31.3.10

ΓΡΑΜΜΩΣΗ ΚΟΙΛΙΑΚΩΝ: ΚΑΝΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ!









Και ούτε πρόκειται να δεις στο ορατό μέλλον. Οι  επαναλήψεις σε ροκανίσματα - πολύ ευφάνταστος όρος - και κάθε είδους διπλώσεις είναι η χειρότερη επένδυση σε ότι αφορά τη γράμμωση των κοιλιακών.

Τι έχουμε πει για τη μυϊκή γράμμωση;

Ότι είναι θέμα ποσοστού λίπους δηλαδή σωματικής σύνθεσης.

Αν δεν φθάσετε σε ένα ποσοστό λίπους κάτω από 12% για άντρες και κάτω από 18-19% για γυναίκες δεν πρόκειται να δείτε γράμμωση με τίποτα!

Επίσης ότι δεν νοείται τοπική / στοχευμένη γράμμωση.

Οι κοιλιακοί έχουν να κάνουν με τη καθαρή διατροφή παραπάνω από κάθε άλλη παράμετρο.

Από πλευράς άσκησης τα βάρη παίζουν το ρόλο τους αλλά βασιλιάς είναι η αερόβια που μπορεί να βοηθήσει να κάψουμε μεγάλες ποσότητες λίπους.

Με ροκανίσματα και διπλώσεις σταματήστε να ασχολείστε γιατί χάνετε πολύτιμο χρόνο.

Οι καλύτερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς είναι:

- τα σπριντ και κατ' επέκταση η διαλειμματική άσκηση

- τα πουσάπς/push ups και άλλες ανάλογες ασκήσεις με το ίδιο σωματικό μας βάρος

- εξαιρετικές είναι  οι ασκήσεις του μέσου κορμού όπως η επί τόπου αναρρίχηση - δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμά σας - οι προβολές Spiderman κλπ.

- η μεταβολική προπόνηση με βάρη

- το γρήγορο ανεβοκατέβασμα σκάλας κλπ.

Τα σύντομα,εντατικά,λειτουργικά προγράμματα που συνιστώ σε συνδυασμό με μια 90% καθαρή διατροφή θα σας δώσουν μια συμπαθητική γράμμωση.

Αν θέλετε δε κοιλιακούς φέτες έχετε υπόψη τα εξής:

- θα πρέπει να κάνετε πολύ στερημένη ζωή,σχεδόν μοναστική

- θα έχετε ένα στεγνό, ρουφηγμένο πρόσωπο, κάτι σαν σε πίνακα του Θεοτοκόπουλου.

Αξίξει τον κόπο; 

Κατά τη γνώμη μου μόνο για τους επαγγελματίες!


Να είστε υγιείς και να γυμνάζεστε!



Χρήστος Στρογγύλης



16 comments:

  1. φυσικα και αξιζει τον κοπο ,η γευση διαρκει λιγο το λιπος για παντα...μην αποθαρυνετε τον κοσμο απο την ασκηση και την σωστη διατροφη.

    ReplyDelete
  2. Tελείως έξω από το πνεύμα μου είσαι! Χρόνια παλεύω για προωθήσω την άσκηση και τη σωστή διατροφή! Άλλο αυτό όμως και άλλο οι υπερβολές όπου χάνεται το νόημα!

    ReplyDelete
  3. Οι γυναίκες τι ποσοστό λίπους θα πρέπει να έχουν για να αρχίσουν να φαίνονται; Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλω να στεγνώσω τελείως..

    ReplyDelete
  4. Έχω ακόμα αρκετή δουλειά!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ έφτασα 8.9% λίπος για να δω φέτες τους κοιλιακούς μου...Το 18-20% μου φαίνεται παρα πολυ!!!

      Delete
  5. Δεν σε μέτρησαν σωστά! Αν είσαι γυναίκα αποκλείεται να έχεις τόσο χαμηλό ποσοστό λίπους!

