18.12.10

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να δείτε κάποτε τους κοιλιακούς σας









Διαβάστε οπωσδήποτε:

ΟΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ


1) Μπορείτε να γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας ώσπου η κόλαση να γίνει Βόρειος Πόλος αλλά αν έχετε υψηλό ποσοστό σωματικού λίπους  δεν πρόκειται να τους δείτε ποτέ..


2) Οι χειρότερες / αναποτελεσματικότερες ασκήσεις για τους κοιλιακούς είναι αυτές που κάνει ο συντριπτικά περισσότερος κόσμος: τα κλασσικά ροκανίσματα και οι διπλώσεις.

Ανάμεσα στις καλύτερες ασκήσεις συγκαταλέγονται τα σπριντ, διάφορες μορφές σανίδας, τα κλασσικά καθίσματα με μπάρα, οι άρσεις γονάτων ή ποδιών σε μονόζυγο κλπ.

Καλύτερες είναι πάντα οι ασκήσεις που γυμνάζουν τον κορμό σαν σύνολο και αυτές να προτιμάτε.

Οι κοιλιακοί λοιπόν είναι δύο πράγματα:

- να έχεις κάτι για να δείξεις

- να διώξεις τον μπερντέ του λίπους που καλύπτει την περιοχή για να μπορεί αυτό να φανεί.


3. Ποτέ κανείς δεν είδε τους κοιλιακούς του χρησιμοποιώντας αλοιφές, χάπια, σκόνες, ζώνες, φόρμες, δονούμενους ιμάντες και πλατφόρμες καθώς και τα υπόλοιπα, αμέτρητα gadgets των informecials.


4. Η σωστή διατροφή είναι ο απόλυτος άρχοντας στην υπόθεση κοιλιακοί αλλά υπάρχουν τόσο αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που ο μέσος άνθρωπος σαστίζει. 

Ανεπεξέργαστες τροφές, ελαφρά υποθερμιδική διατροφή, επαρκής πρωτεΐνη, πολύ νερό, πολλά ινώδη λαχανικά και διαλειμματική νηστεία πιθανότατα θα σας βοηθήσουν να φθάσετε πιο γρήγορα στον στόχο σας.


5. Αν έχετε την υποδομή να κάνετε διαλειμματική άσκηση και κυρίως σπριντ θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Προσοχή όμως γιατί οι περισσότεροι τραυματίζονται ή έχουν πολύ αργή αποκατάσταση!

 Aλλά και η σταθερού τέμπο, μέτριας έντασης αερόβια θα σας βοηθήσει να χάσετε αρκετό λίπος αν γίνεται συστηματικά.


6. Τέλος τα βάρη είναι εν των ων ουκ άνευ.

Θα πρέπει όμως να επιδιώκετε πάντα υψηλή πυκνότητα προπόνησης: επαρκή κιλά, σύνθετες ασκήσεις, μέτριες επαναλήψεις και μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα σετ.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το 6-pack έρχεται με κάποιο σοβαρό τίμημα: Υπερβολικό στέγνωμα στο πρόσωπο, ιδιαίτερα όσο αυξάνεται η ηλικία.


Να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας


https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



20 comments:

  1. Γεια σου Χρήστο.
    Κάνω κυκλική προπόνηση μέρα παρά μέρα όλο το σώμα.
    Τον τρίτο κύκλο τον βγάζω με το ζόρι. οι σφυγμοί μου χτυπάνε κόκκινο.
    Θα ήθελα να μου πεις αν τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές, δεν μπορώ περισσότερο λόγω χρόνου και αν μπορώ να γυμνάζομαι συνέχεια έτσι (θα με βόλευε πάρα πολύ).
    Όλη η προπόνηση διαρκεί περίπου 30 λεπτά
    Ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  2. Aυτό κάνω κι εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος!

    ReplyDelete
  3. και εγω το ιδιο μπραβω Χρηστο συνεχισε ετσι να μας μορφωνεις....τρια χρονια εκανα γυμνστικη εχω ομως ενα χρονο σχεδον που σε διαβαζω και ειδα διαφορα!!!

    ReplyDelete
  4. den 8elw na gelasete alla diavazw sunexeia gia sprint kai gia sprint as mou pei kapoios ti einai??????

    ReplyDelete
  5. το σπριντ ειναι το πιο γρηγορο τρξιμο που μπορεις να κανεις (σαν να τρεχεις 100αρι) για περιπου 10" με 12" και μετα να περπατησεις χαλαρα για περιπου 90" και ξανα το ιδιο...αν το κανεις αυτο για 8-9 φορες πετυχαινεις τα καλυτερα αποτελεσματα για καψιμο λιπους

    ReplyDelete
  6. Μιας και αναφέρθηκε το θέμα κυκλικής προπόνησης (έστω και στα comments) θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι πιο σωστή από αυτό που λέμε split ή οχι

    ReplyDelete
  7. Εξαρτάται από τον στόχο! Και τα δυο σωστά είναι!

