29.3.11

10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (6)






10 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ (5)


8. Tα χάμπουργκερ των περισσότερων ταχυφαγείων

Διαβάστε:

μονονιτρική θειαμίνη,λευκασμένο αλεύρι,ισογλυκόζη,ζάχαρη,μερικώς υδρογονωμένο σογιέλαιο,θειϊκό ασβέστιο,ανθρακικό ασβέστιο,γλουτένη σίτου,αλάτι,θειϊκό αμμώνιο,χλωριούχο αμμώνιο,προπιονικό ασβέστιο και νάτριο,φωσφορικό μονοασβέστιο, αιθοξυλιωμένα μονογλυκερίδια κλπ.

Θα μου πείτε:  "τι σ' έχει πιάσει ξαφνικά ρε μάγκα και μας το γύρισες στη χημεία;"

Σας προκαλώ λοιπόν να βρείτε τι μπορεί να υπονοεί το παραπάνω τμήμα χημικής σύστασης!

Μη σπάτε το κεφάλι σας άδικα!

 Πρόκειται για μερικά από τα συστατικά των  χάμπουργκερ κάποιας αλυσίδας ταχυφαγείων. Δεν έχει σημασία ποιας γιατί δεν είναι εκεί το θέμα μας.

Προσθέστε τώρα:

- κρέας που μπορεί να έρχεται από παρτίδες που περιέχουν πολλά ζώα. Υποστηρίζεται ότι ένα και μόνο μπιφτέκι μπορεί να περιέχει κρέας από εκατοντάδες ζώα.

- τα απαραίτητα συνοδευτικά για τη συμπλήρωση της γνωστής τριπλέτας των ταχυφαγείων: προτηγανισμένες πατάτες και ανθρακούχα αναψυκτικά.

- κέτσαπ,μαγιονέζες και μουστάρδες της συμφοράς

...και έχετε ένα ακόμη εκρηκτικό διατροφικό μίγμα.

Τι να πω για τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά,τα αντιβιοτικά των ζώων και τα δεκάδες χημικά πρόσθετα!

Έπαθα σοκ όταν είδα μπιφτέκι που μετά από 6 μήνες δεν είχε αποσυντεθεί!(κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο).

Λάστιχο να ήταν θα αλλοιώνονταν!

Ελπίζω ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με όλες τις σχετικές αλυσίδες αλλά φυλάω τα ρούχα μου για να χω τα μισά.

Τέλος του 6ου μέρους

Με τις υγείες σας!



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!







Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/




 

10 comments:

  1. Χρήστο, αναρρωτιόμουνα:
    Αν κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τρώμε τρεις-τέσσερις κονσέρβες ψαρικών (σαρδέλες - σολωμό - τόνο - σκουμπρί), υπάρχει περίπτωση να βλάπτουμε τον οργανισμό μας; Μήπως δηλαδή με τόσες κονσέρβες συσσωρεύουμε κάποιου τύπου επιβλαβή συντηρητικά;

    ReplyDelete
  2. Χρηστο, εσυ επαθες το σοκ με το μπιφτεκι, εγω το εχω παθει κατ επαναληψη με τα γιαυρτια.
    Παρε γιαουρτι ΦΑΓE total κ αγελαδιτσα, ΜΕΒΓΑΛ κ λοιπων εταιρειων και βαλ το στο ψυγειο. 6 μηνες μετα σιγουρα δε θα εχει χαλασει. Το εχω κανει. Πάνω απο 1 φορες. Δεν ειχα κινηθει νομικα ομως.
    Το εχω στο νου μου ομως. Πρεπει καπως να αντιδρασω. Δε μπορει τα γιαουρτια να γραφουν ημερομηνια ληξης ενος μηνα max κ διαρκουν εξαπλασιο + διαστημα. Τι στο καλο εχουν μεσα;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!
    Εχω μειωσει τα γιαουρτια λογω της ιστοριας αυτης. Αντανακλαστικα, δε μπορω να τα φαω. Πρεπει κατι να κανω. Τι προτεινεις; Εχω ακουσει για το συνηγορο του καταναλωτη, για το κεντρο προστασιας καταναλωτων κλπ. Αναρωτιεμαι, αν κανουν δουλεια ολα αυτα η υπαρχουν μονο για τους τυπους.