    ReplyDelete
  6. Γυναίκα ειμαι κι ειχα προβλήματα σοβαρά με τον κύκλο μου εξαιτίας του χαμηλού ποσοστου λιπους(όπως μου είπαν)ειχα αμμηνορροια για 4 μήνες κι αναγκάστηκα να πάρω γυναικεία ορμονη για να επανέλθω..ο γιατρός μου είπε ότι κάτω από 10% λίπος συνήθως οι γυναίκες δεν είναι γόνιμες κι έχουν αμμηνορροια γιατι ο οργανισμός δίνει προτεραιότητα σε άλλες βασικές λειτουργίες κ σταματά την περίοδο εκπέμποντας κατα κάποιο τρόπο sos...πάντως ειχα γίνει αγωνιστική...αλλά τι να το κάνεις...κ τώρα ειμαι γραμμωμενη αλλά πιο νορμάλ...πιο γυναικεία...δεν πετάνε φλέβες παντού :p

    ReplyDelete
  7. Όλα καλά και ωραία αυτά που αναγράφονται αλλά πρέπει να υπολογίσουμε και άλλες παραμέτρους όπως η ηλικία και η συνοσηρότητα πριν δώσουμε αυθαίρετα οδηγίες και συμβουλές. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να βλάψουμε παρά να ωφελήσουμε!

    ReplyDelete
  8. Σίγουρα body sfiksion! Απλά τότε θα έπρεπε να γράφω όπως στα φάρμακα μισή σελίδα για το φάρμακο κι άλλες 4 για τις παρενέργειες!

    ReplyDelete
  9. Σχετικα με το ποσοστο λιπους στις γυναικες κ την υπερπροπονηση, θα ηθελα να πω σε ολες να προσεχουν παρα πολυ. Εγω περυσι γυμναζομουν 2 ωρες καθε μερα με αναπαυση καθε 8-10 μερες με διατροφη γυρω στις 1000 θερμιδες, προκειμένου να χασω γρηγορα καποια κιλα, το αποτελεσμα ηταν να χαλασει ο κυκλος μου, ειχα περιοδο καθε τρεις μηνες κ εντελως αστατα. Οταν αρχισε λιγο να σταθεροποιειται, εμεινα εγκυος κ απεβαλα, ενδεχομενως απο το μεγαλο σοκ που υπεστη το σωμα μου. Οποτε προσοχη κοριτσια! Ωραιοι οι κοιλιακοι, αλλα μην παιζετε με την γονιμοτητα σας!

    ReplyDelete
  10. Ναι!Έχεις απόλυτο δίκιο κι ευχαριστούμε για το μοίρασμα της εμπειρίας σου!

    ReplyDelete
  11. Καλησπέρα, ευχαριστώ για τα φοβερά άρθρα. Ερώτηση: κάνω εδώ και μια εβδομάδα το εξής πρόγραμμα, διάδρομος 5' με 7km/h, μετά 2' με 8.5km/h και όλο αυτό 4 φορές (συνολικά 30'-35'). Μετά άλλα 30' βάρη σε μυικές ομάδες με τη σειρά. Θα έχω αποτελέσματα για καύση λίπους? φυσικά και με καλή διατροφή (2 φορές την εβδομάδα κλέψιμο με μέτρο).

    ReplyDelete
  12. Φυσικά και θα έχεις! Και το αποτέλεσμα θα είναι πιο μεγάλο όσο πιο έντονη είναι η άσκηση και όσο ποιο προσεγμένη και καθαρή η διατροφή!

    ReplyDelete
  13. Chris πραγματικά η σελίδα σου είναι ότι ποιο χρήσιμο,για τον οποιονδήποτε ασχολείται με διατροφή και φυσική κατάσταση και πάνω από όλα είναι σωστα, λογικα και λεπτομερειακα αυτά που γραφεις.
    και μπορεί να κατατοπιστει ο καθένας. Σε ευχαριστώ πολύ προσωπικά εγώ βοηθηθει πολύ μέσα από εδώ. Να σαι πάντα καλα!

    ReplyDelete