11.10.10

ΦΑΣΗ ΟΓΚΟΥ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΥΪΚΗ ΜΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΠΟΣ; (3)




Διαβάστε επίσης:

ΦΑΣΗ ΟΓΚΟΥ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΥΪΚΗ ΜΑΖΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΛΙΠΟΣ; (2)


Μια μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι κατέχοντες τη γνώση είναι να εναλλάσσουν τον αριθμό των θερμίδων τους ανά τακτά, μικρά χρονικά διαστήματα.

Δηλαδή παίζουν ανάμεσα σε ολιγοήμερα και ισοδύναμα θερμιδικά πλεονάσματα και θερμιδικά ελλείμματα. Αυτό επιτρέπει την απόκτηση καθαρότερης - αλλά και λιγότερης - μυϊκής μάζας. Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων.

Είναι πολύ βασικό η ώρα των γευμάτων  να συναρτάται με το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Είναι λογικό ένα μεγάλο μέρος των ημερήσιων θερμίδων και ειδικότερα ένα μεγάλο μέρος των υδατανθράκων να φυλάγεται για τα μεταπροπονητικά γεύματα, ειδικά αν μιλάμε για σκληρές προπονήσεις.

Eπίσης είναι λογικό τα γεύματα που παίρνονται νωρίτερα μέσα στη μέρα να περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες, με την εξαίρεση βέβαια του μεταπροπονητικού γεύματος.

Επί πλέον δεν πρέπει να παραβλέπεται η σημασία ενός πλούσιου πρωινού.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πόσες θερμίδες χρειάζονται,τι ποιότητα θερμίδων χρειάζονται αλλά παραγνωρίζουν την αξία του σωστού timing!


Περί αερόβιας

Όταν ο στόχος είναι η καθαρή μυϊκή μάζα η αερόβια δεν πρέπει να λείπει από τη φάση του όγκου. Πιστεύω ότι η πλήρης διακοπή της είναι μεγάλο λάθος.

Είναι βέβαια πολύ σημαντικό το να βρει κανείς τις ισορροπίες του και οι ισορροπίες αυτές δεν είναι ίδιες για όλους. Η πράξη και η εμπειρία δείχνουν στον καθένα το σωστό δρόμο.

Πιστεύω  ότι 3χ30' διαλειμματική άσκηση την εβδομάδα κατά τις μέρες που δεν γίνονται βάρη είναι η καλύτερος συμβιβασμός για καθαρότερα μυϊκά κέρδη.

Αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα στη νευρομυϊκή αποκατάσταση. Δεν είναι πράγματα αυτά που τα αντέχει ο καθένας!

Τέλος του 3ου μέρους


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



No comments:

Post a Comment