19.7.10

ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΡΥΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΕΤΕ







Κάθε πρωί ξεκινάτε με τις καλύτερες προθέσεις για μια αξιοπρεπή προσπάθεια για αδυνάτισμα.

Μόλις όμως η πλανεύτρα νύχτα ρίχνει τα μαύρα της πέπλα  στο στερέωμα, η αποφασιστικότητά σας πάει περίπατο.

Γίνεστε ευεπίφοροι σε κάθε λογής γαστριμαργικούς,παρηγορητικής φύσης πειρασμούς αλλά και υποκύπτετε αμαχητί στην αβάσταχτη  γοητεία του αλκοόλ.

Είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να υπάρχει κάτι που να σας υπενθυμίζει συνεχώς τους φευγαλέους, σιβυλλικούς στόχους σας που κουρελιάζονται αδυσώπητα από τον σκοτεινό καβαλάρη της νύχτας. Κάτι πραγματικά πιεστικό.

Δεν υπάρχει κάτι πιο ρεαλιστικά και μόνιμα πιεστικό από το στενό σας παντελόνι που κουμπώνει μεν αλλά με κάποια σχετική δυσκολία.

Αντί της εύκολης λύσης,να το παροπλίσετε δηλαδή για μια φωτεινή μέρα που ίσως δεν έλθει ποτέ και να αγοράσετε το μεγαλύτερο νούμερο,επιμείνετε στο να το φοράτε σαν υπομονετικοί Προμηθείς για να σας θυμίζει ακατάπαυστα - και πιεστικά - τον ευγενή σας στόχο .

Αν δεν πιάσετε κι έτσι το στόχο σας, τότε η προσπάθεια σας είναι μάλλον ανέλπιδη.

 Η ευκολία με την οποία αλλάζουμε τα νούμερά μας , μας κάνει να θυμόμαστε με ανείπωτη νοσταλγία την εποχή που φορούσαμε XL!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας





13 comments:

  1. ma pou tis vriskeis aytes tis photo... :-P

    ReplyDelete
  2. Χρήστο είμαι 47 ετών ,115 κιλα και 1,85 ύψος. Εχω πάρει την απόφαση να χάσω επιτέλους τα περιττά κιλα ( γύρω στα 30;!). Απο που πρεπει να ξεκινήσω;! Εχω κάνει γυμναστική στο παρελθόν. Μήπως πρεπει στην αρχή να προβώ σε fast track diet για τα πρώτα κιλα; Και μετα ποιο χαλαρά; Έχεις κάποιο προγραμμα δίαιτας και γυμναστικής να μου προτείνεις η ακόμα και ποια απο τα πολλά σου άρθρα θα με βοηθήσουν;! Σε ευχαριστω για τη βοήθεια. ( καλή η απόφαση αλλα χρειάζομαι κάποιον να με οργανώσει!!)
    Με τιμή,
    Ένας φίλος αλλα και κουρασμένος συνοχή πόρος!

    ReplyDelete
  3. Δεν έχω το χρόνο να σε οργανώσω φίλε!Αυτό που ζητάς απαιτεί ώρες απασχόλησης που δεν τις διαθέτω. Ευχαρίστως να απαντήσω σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.Προτιμώ τις συντηρητικές προσεγγίσεις με συνέπεια σε βάθος χρόνου!

    ReplyDelete
  4. Πρίν δύο χρόνια έφτιαξα μια δικιά μου "δίαιτα" βασισμένη κυρίως σε έρευνα στο διαδίκτυο. Έσπασα τη μέρα μου σε 4 βασικά γεύματα και άλλα 4 μικρά σνάκ ενδιάμεσα. Τους πρώτους 3 μήνες αφαίρεσα εντελώς απο τη ζωή κάθε είδους λιπαρή τροφή, αναγκάζοντας το σώμα μου να κάψει τα δικά του αποθέματα. Κάθε δεύτερη Κυριακή όμως επέτρεπα στον εαυτό μου να αμαρτήσει. Έπινα πάνω απο 3 λίτρα νερό τη μέρα. Μετά τον 3ο μήνα, επανέφερα τα λιπαρά στο πρόγραμμά μου (σε επιτρεπτά επίπεδα) μειώνοντας σταδιακά την ποσότητα του φαγητού. Ετσι εκει που δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς συγκεκριμένες τροφές-αμαρτίες, απλά έπαψα να τις σκέφτομαι, να τις επιθυμώ. Με τη γυμναστική δεν τα πάμε καλά, περπατούσα όμως συχνά 3-4 χιλιόμετρα χαλαρά με μουσική. Τα περιττά κιλά είναι επίπτωση κακής ψυχολογίας και η κακή ψυχολογία είναι επίπτωση των περιττών κιλών. Το να βρεί κάποιος ένα καθημερινό χόμπυ κάτι νέο που θα τον ευχαριστεί θεωρώ οτι είναι τεράστιας σημασίας!! Μέχρι να βγείς απο την περίοδο της απεξάρτησης είναι δύσκολο, χρειάζεσαι ψυχολογικό boost. Αφού έχασα τα κιλά, δεν χρειάστηκε προσπάθεια να τα συντηρήσω. Ουτε και τα ψυχολογικά boost με τα χόμπυ.. το νέο εγώ με τα νέα ρούχα κάνανε την δουλειά τους :)Μια απόφαση είναι όλα, δεν έχει τρικ και μαγείες!

