21.7.10

ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΑΣ







Τα επίπεδα της καθημερινής μας ενέργειας ορίζονται από το πόση τριφωσφορική αδενοσίνη (AΤP) παράγουν τα μιτοχόνδριά μας, τα μικρά αυτά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας των κυττάρων μας.

Δυστυχώς  όσο περνούν τα χρόνια η ικανότητα των μιτοχονδρίων μας να παράγουν ενέργεια μειώνεται αισθητά κι αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που έχουμε λιγότερη ενέργεια όσο μεγαλώνουμε.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φρενάρουμε και να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση είναι η αερόβια άσκηση έντασης  γύρω στο 80% της μέγιστης καρδιακής μας συχνότητας,λίγο πιο κάτω δηλαδή από το αναερόβιό μας κατώφλι.

 Η διάρκεια της άσκησης θα πρέπει να είναι όχι μικρότερη από 15'-20'.

Η κωπηλασία και το κολύμπι είναι  πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης από το τρέξιμο γιατί εμπλέκουν περισσότερες μυϊκές ομάδες.

Αν είστε απροπόνητοι προχωρήστε βαθμιαία.

Επίσης τα μιτοχόνδρια βλάπτονται σοβαρά από τις ελεύθερες ρίζες, γι αυτό και θα  πρέπει να  τρώτε πολλές αντιοξειδωτικές τροφές:

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ/ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ

Υπερτονίζω ότι δεν χρειάζεται κανένα συμπλήρωμα διατροφής για να ενισχύσετε το αντιοξειδωτικό σας φορτίο. Το μόνο που χρειάζεται είναι προσεγμένη διατροφή.

Η αύξηση της ενέργειας σπάει το φαύλο κύκλο:



λιγότερη ενέργεια = μικρότερη ένταση άσκησης = μικρότερη απώλεια λίπους.
 
Άρα η αύξηση της  μιτοχονδριακής μάζας οδηγεί σε καλύτερο έλεγχο του βάρους και σε καλύτερη σωματική σύνθεση.
 

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



4 comments:

  1. τι εννοείς ''μιτοχονδριακη μάζα''??Ο αριθμός των κυτάρρων στο σώμα ειναι αυτός που την καθορίζει??

    ReplyDelete
  2. Eννοώ τη μάζα των οργανιδίων που λέγονται μιτοχόνδρια και βρίσκονται σε κάθε κύτταρο. Είναι μικρά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. Με στοχευμένη άσκηση αυξάνουμε όχι τον αριθμό τους αλλά τη μάζα τους!

    ReplyDelete
  3. Μια που ανεφερες το κολυμπι, μηπως θα μπορουσες σε μια απο τις επομενες αναρτησεις σου να κανεις ενα αφιερωμα για αυτο?

    ReplyDelete
  4. Τι να πρωτοπιάσω από θέματα; Θα το έχω υπόψη φίλε!

    ReplyDelete