    ReplyDelete
  8. Εχω φτασει 11% λιπος με μετριο μυικο ιστο, σχεδον φαινεται το 4pack μου, αρα μηπως χρειαζεται και ασκησης με βαρη,για να γινουν πιο μεγαλοι και να ξεπροβαλουν κ οι αλλοι 2 αλλα και οι 2 πιο καθαρα?

    ReplyDelete
  9. Δεν είναι βέβαιο ότι έχεις 6 pack. Aυτό είναι γενετικά προκαθορισμένο. Για να γυμνάσεις τους κοιλιακούς σου θα χρειαστείς βάρη κι αν μπορείς σπριντ.

    ReplyDelete
  10. Διατροφή και Βάρη για τους κοιλιακούς και όλα τ΄αλλα θα γίνουν από μόνα τους.Η γνώμη μου είναι ότι δεν φτάνουν 3 προπονήσεις την εβδομάδα, αλλά ο καθένας κάνει ότι μπορεί .
    Μην παθένετε ψύχωση ,οι κοιλιακοί είναι μια δύσκολη μυική ομάδα .
    Καλή συνέχεια

    ReplyDelete
  11. Δειαλλειματικη άσκηση μπορούμε να κάνουμε και με βαρη πχ με το παρακάτω,υποθετω χρησιμοποιώντας αναλογο χρονο και κιλα με την φυσική μας κατάσταση ,οπως με ασκησεις του βάρους του σωματος
    http://pinterest.com/pin/400046379376483820/

    ReplyDelete
  12. Σαφώς και μπορούμε!

    ReplyDelete
  13. Χρήστο σε χαιρετώ.
    Έκανα πριν 4 χρόνια αγωνιστική ποδηλασία. Την έκοψα απότομα και πήρα σε 11 μήνες 22 κιλά και πολύ λίπος σε σημεία που ήμουν εντελώς στεγνός. Η επαναφορά είναι ζόρικη. Κάνοντας ποδήλατο για 1,5 ώρα πάνω από το 85% της ΜΚΣ κατά μέσο όρο (170 παλμούς) και με πετάγματα στο ενδιάμεσο αγγίζοντας τους 185-190, μπορεί να θεωρηθεί καλός οδηγός για μέγιστο κάψιμο λίπους?
    Να σημειώσω πως ανέκαθεν η καρδιά μου έπαιζε ψηλά στην ποδηλασία έχοντας και πολύ υψηλό αιματοκρίτη (56), που στην ποδηλασία θεωρείται γεννητικό πλεονέκτημα.

    ReplyDelete
  14. Από πλευράς άσκησης είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις αλλά το παιχνίδι θα παιχθεί στη διατροφή! Κόψε επειγόντως ζάχαρη και αλεύρι κι από υγρά μόνο νερό!

    ReplyDelete
  15. Mhn to kanoume k toso tragiko swsto to arthro ala eine les k eine ftiaxto gia anthrwpous panw apo 40 me kako metavolismo.... Aloi pinoun mpires soyvlakia glyka savoura trone oti vroun k eine fetes oloi oi kiliakoi....

    ReplyDelete
  16. "Aλλά και η σταθερού τέμπο,μέτριας έντασης αερόβια θα σας βοηθήσει να χάσετε αρκετό λίπος αν γίνεται συστηματικά."

    Εννοείς πχ στο 75%, για 45 λεπτά, 4 φορές την εβδομαδα ?

    ReplyDelete
  17. Πόσους έχεις δει φίλε ανώνυμε τέτοιους; Αν Εννοείς κάποιους που είναι μέχρι 23-25 ετών,έχω δει κι εγώ κάποιους,όπως και κάποιες πολύ σπάνιες εξαιρέσεις. Σε όλες τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις λόγω κληρονομικότητας. Και ξέρω επίσης ένα γνωστό άτομο που είναι όπως το περιγράφεις και που μου εκμυστηρεύτηκε ότι παίρνει ένα διάβολο σκευάσματα.

    Αυτό εννοώ Δημήτρη!

    ReplyDelete
  18. Γεια σας. Εν το σπριντ το κάνω 1 λεπτό και χαλαρά 3 λεπτά. Για 15 με 20 λεπτα θα έχει αποτέλεσμα δηλαδή θα κάνω περιπου 4 με 5 σπριντ.

    ReplyDelete
  19. Εγω κανω 15 - 20 λεπτα δρόμο. Κάνω περίπου 4 με 5 σπριντ. 1 λεπτό σπριντ και 3 με 4 λεπτά χαλαρά. Σωστή διατροφή. Πολύ λίγους υδατάνθρακες. Έως και καθόλου. Αλλά δεν βλέπω αποτέλεσμα. Ειμαι 184 88 κιλά. Κάνω γυμναστική 5 φορές την εβδομάδα

    ReplyDelete
  20. Το θεμα είναι ότι δεν μπορείς να σπριντάρεις για ένα ολόκληρο λεπτό. Γι αυτό καλύτερα σπριντ των 30". Υδατάνθρακες να κόβεις τόσο πολύ είναι πολύ κακό για την υγεία σου. Άλλο να τους περιορίσεις. Και τέλος το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και είναι σίγουρο ότι κάτι δεν γίνεται σωστά.

    ReplyDelete