1.7.10

ΘΑ ΚΑΨΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΙΠΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ;







Αυτό είναι βέβαιο και επαρκώς τεκμηριωμένο επιστημονικά.

Όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με το κάψιμο λίπους ελέγχονται από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα το οποίο ενεργοποιείται τόσο από την άσκηση όσο και από την έλλειψη τροφής.

Όταν υπάρχει συνδυασμός αυτών των παραγόντων δημιουργείται απόλυτα κατάλληλο περιβάλλον για κάψιμο λίπους.

Όσοι είναι πειθαρχημένοι με το φαγητό τους και ξέρουν τι και πότε να φάνε δεν έχουν ανάγκη να φάνε πριν από την άσκηση.

 Γενικά έχουν αρκετά αποθέματα ενέργειας για να γυμναστούν εντατικά για πάνω από 60'. Φυσικά το να γυμνάζεται κανείς παραπάνω είναι απευκταία υπερβολή και είναι σαν να φλερτάρει με την υπερπροπόνηση.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά και πρέπει να βλέπουν το θέμα εξατομικευμένα.

Αν διαπιστώσει κανείς ότι αισθάνεται ζάλη,ναυτία,ατονία και τάσεις λιποθυμίας όταν γυμνάζεται νηστικός θα πρέπει να βάζει αμέσως στοπ.

Συμβουλές για το ποια είναι η καλύτερη προ-προπονητική διατροφή θα βρείτε στις οικείες αναρτήσεις.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι αρκετά ευαίσθητοι στις αλλαγές των επιπέδων του σακχάρου. Άλλοι πάλι, όπως κι εγώ,δεν καταλαβαίνουν τίποτα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτήν την τεχνική και έχω διαπιστώσει οφέλη, ιδιαίτερα όταν τη συνδυάζω με σύντομα αναερόβια προγράμματα.

Για να έχει κανείς τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα θα πρέπει να κινείται στην κόψη του ξυραφιού.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



11 comments:

  1. το ιδιο ισχυει και για την πρωινη προπονηση χριστο?

    ReplyDelete
  2. Για κάθε προπόνηση!

    ReplyDelete
  3. Φίλε Χρήστο, σε παρακολουθώ συχνά και πρέπει να ομολογήσω ότι οι πληροφορίες που δίνεις είναι ως επί το πλείστον σωστές. Έχω όμως αντηρρήσεις κατά το πόσο είναι σωστό να προπονήσε πρωινή ώρα με το στομάχι άδειο. Όλες οι τελευταίες έρευνες έχουν αποδείξει ότι γυμναστική με άδει στομάχι δεν είναι καλή ιδέα. Όταν είσαι πεινασμένος ο οργανισμός πηταίνει σε "survival mode" και πέρνει πρωτε'ί'νες από το μύες (που είναι λιγότερο κρίσημο για την επιβιωσή του) παρά από τους νεφρού και το συκώτι, όπως κανονικά το σώμα ψάχνει για πρωτε΄΄ι'νη. Το σώμα ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιβιωσή του παρά για τη καλή εμφάνισή του στην παραλία!! Τό αποτέλεσμα είναι χασιμό μυικής μάζας και συμπίεση του βασικού μεταβολισμού, με άλλα λόγια μικρότερη δυνατότητα μείωσης βάρους.

    ReplyDelete
  4. Οι έρευνες είναι αντιφατικές! Απλά για νορμάλ προπονήσεις που κάνω κι εγώ δεν τίθεται τέτοιο θέμα! Άλλο είναι να σηκωθείς και να κάνει ημιμαραθώνιο βέβαια!

    ReplyDelete
  5. είσαι το κάτι άλλο!!!

    ReplyDelete
  6. Κανοντας μεταπτυχιακο και εχοντας ασχοληθει με το περσοναλ εχοντας και πτυχιο και ρωτωντας δεξια και αριστερα ανθρωπους με πορει σε ολο αυτο που λεγεται αθληση-προπονηση-διατροφη κατεληξα οτι εχει αποτελεσματα η ασκηση με αδειο στομαχι σε οποιον αντεχει...

    ReplyDelete
  7. Αρα καποιος που το προγραμμα του τον βολευει μονο πρωι gym με το που ξυπναει παει με αδειο στομαχι στο gym αφτο λετε..για βα χασει πιο ευκολα λιπος..

    ReplyDelete
  8. Ναι αλλά οι διαφορές είναι μικρές κι αρκετός κόσμος έχει πρόβλημα. Βρες τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα!

    ReplyDelete
  9. Εγώ έκανα το καλοκαίρι αυτό και υποθέτω τέτοια προγράμματα είναι για το πρωί...
    Επίσης αν φάμε αμέσως μετά το πρόγραμμα υποθέτω θα ανακάμψουν οι μυώνες
    http://www.bodyrock.tv/2010/10/17/4-minute-pre-breakfast-workout/

    ReplyDelete
  10. Για ενα νορμαλ ασκουμενο η αθλητη η σωστη και στοχευμενη διατροφη πριν τη προπονηση θα του δωσει μεγιστη αποδοση μεγαλυτερη ενταση και διαρκεια (εννοειται οτι πρεπει να περιλαμβανει και αεροβιο )ενω με το αδειο στομαχι θα ειναι πιο δυσκολη κατα κανονα θα χρειαστεις μεγιστη ψυχικη προσπαθεια για να μπορεις να χεις μια αξιοπρεπη αποδοση εκτος και εαν σε ενδιαφερει μονο η παραλια η εισαι φοτομοντελο

    ReplyDelete
  11. Για διάρκεια ναι! Συνεπώς είναι σχετικά τα πράγματα! Επίπονες και μακρές προπονήσεις χρειάζονται την κατάλληλη προπροπονητική διατροφή!

    ReplyDelete