4.1.11

ΤΙ ΝΑ ΦΑΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ;







Ρίξτε επίσης μια ματιά  εδώ:

ΜΕΤΑΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗN ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ;



 
Θα σας απογοητεύσω πολύ αν  δηλώσω ότι το αρθράκι αυτό αφορά μόνο μια μικρή μειοψηφία; Αυτούς δηλαδή που γυμνάζονται με μεγάλη ένταση.
 
Αν  γυμνάζεστε με μικρή ή μέτρια ένταση για το πολύ μία ώρα δεν πρέπει να χολοσκάτε ιδιαίτερα για το μεταπροπονητικό σας γεύμα.
 
Εφαρμόστε μόνο τις βασικές αρχές της καθαρής διατροφής και απλά αποφύγετε την πρόσληψη λίπους. Το λίπος καθυστερεί την αφομοίωση της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων και αυτό δεν το θέλουμε στην παρούσα φάση.
 
Μετά από μία εντατική προπόνηση - εκτός από νερό - χρειαζόμαστε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη.
 
Πόσο γρήγορα πρέπει να φάμε;
 
Mη τρελαίνεστε! Μπορείτε να φάτε και σε μία ώρα αν  και στην περίπτωση αυτήν το γοργό και χάρη έχει. Το λεγόμενο "παράθυρο ευκαιρίας" πάντως θα είναι ανοιχτό για πάνω από δύο ώρες.
 
Ο κυριότερος λόγος για να ρίξουμε γρήγορα κάτι στο στομάχι μας είναι η ανάσχεση της  καταβολικής δράσης της κορτιζόλης που μπαίνει στο αίμα μας μετά από έντονη σωματική προσπάθεια.
 
Tι είδους πρωτεΐνη και πόση;
 
Ένας γυμνασμένος άντρας των 85 κιλών χρειάζεται περίπου 35-40 γραμμάρια  πρωτεΐνης για να βοηθήσει την ανάπλαση των τραυματισμένων του μυϊκών ιστών.
 
Αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να πάτε σε whey protein αφού πρώτα ρίξτε μια ματιά στα σχετικά μου άρθρα.
 
Προσωπικά αποφεύγω κάθε διαιτητικό συμπλήρωμα και θα προτιμούσα να πάρω αυτήν την  πρωτεΐνη από τόνο,στήθος γαλοπούλας ή κοτόπουλου,γάλα,γιαούρτι,τυρί κότατζ κλπ.
 
Περισσότερα  όμως οσονούπω!
 
 
Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





25 comments:

  1. Κάνω καθημερινή γυμναστική, αρχικά HIIT για 20'(max έως 90% καρδιακοί παλμοί) και συνεχίζω την υπόλοιπη ώρα σε πιο μέτρια διαλλειματική. Μου πέρνει 1 ώρα και κάτι για να κάψω 800 θερμίδες. Μέσος όρος καρδιακών παλμών 70%-75% στο τέλος( μετρήσεις απο ένα ειδικό ρολόι).
    Στόχοι μου: αρχικά κάψιμο λίπους και μετά κατ'επέκταση γράμμωση.
    Μετά τι να φάω? Κλασσικό γεύμα με σύνθετους υδατάνθρακες+΄πρωτείνη σε 1 ώρα(όπως όλα τα υπόλοιπα απο τα 5 γευματα μου) ή απλοί υδατάνθρακες + πρωτείνη αμέσως μετά??

    ReplyDelete
  2. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
    ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ReplyDelete
  3. Kατερίνα απλούς υδατάνθρακες και πρωτεΐνη μέσα σε 60'.

    Ανώνυμε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  4. Εχεις απόλυτο δίκιο. Απλά πίστευα ότι μπορούσα να ρισκάρω για πιο γρήγορα αποτελέσματα. Δοκιμάζοντας όμως και έμπρακτα για λίγες μέρες μόνο σύνθετους υδατάνθρακες (και πάλι λίγους) είδα την ενέργεια μου να καταρρέει απίστευτα όλη την υπόλοιπη μέρα.

