13.4.10

ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΕΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ!










Θα το παραδεχθώ! Η ενασχόληση με τα βάρη ενέχει πάντα σε κάποιο βαθμό το σπέρμα της επίδειξης και της ματαιοδοξίας.

Ποιος θα 'λεγε όχι σε ένα σέξι,καλογυμνασμένο,γραμμωμένο κορμί που θα σκορπούσε δυνατές συγκινήσεις στις παραλίες ή όπου αλλού;

Aλλά τα βάρη,οι μύες και η δύναμη που συνεπάγονται είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή ματαιοδοξία και η προτροπή μου είναι να ασχοληθείτε μαζί τους ανεξάρτητα από φύλο και ηλικία.

Ένα καλά ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα έχει πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα:

1. Aυξάνει το βασικό μεταβολισμό δεδομένου ότι οι μυϊκοί ιστοί είναι μεταβολικά πιο ενεργοί από το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε κάπως περισσότερο χωρίς να παχαίνουμε.

2. Αυξημένη λειτουργικότητα του οργανισμού που μπορεί να εκτελεί με άνεση τις καθημερινές υποχρεώσεις του χωρίς να καταφεύγει στη βοήθεια τρίτων.

3. Η δύναμη δίνει ανεξαρτησία όσο περνάει η ηλικία.

 Μου προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη να βλέπω ακόμη και νέους ανθρώπους να είναι από λίγο ως πολύ εξαρτώμενοι από τρίτα άτομα ακόμη και για ασήμαντες εργασίες.

 Τα βάρη εξασφαλίζουν γερό σκελετό,αυξημένο αίσθημα ισορροπίας,προφυλάσσουν από τα πεσίματα και μειώνουν δραματικά τις συνέπειές τους.

Προσωπικά ικανοποιούμαι αφάνταστα από το να χρησιμοποιώ τη δύναμή μου για να βοηθώ γνωστό ή άγνωστο κόσμο.

Παρά το ότι δεν ζούμε σε εποχές όπου η δύναμη είναι κυρίαρχο γνώρισμα, η έλλειψή της δυσκολεύει την καθημερινότητα πάρα πολλών ανθρώπων.

4. Η δύναμη δίνει ένα υγιές συναίσθημα αυτοπεποίθησης.

5. Τέλος το βρίσκω πολύ σημαντικό να με βλέπει το παιδί μου υγιή, δυνατό και ακμαίο.

Αν δεν ασχολείστε ήδη με τα βάρη, έφθασε η κατάλληλη ώρα. Τα βάρη δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Ακόμη κι αν τα κίνητρά σας είναι τα πιο ταπεινά, τα βάρη θα σας κάνουν μόνο καλό!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


No comments:

Post a Comment