27.12.10

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ;



Ή μήπως κάμψεις αυτοσυγκέντρωσης για δικέφαλους;

Μάλλον λίγο απίθανο,ε;

Oι πρόγονοί μας έκαναν άλλες πιο λειτουργικές "ασκήσεις": έτρεχαν για να κυνηγήσουν ή για να γλυτώσουν τη ζωή τους,κουβαλούσαν ή έσερναν βάρη,έκοβαν ξύλα κλπ.

Τα κορμιά μας δεν προορίζονται από τη φύση για να κάνουν επαναλαμβανόμενες ασκήσεις απομόνωσης όπως αυτές που κάνουμε με τα βάρη. Καλά τα βάρη αλλά πρέπει να κάνουμε και το επόμενο βήμα.

Και πιο είναι το επόμενο βήμα;

Eίναι οι σύνθετες λειτουργικές ασκήσεις που περιγράφω στις τελευταίες αναρτήσεις,είναι τα σπριντ και γενικά ότι γυμνάζει το κορμί μας σαν μια ενότητα. Αυτά τα πράγματα δεν συγκρίνονται με τα βάρη και είναι η επόμενη μεγάλη πρόκλησή σας.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας




https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

2 comments:

  1. Χρήστο διαφωνώ με αυτό που λες οτι δεν πρέπει να κάνουμε ασκήσεις απομόνωσης. Από την προσωπική εμπερία μου διαπίστωσα οτι η εκγυμναση ξεχωριστά σημείων του σωματός μας είτε αυτό είναι δικέφαλος ή τρικέφαλος βοηθάει στην βελτίωση μας στην εκτέλεση των σύνθετων λειτουργικών ασκήσεων. Προσωπικά στο πρόγραμμα μου εχω προσθεσεις καποιες ασκήσεις απομόνωσης γιατί όταν τις είχα καταργήσει σε κάποια φάση παρατήρησα δυσκολία προόδου σε πιο σύνθετες ασκήσεις οπως squats αλλά ακόμα και έλξεις και καμψεις. Άποψη μου είναι οτι οι ασκήσεις απομόνωσης θα πρέπει να συμπληρώνουν το ασκησιολόγιο μας και όχι να αποτελούν τον κορμό του.

    ReplyDelete
  2. Αυτό στην ουσία λέει η παραπάνω ανάρτηση........

    ReplyDelete