5.11.10

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΕΝΑΚΗ!






Η μανία με τα διατροφικά συμπληρώματα για τον έλεγχο του βάρους ή το κτίσιμο μυϊκής μάζας κλπ. οφείλεται στην έμφυτη ροπή του μέσου ανθρώπου προς τις εύκολες και άκοπες λύσεις.

Τα διατροφικά συμπληρώματα στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τελείως άχρηστα και μεταφράζονται σε χρήματα πεταμένα από το παράθυρο.

Αν φέρνουν  ίσως κάποιο αποτέλεσμα είναι μάλλον λόγω του placebo effect. Πολλά από αυτά δε είναι και  αμφιλεγόμενα όπως π.χ. η εξαιρετικά δημοφιλής κρεατίνη που είναι ύποπτη για καρκινογενέσεις και πολλά άλλα δεινά.

Η χρυσοφόρα βιομηχανία διατροφικών συμπληρωμάτων δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ιδιοτελές εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Είναι μια πλάνη,μια φενάκη,ένας παραπλανητικός αντικατοπτρισμός.

Θα σας πουν απύθμενα ψέματα για να αδειάσουν τις τσέπες σας. Θα σας τάξουν λαγούς με πετραχήλια!

Περιοδικά και ιστότοποι τάχα αντικειμενικοί συντηρούνται από τα αρπακτικά των διατροφικών συμπληρωμάτων. Ποιον να πιστέψεις και γιατί;

Πιστεύω μόνο στον εαυτό μου που με απόλυτα φυσικά μέσα απέκτησε τέτοια υγεία και ρώμη που δύσκολα μπορούσε να διαχειρισθεί!

Προσπαθήστε να παίρνετε τα απαραίτητα θρεπτικά μακροσυστατικά και μικροσυστατικά από τις πραγματικές τροφές που μας παρέχει αφειδώς -τουλάχιστον προς το παρόν - η μητέρα φύση. Όσες φορές προσπαθήσαμε να την υπερβούμε την πατήσαμε!



Οι πραγματικές τροφές είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο απ'τα συστατικά που τις απαρτίζουν. Είναι μοναδικοί συνδυασμοί θρεπτικών στοιχείων που δρουν συνεργιστικά για να καλύψουν με τον καλύτερο και ιδανικότερο τρόπο τις διατροφικές μας ανάγκες.


Ένα θρεπτικό στοιχείο που απομονώνεται και μετεπεξεργάζεται είναι κάτι το αφύσικο και η θετική του συνεισφορά στον ανθρώπινο οργανισμό τίθεται σαφώς εν αμφιβόλω!!

Αδέλφια κρατηθείτε μακριά από τις σειρήνες! Το μυστικό για να πραγματώσετε στους στόχους σας βρίσκεται στις φυσικές,ανεπεξέργαστες τροφές και στην συστηματική άσκηση!

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


 

19 comments:

  1. Οκ για κρεατινες κλπ, αλλα για συμπληρωματα τυπου ιχθυελαιων και μουρουνελαιου πχ τι εχεις να πεις?

    ReplyDelete
  2. Tρώτε σαρδελίτσα που είναι άφθονη,θαυματουργή και τζάμπα!100 φορές προτιμότερη!

    ReplyDelete
  3. Εγώ ήθελα να ρωτήσω, για ένα πιστοποιημένο (τουλάχιστον έτσι αναγράφει) βιολογικό συμπλήρωμα διατροφής, την σπιρουλίνα. Δεν έχω πάρει ποτέ, απλά ακούγονται πολλά θετικά, ακόμη κι απο επιστημονικά άρθρα/έρευνες, ειδικά για τους φυτοφάγους κι όχι μόνο...Διαφηστικό τρικ κι αυτό?

    ReplyDelete
  4. Η σπιρουλίνα είναι καλή γενικά.Απλά δεν τη χρειάζεσαι αν τρως σωστά.

    ReplyDelete
  5. φιλε χρηστο θα συμφωνισω σε οτιδηποτε ειπες παραπανω, ειμαι και γω μεγαλος φαν της φυσικης διατροφης εναντι των συμπληρωματων εκτος απο μια συγκεκριμενη περιπτωση την οποια οχι απλα χρησιμοποιω ο ιδιος αλλα την συστηνω και στον οποιοδηποτε και αυτη ειναι η ΣΚΟΝΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗΣ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
    ειτε προκειται για ογκο ειτε για γραμμωση ειτε για απωλεια λιπους το παραπανω συμπληρωμα ειναι ιδανικο, προσφερωντας καθαρα γραμμαρια πρωτεινης ιδιαιτερα σε ατομα που εχουν περιορισμενο χρονο για ενα ολοκληρο γευμα
    2-3 δοσεις την ημερα διαλλειμενες σε γαλα ή σε νερο ειναι οτι πρεπει απο πλευρα διατροφικης αξιας και το κυριοτερο απο ολα ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ουτε στο κοντινο αλλα ουτε και στο μακρινο μελλον

    ReplyDelete
  6. πες μ ρε συ χρηστα μετα το gym θαυμαζω το σωμα μου και τα αποτελεσματα περναει το 3-4 ωρες και υπαρχει διαφορα ασχολουμαι χρονια ..π οφείλεται αυτο?

    ReplyDelete
  7. φιλε χρηστο θα ηθελα ενα σχολιο απο σενα πανω σε αυτα που λεει ο αντωνης

    ReplyDelete
  8. Αγαπητέ Χρήστο, συμφωνώ μέχρι ενός σημείου. Το πρόβλημα με τα συμπληρώματα είναι ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν ότι να ναι προϊόντα χωρις έλεγχο. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πάρα μα πάρα πολύ επιφυλακτικοί. Από την άλλη το πρόβλημα του σημερινού ανθρώπου είναι ότι δεν προλαβαίνει να φάει τις τροφές που οι διατροφολόγοι ζητάνε (5-7 φρούτα και λαχανικά/ημέρα). Επειδή έχω κάποιο συμφέρον από την κουβέντα (αντιπροσωπεύω μία μάρκα-δεν έχει σημασία ποιά), με τα συμπληρώματα δεν κουράζομαι να ψάχνω από λιναρόσπορους έως γαϊδουράγκαθα Κορινθίας, διότι ένας πολύ σωστός επιστήμονας φρόντισε για μένα και τους πελάτες μου. Παρόλα αυτά παρακολουθώ προσεκτικά την στήλη σου και επικροτώ τις περισσότερες των απόψεων σου. Να είσαι πάντα καλά!

    ReplyDelete
  9. Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: δεν πειράζει αλλά και δεν χρειάζεται κατά την άποψή μου. Το σώμα μας πρέπει να συντηρείται με ότι προσφέρει η φύση χωρίς καμία επεξεργασία κατά το δυνατόν!

    ReplyDelete
  10. Βασίλη ευχαριστώ! Αυτή είναι πάντως η άποψή μου! Να είσαι καλά φίλε!

    ReplyDelete
  11. ευχαριστώ για την απαντηση στο σχολιο του φιλου αντωνη

    ReplyDelete
  12. Καλησπερα σε ολλους.Εγω πηστευω πως βοηθανε εστω και στην ψιχολογια που αποκτας αν και δεν ειμαι φαν της κρεατινης.παντως χωρις συμπλιροματα δεν παω γυμναστηριο ποτε!!!Αν και ειμαι πολυ φαν των πιο σκληρων.Αν κανεις οτι κανεις με μετρο δεν πειραζει τιποτα αυτη ειναι η ταπινη μου γνωμη.Τουλαχιστον εγω δεν ειχα καμια παρενεργεια εκτως απο νευρακια

    ReplyDelete
  13. Χρηστο και ολοι εσεις που εισαστε αντιθετοι με τα συμπληρωματα διατρ.εχεται μπει στον κοπο να τα δοκιμασετε για να δειτε αν ισχυουν αυτα που λετε η οχι επειδη το ειδατε σε καποιο βιβλιο και το ξερεται?ειμαι οπαδος των συμπληρωματων αλλα εννοειτε και τις διατροφης,γνωριζοντας οτι με τα 2παραπανω σε συνδιασμο θα εχω καλα αποτελεσματα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1.80 97 kila 49 cm arms xwris to paramikro kai as tours alous na pernoun

      Delete
  14. καλημέρα. Τα άρθρα σου είναι πάντα πολύ ενδιαφέροντα και με έχουν βοηθήσει πολύ ως τώρα. Από τότε που έβαλα τα σπριντ στο πρόγραμμα μου έχει αλλάξει τελείως το σώμα μου! Υπάρχει όμως αυτό το λίπος γύρω από τον αφαλό που δεν φεύγει με τπτ! μήπως θα μπορούσες να μου δώσεις την άποψη σου και για τη καρνιτίνη? (είμαι γυναίκα 39 ετών)

    ReplyDelete
  15. Φίλη όπως και για όλα τα συμπληρώματα,προσωπική μου άποψη είναι να μη πάρεις καρνιτίνη! Συνέχισε την καλή δουλειά σου!

    ReplyDelete
  16. ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΛΛΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΛ.ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ!ΣΑΝ ΧΡΗΣΤΗΣ ΣΥΜΠΛ.ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ,ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ!ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ BODYBUILDING,ΑΛΛΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟ ΒODYBUILDING ΚΑΝΟΥΜΕ!

    ReplyDelete
  17. Δεν πάω στα άκρα φίλε μου! Εγώ δεν παίρνω συμπληρώματα αλλά κάνω άψογη διατροφή! Σαφώς δεν είναι ατόπημα να πάρεις συμπληρώματα! Μεγάλα παιδιά είμαστε κι ο καθένας αποφασίζει για πάρτη του!

    ReplyDelete
  18. Τα πάντα με μέτρο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το τι τρώει και σε τι ποσότητες. Οσον αφορά τα συμπληρώματα εγώ είμαι υπερ. Επαναλαμβάνω όμως, με μέτρο και φυσικά να ελέγχουμε την προέλευσή τους. Τα Ω3 είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και πρέπει να είναι σε αναλογία με τα Ω9 1:1. Με τη διατροφή που κάνουμε η αναλογία αυτή έχει γίνει 1:20. Καταλαβαίνει κανείς πόσο Ω3 πρέπει να παίρνουμε. Ας μου πει κάποιος τώρα τι ποσότητες ψαριών, λιναρόσπορου, μυδιών και καλαμαριών πρέπει να βάλουμε στη διατροφή μας για να το πετύχουμε αυτό. Αρα το να παίρνουμε Ω3 (από έμπιστη πηγή) είναι κάτι που μόνο καλό μπορεί να κάνει στην υγεία μας. Και κλείνοντας, ΑΝ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Το λέει και η λέξη από μόνη της: Συμπληρώνουν τη διατροφή μας!

    ReplyDelete