    Το καλύτερο μεταπροπονητικό για μένα: 2 φρούτα με γιαούρτι 2% και άμεσα.

    Η δουλειά που έχεις κάνει εδώ είναι σούπερ, ολοκληρωμένη και πολύ προσεγμένη. Βοηθάει πολύ αρχάριους και μη! Να 'σαι καλά!

    ReplyDelete
  5. Meli k banana meta tin proponisi k ise super + tin proteini meta apo 15 lepta... Katewrina!!!

    ReplyDelete
  6. Γεια χαρα. μια ερωτηση,τι είναι το παράθυρο ευκαιρίας? ευχαριστω! :D

    ReplyDelete
  7. καλησπερα χρηστο και μπραβο για το σαιτ!!!θελω να ρωτησω το εξης..οταν λες για 40 γρ πρωτεινης εννοεις 40 γρ ζυγισμενα σε ζυγαρια φαγητου?ρωταω γιατι εχω ακουσει για αναλογιες 2γρ ανα κιλο σωματικου βαρους σε καποιον ο οποιος θελει να διατηρησει και να αυξησει την μυικη του μαζα...εγω δηλαδη ειμαι 88 κιλα με υψος 1.71 και θελω να διατηρησω την μυικη μου μαζα και να χασω λιπος...πως μπορω να υπολογισω την πρωτεινη και τους υδατανθρακες που θα λαμβανω καθημερινα?

    ReplyDelete
  8. βρηκα την απαντηση σε ενα αλλο ποστ το οποιο δεν ειχα δει...ΠΟΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΩ ΜΥΪΚΗ ΜΑΖΑ;ελπιζω να υπαρχει και κατι αναλογο οσο αναφορα τα γρ υδατανθρακων ανα κιλο σωματικου βαρους..και παλι μπραβο!!!

    ReplyDelete
  9. Πολυ ωραιο και σωστο αρθρο...Συγχαρητηρια!

    ReplyDelete
  10. 10 IU ινσουλινη μαζι με περιπου 60γρ απλου υδατανθρακα και περιποθ 30γρ πρωτεινη φενεται να κανει θαυματα...Ακομα καλυτερα εαν περιπου 2 ωρες μετα την ινσουλινη καταναλωθει ενα στερεο γευμα με τους μισους υδατανθρακες αλλα την διπλη πρωτεινη...

    ReplyDelete
  11. μπραβο φιλος τρομερο σαιτ

    ReplyDelete
  12. Τελευταίες έρευνες για το κορεσμένο λίπος καταδεικνύουν ότι χρειάζεται απόλυτα στον οργανισμό. Άρα αυτό που λες για το λίπος δεν το θεωρώ έγκυρο, αλλά παλαιομένο. Κάνετε ένα απλό google search για saturated organic fat και θα δείτε για τι πράγμα μιλάω.

    ReplyDelete
  13. Διάβασε τι λέω:

    Εφαρμόστε μόνο τις βασικές αρχές της καθαρής διατροφής και απλά αποφύγετε την πρόσληψη λίπους. Το λίπος καθυστερεί την αφομοίωση της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων και αυτό δεν το θέλουμε στην παρούσα φάση.

    ReplyDelete
  14. 'Nutrition researcher Mike Roussell suggests that increased consumption of saturated fat may increase testosterone levels, especially if you lift weights. Testosterone is a hormone involved in muscle gain, so increasing levels of this hormone can promote increases in strength and muscle mass.'

    Αυτό ακριβώς λέω, ότι πολύ επιφανιακό βλέπω ό,τι λες σχετικά με την πρόσληψη λίπους. Γενικά συμφωνώ μαζί σου. Πού το έχεις δει αυτό που λες για την καθυστέρηση πρόσληψης των υπολοίπων συστατικών? Το λίπος είναι επίσης σημαντικό στο χτήσιμο μυικής μάζας.

    ReplyDelete
  15. Τα μπερδεύεις! Μιλάω για μεταπροπονητικά!

    ReplyDelete
  16. Τι θα έλεγες για μετά την προπόνηση γιαούρτι με βρώμη (fitness protein Nestlé) και μια κουταλιά μέλι....

    ReplyDelete
  17. Μεταπροπονητικά είναι καλύτερο το γάλα! Βρώμη όχι,κάτι πιο γρήγορο όπως π.χ μπανάνα! Το μέλι είναι 99% ζάχαρη!

    ReplyDelete
  18. Καλημερα,η βιολογηκη πρωτεινη απο αρακα ειναι καλη για γευμα μετα την προπονηση?

    ReplyDelete
  19. Καλή αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι ισοδύναμη με μια whey!

    ReplyDelete
  20. Γιατί είναι καλυτερο το γαλα μεταπροπονητικά από το γιαουρτι; Νομιζα ότι καλο είναι να αποφευγουμε το γαλα και να προτιμουμε γιαουρτι.

    Εγω σκεφτομουν 300-400 γρ γιαουρτι (27-36γρ πρωτεινη) με ενα φρουτο εποχης και οτι θα μαι μια χαρα.

    ReplyDelete
  21. Mια χαρά θα είσαι βέβαια! Γενικά το γιαούρτι είναι πιο υγιεινό από το γάλα!

    ReplyDelete
  22. Εχω μπερδευτει σε καποια θεματακια μεταπροπονητικου γευματος.. υδατανθρακες με υψηλο δεικτη, με χαμηλο δεικτη, ινσουλινη, αυξητικη ορμονη, αναλογια βαρους πρωτεινης/υδατανθρακων, τοσα διαβαζα ο καθενας λεει τα δικα του και μπερδευομαι.. Ομως εμπιστευομαι τη γνωμη σου Χρηστο μιας και διαβαζω τα αρθρα σου εδω και 9 χρονια

    Η ερωτηση μου ειναι απλη, κανω 2-3 φορες τη βδομαδα διαλλειματικη με σπριντ. 30-40' συνολο. Κανω 3 φορες τη βδομαδα βαρη κυριως κυκλικη προπονηση. 30-40' επίσης.
    Πολυ ενταση, τα δινω όλα. Είμαι σε φαση που θελω να ριξω το λιπος πιο κατω απο το 14-15% που είμαι τωρα, γυρω στο 11-12%, ωστε να ξεκινησω μετα διατροφη για να βαλω μυς, μιας και χανω ευκολα-παιρνω δυσκολα.

    Μετα απο καθε προπονηση τρωω 400γρ γιαουρτι και ενα φρουτο, ειτε σκιστω σε διαλλειματικη με σπριντ είτε κανω βαρη. Είμαι 70 κιλα. Κανω καλά, ή πρεπει μετα τη διαλλειματικη να προσεξω κατι στη διατροφη;

    ReplyDelete
  23. Mετά τη διαλειμματική δεν θέλουμε απλά σάκχαρα κι έτσι θα σου πρότεινα να τρως μια σαλάτα με κοτόπουλο ή κάτι παρόμοιο! Αυτό το κάνουμε για την πλήρη εκμετάλλευση της αυξητικής ορμόνης!Κατά τα άλλα αυτά που τρως είναι οκ! Ρίξε μια ματιά και στο πιο πρόσφατό μου άρθρο:

    http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2013/11/m.html

    ReplyDelete
  24. Αρα μετα τη διαλειμματικη μια ντοματα και λιγο καθαρο κρεας, ή ντοματα και 2 αυγα βραστα ειναι οκ;
    ποιες τροφες εχουν τωρα απλα σακχαρα και ποιες οχι άι βρες!
    Με τοσες ερωτησεις παντως να σε ρωταμε ο,τι κουλο του στυλ να τρωω μπανανα ή μανγκο, πρεπει να το κανεις επαγγελμα, σκεψου το! :D

    ReplyDelete
  25. Είναι οκ απλά θα πρότεινα κρέας από μικρά ζώα ή ψάρι.

    ReplyDelete