23.10.10

Η ΣΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΜΥΙΚΗ ΜΑΖΑ












Αυτή η ανάρτηση είναι μια ανακεφαλαίωση των όσων είδαμε το τελευταίο μήνα.



1. Υπολογίστε τις θερμίδες συντήρησης του παρόντος βάρους σας με τις φόρμουλες που δώσαμε εδώ: 

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΣΑΣ

2. Προσθέστε ένα επιπλέον 10-15% μιας που θέλετε να πάρετε όγκο.

3. Χωρίστε τις θερμίδες αυτές με βάση την αναλογία μακροθρεπτικών συστατικών που δώσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση:

ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΜΥΪΚΗ ΜΑΖΑ: ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΣΧEΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

4. Επιμερίστε τις θερμίδες αυτές σε 5 ισοδύναμα γεύματα αν είστε γυναίκα και σε 6 αν είστε άνδρας - με μόνη εξαίρεση το μεταπροπονητικό γεύμα.

5. Δώστε σημασία στη ποιότητα και όχι μόνο στους αριθμούς. Να τρώτε κατά βάση φυσικές και ανεπεξέργαστες τροφές και να αποφεύγετε τα σκουπιδοφαγητά.




Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




11 comments:

  1. Αυτό είναι, τα συγκέντρωσες όλα μαζί και είμαστε ωραίοι,Ευχαριστούμε Χρήστο για την πολύ ωραία προσπάθεια που κάνεις.

    ReplyDelete
  2. Μπράβο σου... Όλα τέλεια...!!!☆☆☆

    ReplyDelete
  3. καλησπερα ! Στο link με τον διαμερισμο των θερμιδων μηπως ειναι υπερβολικη η ποσοτητα πρωτεινης που ανεφερετε (~250γρ ) ? Γιατι τυγχανει να ειμαι στην ιδια κατηγορια(δλδ 3000 θερμιδες για συντηρηση βαρους ,ειμαι 1.82, 78 κιλα ) Νομιζω μονο επαγγελματιες bodybuilders χρειαζονται τετοιες ποσοτητες !

    ReplyDelete
  4. Είναι με βάση τη σύσταση να παίρνει όποιος γυμνάζεται σκληρά και θέλει να αυξήσει τη μυική του μάζα το 30% των θερμίδων του από πρωτεΐνη!Είναι όντως αρκετή μια τέτοια ποσότητα και θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στις περιόδους όγκου!

    ReplyDelete
  5. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να υπολογίσει κανείς τις θερμίδες που χρειάζεται εκτός από τα να είναι με ένα θερμιδομετρητή στο χέρι..??

    ReplyDelete
  6. Gia s xristo...exi apo to pasxa p exo arxisi n gimnazome k na troo afstira...ime 1.87 k 86 kila...eno mexri tora evlepa arketes alages sto soma m me tin kathe proponisi...exi 1 mina p den exo di kamia sxedon alagi...exo mini sta idia kila k m fenete oti exo ksefuskosi k ligo (stamatisa endiamesa tin creatini...malon g afto)...thelo na m pis tin gnomi s s parakalo g to ti nomizis oti ftei...

    ReplyDelete
  7. Για τους αρχάριους όχι! Σιγά σιγά μαθαίνεις να υπολογίζεις τις θερμίδες εύκολα χωρίς θερμιδομετρητή! Πάντως αν βγάλεις από τη διατροφή σου ζάχαρη κι αλεύρι δεν θα χρειάζεται να μετράς θερμίδες!

    Τα πλατό συμβαίνουν σε όλους φίλε και μάλιστα σε λίγες μέρες θα γράψω πάλι γι αυτά! Πρέπει να αλλάζουμε συχνά της παραμέτρους της προπόνησης και της διατροφής γιατί το σώμα προσαρμόζεται εύκολα και χρειάζεται ένα νέο σοκ/ερέθισμα για να αναπτυχθεί. Δες μήπως κι έχεις υπερπροπονηθεί! Κράτα επαφή γιατί θα γράψω σύντομα γι αυτά!

    ReplyDelete
  8. 6 γευματα για τους αντρες και γιατι οχι 10; για να κανεις 6 γευματα θα πρεπει πρωτον,να τρως καθε 2 ωρες (που;στην δουλεια οταν δουλευεις 10ωρες) δευτερον, να εισαι φραγκατος,και να τρεχεις καθε 2 μερες σουπερ μαρκετ και να αφηνεις ολο το χρημα στο φαγητο (γιατι δεν τρως σαβουρα,και δεν εισαι μονος)Με λιγα λογια ολη μερα πρεπει να ασχολουμαστε για το τι θα φαμε και πως να γυμναστουμε. Καλα ειναι ολα αυτα αλλα δεν θα τρελαθουμε και τελειως.

    ReplyDelete
  9. Κανείς δεν σε υποχρεώνει φίλε! Κάνεις ότι γουστάρεις! Εγώ δουλεύω και δημιουργώ 18 ώρες τη μέρα και τα καταφέρνω με καλό προγραμματισμό!

    ReplyDelete
  10. Τι 10 γευματα βρε παιδια;! Σε λιγο θα τρωμε ανα μια ωρα... Ξερετε τι ενεργεια σπαταλαει ο οργανισμος για να πεπτει καθε 2-3 ωρες; Ουσιαστικα ολο το 17ωρο που ειμαστε ξυπνιοι κανει πεψη. Μιλαμε για τρομερη σπαταλη ενεργειας. Δεν κανει να τρωμε πανω απο 2-3 φορες τη μερα. Οταν ο οργανισμος δεν χωνευει χρησιμοποιει ολη του την ενεργεια σε καθοριστικα πραγματα για την προασπιση της υγειας μας. Σκεφτειτε λιγο γιατι μετα απο ενα βαρυ γευμα ειμαστε γκολ και δεν εχουμε διαθεση για τιποτε. γιατι ο οργανισμος μας χρησιμοποιει ολη την ζωτικη ενεργεια του ωστε να πεψει.

    Επισης, αναφερετε 2 φορες το βαρος μας σε πρωτεϊνη! Eιναι εξαιρετικα μεγαλη η ποσοστητα ακομα και για καποιον που γυμναζεται καθημερινα. Γι' αυτο πασχει ο δυτικος ανθρωπος απο ενα σωρο ασθενειες (καρκινος, σταφανιαια νοσος, χοληστερινη, ορικο οξυ, αρθριτικα κλπ).

    Περσυ -νομιζω- ο Αμερικανικος Οργανισμος Γεωργίας εξεδωσε οτι αν καποιος δεν γυμναζεται ΔΕΝ πρεπει να προσλαμβανει πανω απο 0.5γρ/σωματικου βαρους πρωτεϊνης καθημερινα. Αν γυμναζεται απλώς να το διπλασιαζει. Εξαιρουνται παιδια, εφηβοι, εγγυες και ηλικιωμενοι.

    ~Πάνος

    ReplyDelete