19.4.10

ΤΑ 10 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Βρείτε παρακάτω συγκεντρωμένα για ευκολότερη αναφορά τα μεγαλύτερα λάθη στην υπόθεση αδυνάτισμα:


1. Το ότι η προσπάθεια δεν εστιάζεται στην απώλεια λίπους. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει πρώτιστα είναι η απώλεια λίπους και όχι βάρους αδιάκριτα.Το βάρος δεν μας λέει και πολλά πράγματα σαν δείκτης υγείας/fitness.


Mπορεί να χάσουμε π.χ. νερό (αφυδάτωση),γλυκογόνο ή και πολύτιμους μύες. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει; Να ξεγελάσουμε τον εαυτό μας βαυκαλιζόμενοι ότι κατεβαίνει ο δείκτης στη ζυγαριά;

Η σωματική σύνθεση,ο καθρέπτης μας και το αν κουμπώνει το αγαπημένο μας τζιν παντελόνι μας λένε πιο πολλά απ' ότι ο δείκτης της ζυγαριάς!
2. Η απώλεια πολύτιμης μυϊκής μάζας που έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δύναμη,την αντοχή,τη σωματική σύνθεση και το μεταβολισμό μας.


Έχουμε τονίσει ότι πρέπει να διαφυλάσσουμε τη μυϊκή μας μάζα σαν κόρη οφθαλμού μιας και έχει στενή σχέση με την ποιότητα της ζωής μας - και ιδιαίτερα με την πάροδο του χρόνου.


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!
3. Το να περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα και να παραιτούμαστε εύκολα όταν αυτά δεν έρχονται.


Οι υπερβολές και οι ατασθαλίες πολλών χρόνων είναι δυνατόν να αναιρεθούν ή να διορθωθούν μέσα σε μόνο λίγες εβδομάδες;


O οργανισμός χρειάζεται το χρόνο του για να αναταχθεί! Συνεπώς οι προσδοκίες που τρέφουμε θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές!


Όταν ακούμε υπερβολικούς ισχυρισμούς και ανεδαφικές υποσχέσεις θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί/κουμπωμένοι!


Μην εθελοτυφλούμε όταν προσπαθούν να μας χαϊδέψουν τ' αυτιά. Πρέπει να αναπτύσσουμε αντιστάσεις στα τραγούδια των σειρήνων!
4. Η εστίαση μόνο στα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.


Αυτό είναι και η κρατούσα φιλοσοφία των καιρών μας. Αποποιηθείτε την!!


Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόνιμα αποτελέσματα και γι αυτό απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής.
Η συστηματική άσκηση και η κατανάλωση - στο μέτρο του δυνατού - ανεπεξέργαστων,φυσικών τροφών είναι εκ των ων ουκ άνευ προς την κατεύθυνση αυτή. Βγάλτε τη λέξη "δίαιτα" από το λεξιλόγιό σας!
5. Ενασχόληση με κάθε μορφή παθητικής γυμναστικής/παθητικής άσκησης.Η παθητική γυμναστική είναι απώλεια χρόνου και χρημάτων. Διαβάστε εδώ το γιατί:


ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΔΟΝΟΥΜΕΝΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ;;;6. Η καταφυγή σε εύκολες λύσεις με ανεδαφικές και παντελώς αστήρικτες υποσχέσεις:
-χάπια,σκόνες,μαντζούνια,καταπότια,φίλτρα και άλλα μαγικά...


-αλοιφές,φόρμες,μεμβράνες και άλλα γραφικά


-γκάτζετς και όργανα "τελευταίας τεχνολογίας" κλπ.


Όλα αυτά είναι εφευρήματα τυχάρπαστων καιροσκόπων του παρακυκλώματος για να γεμίσουν εύκολα τις τσέπες τους ποντάροντας στην ευπιστία σας και στην αγάπη σας για άκοπες λύσεις.

Αδυνάτισμα χωρίς κόπο και συστηματική προσπάθεια δεν υπάρχει!
7. Κάθε είδους επιθετικές,στερητικές δίαιτες:


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ;
8. Η αποφυγή της σωματικής άσκησης. Κάθε βιώσιμο/διατηρήσιμο πλάνο αδυνατίσματος πρέπει να στηρίζεται σ' ένα συνδυασμό σωματικής άσκησης και ήπιου θερμιδικού ελλείμματος:


ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

Χωρίς άσκηση και γενικότερα υιοθέτηση ενός πιο ενεργητικού τρόπου ζωής τα κέρδη στην υπόθεση αδυνάτισμα είναι επισφαλή και δύσκολα διατηρήσιμα.


9. Η ενασχόληση και η επένδυση χρόνου και πίστης σε concepts παραφιλολογίας του fitness όπως για παράδειγμα στις τροφές με αρνητικές θερμίδες:


ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΕΧΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

10. Η πεποίθηση ότι υπάρχει τοπικό αδυνάτισμα:

ΤΟΠΙΚΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:ΜΕΓΑΣ ΜΥΘΟΣ!

Aν είσθε αποφασισμένοι να χάσετε κιλά με τον πλέον υγιή και μόνιμο τρόπο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες συμβουλές και τεχνικές στο blog αυτό.

Αν ανήκετε στην αντίπερα όχθη σας εύχομαι καλή τύχη!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!
Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment