27.8.10

ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΚΡΥΦΑ ΚΟΣΤΗ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ






Διπλό χάμπουργκερ, μεγάλη μερίδα πατάτες και κόλα. Όλα μαζί για ελάχιστα ευρώ. Την κάναμε ταράτσα νόστιμα και οικονομικά.

Καλή επιλογή;

Κάθε άλλο! Τα κόστη είναι μεγάλα αλλά μετακυλίονται σε μελλοντικές εποχές με την απόλυτη όμως βεβαιότητα ότι θα πληρωθούν πολύ ακριβά.

Πώς;

- ιατρικά και νοσοκομειακά έξοδα

- απώλεια χρημάτων λόγω ασθενειών

- μειωμένες δυνάμεις/μειωμένη απόδοση.

Τα βαρύτερα όμως κόστη δεν αποτιμώνται σε χρήμα.

Π.χ. τι μπορεί  να ειπωθεί για τη μειωμένη ικανότητα να χαρεί κανείς τη ζωή του στο έπακρο λόγω προβλημάτων υγείας,χρόνιας κόπωσης και χαμηλών επιπέδων ενέργειας;

H κακή διατροφή σχετίζεται άμεσα με: 


- παχυσαρκία
- κακή φυσική κατάσταση
- άνοια
- διαβήτη
- πολλούς καρκίνους
- αυτοάνοσα νοσήματα
- αλλεργιογόνες καταστάσεις
- καρδιακές παθήσεις κλπ

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο πιο ελκυστικό δείχνει το να φάει κανείς ένα γύρο με απ΄ όλα και μετά ένα σπέσιαλ παγωτό από το να φάει στήθος κοτόπουλου με μπρόκολο και ένα φρούτο.

Όταν όμως ζυγίζω την στιγμιαία απόλαυση με τις μεσομακροπρόθεσμες συνέπειες ή επιλογή μου φαίνεται προφανής!

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας




10 comments:

  1. MEGALOS Ο ΠΕΡΙΡΑΣΜΟΣ ΟΜΩΣ.
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΑΝΟΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Κ ΜΠΡΟΚΟΛΟ K FROYTO ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜACCHICKEN KAI PAGVTO!NIAMI STH DEYTΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΛΙΑΧ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙς ΠΟΥ ΧΑΛΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ?ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
    Ασε το απ εξω junk food,oταν μιλαμε για μαγειρεμενο υπαρχουν ενα σωρο επιλογες,απειρες συνταγες για να μη βαριεσαι αλλα αν μιλησουμε για υγιεινο μαγειρεμενο,προβλημα!Ολο τα ιδια κ τα ιδια.

    ReplyDelete
  2. "Ασε το απ εξω junk food,oταν μιλαμε για μαγειρεμενο υπαρχουν ενα σωρο επιλογες,απειρες συνταγες για να μη βαριεσαι αλλα αν μιλησουμε για υγιεινο μαγειρεμενο,προβλημα!Ολο τα ιδια κ τα ιδια."
    Διαφωνω!! Υπάρχουν επίσης αμέτρητες επιλογές βασικες γνωσεις μαγειρικης θελει και λιγο φαντασια! Τα επιτρεπομενα τροφιμα αν ασκησε σωστα και ξερεις ποτε να τα φας ειναι πάρα πολλα!!!

    ReplyDelete
  3. Συμφωνώ με χίλια φίλε! Αμέτρητες,νόστιμες επιλογές!

    ReplyDelete
  4. Tha ithela na prostheso kati otan papsome na antimetopizome to fagito san mia apolausi kai to doume kathara san mia anaggi gia epiviosis tote oti trome (igino fisika) tha mas fenete entaksi

    ReplyDelete
  5. Μπορουμε να φτιαξουμε δικα μας σουβλακια με πολυ χαμηλα λιπαρα και αρκετη θρεπτικη ουσια,το ιδιο νοστιμα για να μην πω πιο πολυ απο τα τυποποιημενα.Το κοτοπουλο δεν χρειαζεται να ειναι ανοστο,υπαρχουν μυστικα για να δωσουν γευση.
    Ασχετα απο αυτο ενα μεγαλο ευχαριστω στον Χρηστο,με αυτο το μπλογκ με εχει βοηθησει παρα πολυ.

