28.6.10

ΘΕΡΜΟΓΟΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ- ΘΕΡΜΟΓΕΝΕΣΗ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ









Θα έχετε διαβάσει άπειρες φορές σε "σοβαρά" περιοδικά και ιστοσελίδες φράσεις και ισχυρισμούς όπως:

- αδυνατίστε τρώγοντας

- τροφές που αδυνατίζουν

- τροφές που καίνε/διαλύουν τα λίπη

- τροφές με αρνητικές θερμίδες

Όσοι γράφουν τέτοιες υπερβολές,ανακρίβειες και τερατολογίες θα έπρεπε να κρυφτούν αν είχαν λίγο φιλότιμο. Αλλά όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά περιφέρονται επιδεικτικά σε περιοδικά και διαδίκτυο γιατί το επιτρέπει η γενικευμένη άγνοια που επικρατεί πάνω σε τέτοια θέματα.

Επιτρέψτε μου να παρατηρήσω - όσο πιο κόσμια μπορώ - ότι όλα αυτά είναι μαλακίες του αίσχιστου είδους και παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους. Ο ανύποπτος κόσμος αυτός ας ψαχτεί καλύτερα γιατί γίνονται εκούσια θύματα και δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Ρε λεβέντες σας το έχω ρωτήσει κι άλλες φορές:

Aφού υπάρχουν τόσες εύκολες/μαγικές λύσεις όπως αυτές που αναφέρονται στην αρχή...

... γιατί πάμε ομαδικά κατά διαόλου;

Γιατί η παχυσαρκία καλπάζει και μαζί της οι χρόνιες ασθένειες που τροφοδοτεί;

Γιατί δεν είμαστε όλοι συλφίδες και Αδώνιδες (όχι σαν το Γεωργιάδη,OK;) και αντίθετα περιφέρουμε τις μπάκες μας μέσα σε ζώνες που είναι έτοιμες να εκραγούν;

H θλιβερή απάντηση φίλοι μου είναι διότι τίποτε από αυτά δεν είναι αληθή.

Οι άσχετοι και ημιμαθείς έχουν πάρει την έννοια της τροφικής θερμογένεσης και την ερμηνεύουν δολίως ή από ασχετοσύνη κατά το δοκούν.

Τη βιάζουν,την παρερμηνεύουν,την κακοποιούν, την ξεχειλώνουν και ασελγούν επάνω της με σκοπό ταπεινά,ίδια οφέλη.

Κάπου μέσα στον κυκεώνα της αμετροεπούς βλακείας υπάρχουν και κάποια ψήγματα αλήθειας που τα κάνουν παντιέρα,αλλά κατά βάση είναι ασήμαντης χρησιμότητας.

Τι να το κάνω π.χ. το ότι η καψαϊκίνη από τις αφόρητα καυτερές κόκκινες πιπεριές επιταχύνει ελαφρά το μεταβολισμό μου με ένα κέρδος 20 θερμίδων για μια μετά βίας ανεκτή δόση;

Πόσο μαζόχας πρέπει να είμαι ρε παιδιά για να καίγομαι ολόκληρος με την ελπίδα να χάσω μερικές δεκάδες θερμίδες;

Δεν ανεβαίνω 2-3 φορές τις σκάλες με τα πόδια για να καθαρίσω και μάλιστα υγιεινά;

Ή και τι έγινε αν η επιγαλλοκατεχίνη του πράσινου τσαγιού με βοηθήσει να κάψω λίγες θερμίδες παραπάνω μετά από 3-4 κούπες τσάι.

Δεν σώθηκε,δεν σώζεται και δεν πρόκειται να σωθεί ο κόσμος από τέτοια ήσσονος σημασίας πράγματα. Αυτά είναι για να λέμε καμιά μαλακία για να περνάει ή ώρα όπως ο λαγός του γνωστού ανέκδοτου.

Ο κόσμος για να σωθεί πρέπει να μάθει να διαλέγει τις σωστές ποιοτικά και ποσοτικά τροφές.

Επειδή συγχύστηκα και θα γίνω περισσότερο αθυρόστομος, θα συνεχίσω αύριο με τη τροφική θερμογένεση και τις θερμογόνες τροφές.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας









4 comments:

  1. Κατά καιρούς διαβάζω διαφημίσεις που κάποιος (κάποιοι) έχασε πολλά κιλά (μερικές φορές χωρίς γυμναστική ή άλλη αλλαγή στο τρόπο ζωής του) με ένα σκεύασμα που απόσχετε χάσιμο κιλών
    Εκεί είμαι επιφυλακτικός....
    Για το πράσινο τσάι νομίζω μπορεί να το πίνει κάποιος για τις αντιοξειδωτικές ουσίες που έχει.
    ΥΓ:Για την πιπεριά σε κάποιους αρέσει πάντως...:)

    ReplyDelete
  2. Πες τα ρε Χρηστο!

    ReplyDelete
  3. Λυσανιε αυτος που εχει πολλα κιλα μπορει να χασει αν ραψει το στομα του και χωρις γυμναστικη ακριβως επειδη εχει να χασει ! Ενας γυμνασμενος ανθρωπος ή με κανονικα κιλα για να βελτιωσει τη σωματικη στου συνθεση δε θελει θαυματα αλλα να ριξει υδρωτα

    ReplyDelete
  4. Χαχαχαχα εντάξει, η πιο ειλικρινής και ευχάριστα ωμή απάντηση που έχει υπάρξει. Απλά ο κόσμος είναι σαν τα μικρά παιδιά, θέλει και "χαζές" προτάσεις για να παρακινηθεί. Μωρέ, ας τους να πίνουν και 7 λίτρα πράσινο τσάι, να τρώνε 2 γκρέιπφρουτ και να βάζουν τσίλι ακόμα και στον καφέ, αν είναι έτσι να γυμναστούν και να τραφούν σωστά. ;-)

    ReplyDelete