια,καπνίζω από τα 16. Το καλοκαίρι που κάπνιζα κάπως περισσότερο το έκοψα για 1 μήνα εντελός και επειδή κολυμπούσα κάθε μέρα παρατήρισα διαφορά μέσα στο μήνα.κάνω αθλητισμό πάνω από 10 χρόνια σε πολλά αθληματα.

    ReplyDelete
  12. μετα απο 10χρονια καπνισμα,αποφασισα να το σταματησω,ενω παραλληλα τα τελευταια 3χρ εκανα ποδηλατο κ γυμναστηριο.η διαφορα στο αεροβιο κομματι (ανηφορες,τρεξιμο) ειναι χαοτικη.μεσα σε 3-4 μερες αποχης,εβγαλα την ιδια ανηφορα που πριν κοβομουν στα μισα,πλεον ηταν σαν να με σπρωχνει ενα χερι.
    +30% τουλαχιστον εξτρα αντοχη κ αποδοση.κ εκει ειπα τερμα καπνισμα για μενα.
    μετα απο 5 μηνες οφ,πλεον μου βρωμαει,κ το νιωθω σαν αλλεργιογονο οποτε εκτιθομαι σε καπνο (ταβερνες,κλπ).για τετοιο δηλητηριο μιλαμε.

    το καπνισμα ειναι καθαρα κοινωνικη συμπεριφορα μιμιτισμου,λιγο πολυ σαν το σταυροποδι πχ,κ τοσα αλλα που ενστερνιστηκαμε μεγαλωνοντας μονο που εχει κ βλαβερες συνεπεις.

    σπαστε την αλυσιδα του πινω κ καπνιζω,τρωω κ καπνιζω,παω σε ενα κλαμπ κ καπνιζω το ενα πισω απτο αλλο,κ δειτε το λογικα.δε το εχετε αναγκη.

    δε σας χρειαζεται,δεν ειναι επιλογη ουτε ελευθερια.ειναι κ καλα μαγκια αμορφωσιας,που εξελιχθηκε σε εξαρτηση με τα χρονια.κοβεται πανευκολα,αν βρεις ενα στοχο να πιστεψεις,οπως εγω με τις ανηφορες.πειτε τα αυτα σε ενα φιλο σας που καπνιζει μπας κ σωθει.

    ReplyDelete
  13. Να είσαι καλά Μπάμπη! Τέλεια μας τα είπες!

    ReplyDelete
  14. εσυ νασαι καλα χρηστο,προσωπικα εγω (κ πιστευω οσοι σε διαβαζουν),εχω αλλαξει τη ζωη μου προς το καλυτερο.

    ενα δειγμα του διπτυχου ασκηση (αεροβια κ βαρη)-ορθη πληρης διατροφη(πρωτεινες,καλοι υδατανθρακες,καλα λιπη) ειναι οτι τον τελευταιο εναμιση χρονο δεν εχω αρρωστησει,δεν κρυωνω θερμοκρασιακα,κυκλοφορω με ενα φουτερ κ κοντομανικα ολο το χειμωνα,ενω οι φιλοι μου τουρτουριζουν μεσα στα μπουφαν κ με κοιτανε.χωρις υπερβολες.

    νασαι καλα να συνεχιζεις το πολυτιμο εργο σου.

    ReplyDelete
  15. Υγεία και δημιουργία εύχομαι φίλε Μπάμπη. Keep on!

    ReplyDelete