2.5.10

ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ, ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!









Το άσπρο  αλεύρι που χρησιμοποιείται για το άσπρο ψωμί είναι στην ουσία νεκρές θερμίδες, αφού αφαιρείται κατά την επεξεργασία το μεγαλύτερο μέρος του φύτρου και του πίτουρου και μένει μόνο το ενδοκάρπιο, δηλαδή σχεδόν καθαρό άμυλο.

Πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Ε και αρκετές του συμπλέγματος Β,φωσφόρος,ασβέστιο,σίδηρος και μαγνήσιο κάνουν φτερά και στην ουσία αφήνουν πίσω τους κάτι που  μεταβολίζεται περίπου όπως η ζάχαρη και με παρόμοια θρεπτική αξία.

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως το άσπρο ψωμί μεταβολίζονται όπως η ζάχαρη και  όταν είναι σε περίσσεια μετατρέπονται από το συκώτι σε λίπος.

 Είναι μια μορφή άμυνας του οργανισμού κατά της ανόδου του σακχάρου στο αίμα που προκαλείται από παρόμοιες τροφές. Η βραχυπρόθεσμη σωτηρία επισύρει σοβαρό μακροπρόθεμο κόστος.

Το πρόβλημα γίνεται μεγάλο γιατί είναι  μεγάλες και οι ποσότητες που καταναλώνονται.

Το σώμα μας όμως δεν είναι φταγμένο για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πλημμυρίδα αυτήν από ζάχαρη και άσπρο αλεύρι.

Γι αυτό και ο διαβήτης,η παχυσαρκία και οι καρδιοπάθειες σαρώνουν τον δυτικό κόσμο.

Πείτε όχι λοιπόν σε άσπρο ψωμί, κοινά ζυμαρικά που γίνονται με άσπρο αλεύρι,δημητριακά πρωινού και γενικά σε ότι περιέχει αρκετές ποσότητες από ζάχαρη ή άσπρο αλεύρι.

Να χρησιμοποιείτε τις εναλλακτικές λύσεις αποκλειστικά με αλεύρι ολικής άλεσης μη αναμεμιγμένο με απλό,άσπρο αλεύρι. Και πάντα τα δημητριακά με μέτρο!

  

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


4 comments:

  1. Χρήστο καλησπέρα! Αν μου επιτρέπεις, μιλάω στον ενικό, λόγω της οικειότητας που έχω αποκτήσει διαβάζοντάς σε καθημερινά κ όχι από έλλειψη σεβασμού. Θα ήθελα τη γνώμη σου για τα προιόντα ζέας κ αν είναι προτιμότερα από τα αντίστοιχα που περιέχουν αλεύρι ολικής άλεσης.

    Ευχαριστώ κ εύχομαι να είσαι πάντα πηγή έμπνευσης!
    Νίκος

    ReplyDelete
  2. Ο ενικός επιβάλλεται!Πολύ καλή η ζέα!

    ReplyDelete
  3. Katarxas oles oi palies paradosiakes poikilies malakou stariou einai xamiles se glouteni opos to Zeas...apla kapoious bolebei to Zeas sto na bgazoun trelo kerdos stis plates tou kosmou pou den kserei

    ReplyDelete
  4. Το Ζεας απλά αξίζει τα λεφτά του. Τι να λέμε τώρα...Είναι εκπληκτικό !

    ReplyDelete