    ReplyDelete
  5. Σωστός!Άντε να αρχίσεις και τη συστηματική άσκηση που θα σε ανταμείψει πλούσια όσο περνούν τα χρόνια!

    ReplyDelete
  6. Μεσα απο το μπλογκ του Χρηστου ακολουθησα καποιες σημαντικες συμβουλες και εχω χασει τα περιττα κιλα μου και εχω επανελθει στα σωστα.
    Αυτο που εκανα σε απλα πραγματα ,εκοψα ολα φαγητα/σνακ που εχουν λευκο αλευρι,ζαχαρη.Κανω πλεον 6 γευματα ,γυμναστικη 3φορες εβδομαδιαιως και αυτο ηταν.Βεβαια ολο αυτο μου πηρε γυρω στον ενα χρονο,αλλα αξιζει τον κοπο και την προσπαθεια.

    ReplyDelete
  7. Όνομα και όχι πράγμα!

    ReplyDelete
  8. Καλησπέρα,
    Με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το λευκό αλεύρι; Δυστυχώς υπάρχει σχεδόν παντού από δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά κ.α.

    ReplyDelete
  9. Από τότε που κατάργησα το αλεύρι είδα Θεού πρόσωπο! Διάβασε λίγο τα άρθρα του Ιουλίου 2013!

