20.7.10

ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑμεΑ








Ανέκαθεν η ψυχική δύναμη κάποιων ΑμεΑ ( άτομα με αναπηρία) αποτελούσε για μένα μια πανίσχυρη πηγή υποκίνησης/παρακίνησης όχι μόνο σε σχέση με την σωματική άσκηση αλλά και με ολόκληρη  τη ζωή μου.

Πίστευα πάντα ότι πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω στη ζωή μου για λογαριασμό τους. Έστω κάτι ελάχιστο, όπως ας πούμε αυτό το blog που με έφερε σε επαφή με μερικά εκπληκτικά ΑμεΑ.

Δεν ξέρω πως το βλέπετε αλλά νιώθω ότι είναι συλλογική ευθύνη μας να παλέψουμε για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των ΑμεΑ.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το επιτύχουμε είναι να ξεχειλίζουμε από υγεία και ενεργητικότητα και φυσικά για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε άσκηση και προσεγμένη διατροφή.

Πως να βοηθήσεις τους άλλους όταν αντιμετωπίζεις εσύ ο ίδιος προβλήματα;

Υποκλίνομαι  ταπεινά μπροστά στα άτομα αυτά που ξεπερνώντας τους κινητικούς τους περιορισμούς ρίχνουν μαύρο ιδρώτα στα γυμναστήρια,κάνοντας υπεράνθρωπες  προσπάθειες και παλεύοντας με νύχια και με δόντια για να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους.

Έκκληση

Βοηθήστε όσο μπορείτε αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα εκείνους που δεν υποτάσσονται στη μοίρα και συνεχίζουν να αγωνίζονται κόντρα στα ρεύματα.

Μια καλή κουβέντα,ένα χαμόγελο,λίγη ενθάρρυνση. Δώστε τους λίγο από την ενέργεια και το χρόνο σας!

Μην τους προσπερνάτε μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της ζωής σας!

 Γιατί είναι ένα κομμάτι από τη ζωή σας και γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ολοκληρωθείτε ποτέ σαν άνθρωποι.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας









2 comments:

  1. καλησπέρα σας,
    Ονομάζομαι Φίλιππος Τράγκας και εργάζομαι στον χώρο τον ΑμεΑ καθώς κ στην εκπαίδευση επαγγελματιών που ασχολούνται με ΑμεΑ.
    Θα ήθελα να κάνω μια διόρθωση στην ορολογία χώρις να θέλω να πλήξω την εγκυρότητα του άρθρου και των συνδέσμων, αλλά περισσότερο για την ενημέρωση/εκπαίδευση των αναγνωστών.
    Βάση του νόμου για την Ειδική Αγωγή του 2008, θεσπίζεται ο όρος "ΑμεΑ" που σημαίνει "Άτομα με Αναπηρία" και αντικαθιστα τον προηγούμενο που ήταν "ΑΜΕΑ" και σήμαινε "Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες". Αυτός ο όρος υπερασπίζεται με σθένος και απο την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κ την ΕΣΑμεΑ που αποτελούν την ομοσπονδία κ το "συνδικαλιστικό όργανο" των ΑμεΑ.
    Όροι όπως "παιδια με ειδικες ικανότητες/δεξιότητες" κλπ έχουν εισηχθεί στις συζητήσεις μας απο παρουσιάστρια που έχει δραστηριοποιηθεί σε τηλεμαραθώνιους για παιδιά με/ή χωρίς αναπηρίες, και δεν έχουν καμία επιστημονική εγκυρότητα και βάση.

    ReplyDelete
  2. Φίπιππε ευχαριστούμε για την παρέμβαση!Να είστε καλά όλοι όσοι κινείστε στο χώρο αυτό!

    ReplyDelete