    ReplyDelete
  3. Xρήστο, θα ηθελα να ρωτησω κατι ασχετο με την αναρτηση. Εχω ρωτησει γιατρους και γυμναστες και αθλητες και κανεις δε μου εδωσε μια εμπεριστατωμενη απαντηση.
    Ολοι θα εχουμε βιωσει τον πονο δεξια στο πανω μερος της κοιλιας οταν τρεχουμε. Ξερεις γιατι συμβαινει/που οφειλεται αυτος ο πονος?
    Ο πονος αυτος αναρωτιεμαι οσο πιο κακη φυσικη κατασταση εχεις τοσο πιο γρηγορα εμφανιζεται η δεν εχει σχεση η φυσικη κατασταση?
    Ευχαριστω πολυ προκατβολικα. Ειναι μια απορια που χρονια τωρα δεν εχω βγαλει ακρη σχετικα με την απαντηση της.

    ReplyDelete
  4. Μη μου λες τετοια φίλε γιατι τρώω περίπου μισό κιλό τη μέρα από αυτά... Στη ΦΑΓΕ διαφημίζουν ότι τα ΤΟΤΑΛ δεν έχουν συντηρητικά παντως.

    ReplyDelete
  5. Kονσέρβες: υπάρχει κάποιος σκεπτικισμός με τη βισφαινόλη Α αλλά όχι αποδείξεις. 3-4 κονσέρβες είναι οκ με περιθώριο κατά την άποψή μου.
    Πόνοι κοιλιάς: συνήθως είναι κράμπες των κοιλιακών που προέρχονται από μειωμένη παροχή οξυγόνου.

    ReplyDelete
  6. chris, οι κοιλιακοι μυες εκτεινονται απο πολυ ψηλα μεχρι τερμα χαμηλα και ειναι παροντες αμφω. γιατι ο πονος ειναι παντα δεξια και στο υψος του συκωτιου?κ γιατι η ελλειψη οξυγονου πληττει μονο τον κοιλιακο κι οχι κ καποιον αλλο?
    δεν με καλυπτει η απαντηση που μου εδωσες, το συμπερασμα. η απορια ακομη καλα κρατει. σε ευχαριστω παντως.

    ReplyDelete
  7. το τοταλ το τρω και εγω..(εχει την περισσοτερη προτεεινη)αντεχει το γιαουρτι γιατι εχει πολυ καλη συσκευασια φιλε μου ειναι απλα ενα γιαουρτι!ανοιξε το και φατο!
    mhn skame kai gia ayta tvra kocame tsipoyra jydia kasi 1000 brvmiew den ua skasoyme k gia t giaoyrtaki...

    ReplyDelete
  8. μιλατε για θανατηφορες τροφες οπως ειναι το κρεας ως προς τη διατροφικη αξια αλλα σκεφτειτε οτι τα ζωντανα που τρωτε ταχει δημιουργησει η φυση και οχι εμεις.Τα σκοτωνουμε αλυπητα για το στομαχι μας και περιμενετε να εχουμε ηρεμη ,ευτυχισμενη ζωη και με διανοητικη διαυγεια?Εχετε σκεφτει ποτε οτι μεσοπροθεσμα αλλα και μακροποροθεσμα απο που οφειλεται η γεννηση καρκινικων κυταρων στο σωμα μας?Δεν μας αξιζει που υποφερουμε λογω των κανιβαλισμων μας?

    ReplyDelete
  9. @pbr: Μια ένσταση για το " τα ζωντανα που τρωτε ταχει δημιουργησει η φυση και οχι εμεις."

    Αν υποθετικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού σταματούσε την κατανάλωση κρέατος, τότε δεν θα είχαν λόγω ύπαρξης τόσα κτηνοτροφεία - χειροτροφία κ λοιπές παραγωγικές μονάδες. Άρα τα ζωντανά που όπως λες σκοτώνουμε για να φάμε δεν θα είχαν γεννηθεί καν, αφού η γέννησή τους -καλώς ή κακώς-γίνεται για αυτόν ακριβώς το σκοπό.

    Μήπως λοιπόν το βασικό είναι όχι να σταματήσουμε την κρεατοφαγία, αλλά να εξασφαλίσουμε τις καλές συνθήκες διαβίωσης των ζωντανών; (π.χ. τρώγωντας αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής κλπ)
    Νίκος

    ReplyDelete
  10. Pbr ενώ αναγνωρίζω ότι έχεις επιχειρήματα δεν θέλω να μπω σε τέτοια συζήτηση εδώ γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη!

    ReplyDelete