4.8.10

ΣΩΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ-ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΩΣΤΑ (3)







Διαβάστε επίσης:

ΣΩΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ-ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΤΕ ΣΩΣΤΑ (2)


4. Kρατήστε τη σωστή στάση του σώματος

Το σώμα πρέπει να παραμένει όρθιο και ευθυτενές (χωρίς καμπουριάσματα).

Το κεφάλι επάνω, η πλάτη ίσια κι οι ώμοι επίπεδοι.

Είναι προτιμότερο να κάνετε λιγότερα χιλιόμετρα αλλά με σωστή στάση. Που και που καλό είναι να ελέγχετε την ορθότητα της στάσης σας. Αν καμπουριάζετε προτάξτε το στήθος σας και συνεχίστε.

Όταν κουράζεστε είναι φυσιολογικό το σώμα να καμπουριάζει και η σωστή στάση να πηγαίνει περίπατο. Στην περίπτωση αυτή το πιθανότερο είναι να πονέσουν οι ώμοι,ο λαιμός σας και η μέση σας. Αν διαπιστώσετε κάτι τέτοιο σταματήστε γιατί η συνέχεια θα είναι μόνο επιζήμια.

5. Προσέξτε το διασκελισμό σας

Μην κάνετε μεγαλύτερους διασκελισμούς αλλά περισσότερους εάν κι εφ' όσον θέλετε να πάτε πιο γρήγορα. Είναι πιο ασφαλές,με μικρότερο αντίκτυπο στις αρθρώσεις.

Για οικονομία ενέργειας μη σηκώνετε τα πόδια σας ψηλά αλλά να τα κρατάτε κοντά στο έδαφος.

Όσο πιο ψηλά σηκώνονται τα πόδια τόσο μεγαλύτερο είναι το σοκ που πρέπει να απορροφιέται όταν το πόδι βρίσκει το έδαφος. Αυτό σημαίνει και αναίτια καταπόνηση και γρηγορότερη κούραση.

Πιστεύω ότι καλύφθηκε σε γενικές γραμμές η σωστή τεχνική του τρεξίματος. Τουλάχιστον επιστήσαμε την προσοχή στα μεγάλα λάθη.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας






1 comment:

  1. dokimazontas pollous tropous treksimatos, mias kai etrexa epaggelmatika kapote, gymanstes se megales omades mou sinistousan oti otan trexoume se megales apostaseis kalitera na trabame me to aristero podi, afinontas ksekourasto to deksi, kai otan koutasti to aristero bazoume to baros mas sto deksei, me apotelesma perisotera xiliometra kai ksekourasta, emena me bolepse, gia allous den kserw...

    ReplyDelete