    ReplyDelete
  10. Ο μόνος τρόπος για να χάσει κάποιος κιλά είναι να τρώει σαν άνθρωπος και να ξεχάσει το αυτοκίνητο-μηχανάκι.Πόδια ή αν είσαι μακριά ποδήλατο. Χειμώνα καλοκαίρι. Στο Λονδίνο μένω και κάνω κάθε μέρα συνολικά 30 χλμ ποδήλατο για να πάω στην δουλειά.Είναι ακραίο για δεδομένα ελλάδας που θα πάρεις το αυτοκίνητο για να πας στο περίπτερο στην γωνία, αλλά είναι ένα παράδειγμα. Χειμώνα καλοκαίρι κάθε μέρα. Απλά μπορείς να το κάνεις.
    Όλα τα άλλα είναι περιττά με δίαιτες κτλ. Όσο πιο πολύ το αναλύεις και το πας επιστημονικά με δίαιτες, διαιτολόγους, διατροφές με ζυγαριές και άλλα τόσα αστεία πράγματα, το κάνεις πιο δύσκολο το κάνεις εμμονή στο κεφάλι σου και στην τελική παραμένεις παχύς, γιατί ή δεν τα καταφέρνεις, λογικό, ή χάνεις κάποια κιλά και όταν σταματήσεις αυτή την ανωμαλία της επιστημονικής διατροφής τα παίρνεις πίσω πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις. Η σωστή διατροφή είναι σωστή διατροφή. Ποιος κάνει σωστή διατροφή? Μεγάλωσες τρώγοντας 5 γεύματα την ημέρα με συγκεκριμένα φαγητά και ποσότητες? Αν το έκανες είσαι η εξαίρεση, εκτός και αν γεννήθηκα και ζω σε άλλο πλανήτη. Γιατί λοιπόν όταν θες να κάνεις δίαιτα, ξαφνικά πρέπει να αρχίσεις να τρως συγκεκριμένα και "σωστά" (ρολόι και ζυγαριά. εντελώς αστείο και άκρως απαράδεκτο)? Εγώ, οι φίλοι μου και οι περισσότεροι γνωστοί μου τρώμε σπιτικό φαγητό, σουβλάκια, πίτσες, γύρους, hotdogs πατατάκια σοκολάτες.Απόλα δλδ, χωρίς να πετάμε ποτε το τελευταίο-καλύτερο κομμάτι από το σουβλάκι το οποίο, λίπος, είναι ότι πιο νόστιμο υπάρχει στον πλανήτη γη. Δεν είμαστε 130 κιλά. Γιατί δεν τα τρώμε όλη μέρα κάθε μέρα.
    Όποιος θέλει να χάσει κιλά θα πρέπει να τρώει τόσο όσο χρειάζεται και όχι τόσο όσο χρειάζεται για να χορτάσει η λαιμαργία του. θα πρέπει να τρώει το πρωί ένα μπολ δημητριακά ή κάτι αντίστοιχο ΑΝ συνηθίζει να τρώει πρωινό και το μεσημέρι ένα πιάτο φαγητό. ΕΝΑ πιάτο φαγητό. Όχι περιττοί μεζέδες όχι καρβέλια ολόκληρα αλλά καμιά φέτα ψωμί. Το βράδυ λίγο από αυτό που είχες για μεσημεριανό ή κάτι αντίστοιχο αλλά λίγο και κάποιες φορές τίποτα και κάποιες φορές μπορείς να τρως και τις βρωμιές σου. Ο στόχος είναι να βγάλεις από το μυαλό σου την ΠΕΙΝΑ. Πεινάς γιατί το σκέφτεσαι. Και όσο το σκέφτεσαι αν το στομάχι αρχίσει να γουργουρίζει τόσο πιο πολύ πεινάς. Το φαγητό δεν είναι απόλαυση είναι ανάγκη. Αν θες να το απολαμβάνεις μην κλαίγεσαι (γενικά μιλάω) για τα κιλά σου. ΟΛΑ είναι μέσα στο μυαλό σου. Οι υπόλοιποι απλά βγάζουν λεφτά από σένα (διαιτολόγοι κ.α.). Ο παππούς μου είναι 85 χρονών και τον θυμάμαι μια ζωή, 30 χρόνια, όσα είμαι, να τρώει το πρωί το γάλα με το ψωμί του και το μεσημέρι ένα πιάτο φαγητό, από το οποίο κρατάει λίγο για το βράδυ. Πίνει κι ένα τσίπουρο. Και πάει ΠΑΝΤΑ κάτω στην αγορά και στο καπη με τα πόδια. Αυτοκίνητο οδηγούσε μόνο όταν ήταν να πάει στην Θάλασσα για διακοπές. 85 χρονών και πέρσι πήγε με το καπη βόλτα στην Βιεννη. Ούτε χάπια παίρνει ούτε τίποτα. Κορμί αλφάδι. Κι εγώ είχα φτάσει 113 κιλά, στο 1.86 που είμαι όταν σταμάτησα απότομα τον πρωταθλητισμό και γενικότερα τον αθλητισμό αλλά συνέχισα να τρώω όπως έτρωγα το οποίο είναι ένας μεγάλος κύκλος, γιατί αρχίζεις να τρως όλο και περισσότερο, αρχίζεις να πεινάς παραπάνω γιατί το στομάχι ανοίγει και επειδή δεν καις θερμίδες παχαίνεις και παχαίνεις και ξυπνάς ένα πρωί και είσαι 30 κιλά πάνω και λες: Τι έγινε ρε παιδιά? Τότε σκέφτεσαι όλα τα παραπάνω και όπως είναι λογικό, τα χάνεις και ο οργανισμός σου επανέρχεται, αφού έχεις αποβάλει την πείνα σαν έννοια από το κεφάλι σου. Γιατί όλα είναι εκεί μέσα. Ελπίζω να βοήθησα. Με καλή διάθεση πάντα.

    ReplyDelete
  11. Βέβαια βοήθησες και σ'ευχαριστούμε πολύ φίλε. Με βρίσκεις σύμφωνο στα βασικά σημεία! London calling!

    ReplyDelete
  12. Συμφωνώ σε όσα λές, είμαι υπέρ του να τρώς από όλα, δεν έχω κάνει ποτέ μου δίαιτα, είμαι 40 ετών, 1,69 και πάντα στα 55-57 κιλά, γυμνάζομαι από 18, λιγότερο τώρα λόγω υποχρεώσεων κ έλλειψης χρόνου. Λόγω παιδιού έχω ελάχιστη κοιλίτσα που θέλω να φύγει, αν μπορώ να το καταφέρω ελαττώνοντας λευκό αλεύρι κ ζάχαρη, γιατί όχι? καλό θα μου κάνει παρά κακό.
    Το φαγητό είναι ανάγκη αλλά συγχρόνως κ απόλαυση!
    Χρήστο ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές σου.
    Αγγελική

    ReplyDelete
  13. Nα είσαι καλά Αγγελική!Κeep on!

    ReplyDelete