    ReplyDelete
  6. προσωπικα για μενα δεν ειναι καθολου πειρασμος. εκτος απο ολα τα κακα που προσφερει στο σωμα κ στον οργανισμο , δεν αντεχει και το στομαχι στην τοση λιπαροτητα ..σαν βομβα στο στομαχι.μια στο τοσο δεν κανει κακο να φας κατι αναλογο, οπως μπορεις να παρεις σε τεμαχιο σουβλακι κοτοπουλο , μια αλαδωτη πιτα και να προσθεσεις ντοματα και μαρουλι. παντως δεν συμφωνω οτι το κοτοπουλο ειναι ανοστο. εκτος και αν δεν γνωριζεις να το μαγειρεψεις. στο ιντερνετ υπαρχουν απειρες συνταγες και συνδιασμοι για υγειινα φαγητα..ε και λιγη φαντασια..;)

    ReplyDelete
  7. Το σουβλάκι δεν έχει τίποτα κακό πάνω του..
    Αν η πίτα είναι αλάδωτη ή ακόμα και ολικής (αρχίζει κ εμφανίζεται σε αρκετά μαγαζιά) και το κρέας είναι κοτόπουλο τότε είναι ιδανική τροφή...και όλα σε ιδανικές αναλογίες...

    Κρέας...πρωτείνη
    Ντομάτα, κρεμμύδι...καλός υδατάνθρακας
    Τζατζίκι...το περιβόητο greek yogurt που αναζητούν οι επαγγελματίες Αμερικάνοι..

    Ορίστε κύριοι...το τέλειο γεύμα...

    Μαζί με μία παγωμένοι μπυρίτσα... ;)

    ReplyDelete
  8. Ακόμα και αλάδωτη πίτα να πάρεις και ολικής το σουβλάκι απ'έξω δεν είναι και τόσο υγιεινή επιλογή... απλά είναι καλύτερη από την πίτσα και τα άλλα είδη junk food. Αν παρατηρήσετε έχω δει ότι σε πολλά σουβλατζίδικα πριν ψήσουν τα σουβλάκια κτλ τα βουτάνε μέσα σε κάτι λάδια για να είναι νόστιμα.. Καλά ο γύρος είναι ότι χειρότερο.. Πριν είκοσι χρόνια ο παππούς μου ήταν κρεοπώλης και τα καταστήματα έπαιρναν τότε για γύρο αυτά, που αν ξέρατε δεν θα πλησίαζατε ποτέ...σκεφθείτε τώρα τί γίνεται σήμερα... Και φυσικά το φαγητό στο σπίτι υπερέχει έναντι πάντων!!!υγιεινές συνταγές στο ίντερνετ άπειρες, απλά θέλει οργάνωση και να μη βαριέσαι.. Καλή συνέχεια σε όλους!Κατερίνα

    ReplyDelete
  9. Ασε που ο παχυσαρκος οταν θελησει να απαλλαγει απο τα περιττα κιλα και να βαλει μονιμα πια τη γυμναστικη στη ζωη του, αντιμετωπιζει τοσα προβληματα μυοσκελετικα που πρεπει να μαθει τελεια να χειριζεται πρωτα το μυαλο του και μετα το σωμα του, αν θελει να το μεταμορφωσει...

    ReplyDelete
  10. Μια χαρά δικά σου πιτόγυρα μπορείς να κάνεις που να είναι νόστιμα θρεπτικά και υγειινά.Δεν χρειάζεται από το ένα άκρο στο άλλο.Απλά γνωστοποιείται από το φίλτατο Χρηστο και τον ευχαριστούμε γι αυτό τα τρανταχτά αρνητικα του junk food μπας και βάλουμε σιγά σιγά μυαλο και αλλάξουμε νοοτροπία ο κάθενας για δικους του λόγους.Αλλος για την υγεία άλλος για λόγους αισθητικής άλλος για να μην χτυπιέται τζάμπα στα γυμναστήρια...

    ReplyDelete