3.3.11

ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ ΜΕ ΒΑΡΗ: ΔΥΟ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ








Γνωρίζετε ότι μπορείτε να κάψετε πολλές θερμίδες με τα βάρη;

Aρκεί να εφαρμόσετε τις δύο αυτές συμβουλές:


1. Nα εκτελείτε μόνο σύνθετες ασκήσεις

2. Να ελαχιστοποιήσετε τα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ.

Πράγματι αυτού του είδους η προπόνηση με βάρη κάνει δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ αερόβιας και αναερόβιας άσκησης. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Τι είναι όμως οι σύνθετες ασκήσεις;

Eίναι οι ασκήσεις αυτές που εμπλέκουν μεγάλες μυϊκές ομάδες και περισσότερες από μία αρθρώσεις: καθίσματα,πιέσεις ώμων,πιέσεις στήθους,προβολές κλπ.

Για παράδειγμα στις πιέσεις ώμων εμπλέκονται τόσο οι ώμοι όσο κι οι αγκώνες σε αντιδιαστολή με τις κάμψεις δικεφάλων όπου εμπλέκονται μόνο οι αγκώνες.

Είναι προφανές ότι οι μεγάλες μυϊκές ομάδες θα εκμαιεύσουν στον ίδιο χρόνο μεγαλύτερη ορμονική και μεταβολική ανταπόκριση που σημαίνει μεγαλύτερο κάψιμο λίπους.

Το κύριο ζητούμενο για τη μεγιστοποίηση στο κάψιμο λίπους είναι να κρατάμε υψηλούς σφυγμούς όσο διαρκεί το πρόγραμμα.

 Εδώ υπεισέρχεται η μείωση των διαλειμμάτων. Πριν πέσουν οι σφυγμοί έρχεται το επόμενο σετ και τους κρατά ψηλά.

Συνιστάται να εναλλάσσετε ασκήσεις για τον άνω και κάτω κορμό ώστε η μια να αποτελεί διάλειμμα για την άλλη.

Εάν κάνετε 20' από την μεταβολική αυτή προπόνηση είστε βασιλιάδες. Το μεγάλο bonus θα είναι η μεταπροπονητική αύξηση του μεταβολισμού σας που θα σας επιτρέπει να καίτε λίπος για πολλές ώρες μετά.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!







Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/






17 comments:

  1. Φιλε Χρηστο,
    Εξαιρετικα τα αρθρα σου κ προπαντων
    φιλικα,ανθρωπινα, κ ελπιδοφορα.
    Λεγομαι Μικες κ ειμαι 49 ετων.Ασχολουμαι 2-3 φορες την εβδομαδα κανοντας βαρη για 30' κ τρεξιμο πολυ ελαφρυ επισης 2-3 φορες την βδομαδα.Την περιοδο της σαρακοστης νηστευω ακομα κ απο λαδι αρκετες ημερες.Μπορω να συνεχισω το προγραμμα αυτο η μπορει να υπαρξει προβλημα υγειας;

    Ευχαριστω πολυ κ να εισαι παντα καλα.

    ReplyDelete
  2. Ανώνυμε!
    Από προσωπική πείρα θα σου πω πως ακολουθόντας αυτου του είδους την προπόνηση χρειάζεται ζωικά προιοντα κ κυρίως κρέας. Πέρισυ που νήστεψα, έχασα πολλά κιλά κ όχι σωστα με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί ο οργανισμός μου. Βεβαια να πω πως εγώ είμαι γυναίκα 55 κιλών οποτε δεν αποτελώ μέτρο σύγκρισης για σένα, απλά να προσέχεις τρώγοντας σε μεγαλύτερες ποσότητες απο ένα έυρος τροφίμων. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  3. Και εγώ θα συμφωνήσω με την Παναγιώτα πως οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα θέλει την κατάλληλη διατροφική υποστήριξη, μπορείς να "χαμηλώσεις" λίγο τις μηχανές κατα τη διάρκεια της σαρακοστής και να ξεκουράζεσαι περισσότερο αν θες να ακολουθήσεις τη νηστεία. Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρίες, άκου το σώμα σου.

    ReplyDelete
  4. Εγω θεωρω οτι οταν νηστευουμε δεν πρεπει να απεχουμε και απο την ασκηση.
    Κ για τον αυτονοητο λογο οτι δε μπορουμε να υποστηριξουμε διατροφικα την ασκηση αλλα και απο αποψη πνευματικη.
    Οταν νηστευεις επειδη αναζητας την καθαρση κι οχι επειδη συνηθιζεται η πρεπει, το σωστο για μενα ειναι να απεχεις απο τις συνηθεις δραστηριοτητες σου και να δινεις νου ψυχη σε σωμα σε αλλες διεργασιες... Σε ποιες υποθετω oτι ειναι αυτονοητο.

    YG:Χρηστο, κατα λαθος εγραψα το μηνυμα και σε ενα αλλο αρθρο, μπορεις να το σβησεις, αν θες.

    ReplyDelete
  5. λαθος!η βιασυνη αυτα εχει.
    πρεπει! να απεχουμε εννοουσα και οχι δεν πρεπει να απεχουμε

    ReplyDelete
  6. οπου "σε σωμα" βλεπε "και σωμα"
    μα τι επαθα σημερα, ο,τι να ειναι γραφω.
    ο λαος θελει δυνατοτητα edit, chris!:P

    ReplyDelete
  7. Σας ευχαρισυω πολυ φιλοι μου. θα ηθελα απλως να συμπληρωσω οτι την γυμναστικη την ξεκινησα για λογους υγειας,(ζαχαρο,χοληστερινη,πολλα κιλα κ τωρα που τα δυο πρωτα εξαφανιστηκαν κ το τριτο αρχιζει την κατιουσα αναρωτιεμαι.....
    Mikes.

    ReplyDelete
  8. Η υγεία είναι το καλύτερο κίνητρο κ θα πρέπει να είσαι πολύ υπερήφανος για τον εαυτό σου που τα έχεις καταφέρει! Η νηστεία είναι κατα βάση μια αποτοξινωτική διαδικασία που έχει να κάνει τόσο με το σώμα όσο κ με το μυαλό. Σίγουρα μπορείς να συνδιάσεις τις προπονήσεις σου με τη νηστεία απλά πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις επιλογές σου ωστε να διατηρήσεις τις ισορροπίες σου. Μια εξέταση αίματος στον μέσον της σαρακοστής πιστεύω είναι καλή ιδέα. Καλή συνέχεια!
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  9. Με αφορμή τη σκέψη του ανώνυμου για edit στις δημοσιεύσεις, θεωρώ ότι ότι θα ήταν πολύ καλό να γίνει κάποιο φόρουμ στο οποίο θα ήταν πολύ πιο εύκολη η ανταλλαγή απόψεων και ερωταπαντήσεων . Φυσικά κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνο, όμως αν καταστεί εφικτό στο μέλλον, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο.

    ReplyDelete
  10. Επίσης ωραίο θα ήταν με αφορμή τις δημοσιεύσεις του Χρήστου, να ξεκινάει καθε φορά μια συζήτηση!

    ReplyDelete
  11. Ευχαριστω πολυ.
    καλη σαρακοστη,
    Μικες.

    ReplyDelete
  12. sorry για το σπαμ πρωτη φορα σχολιαζω και δεν ηξερα οτι αποθηκευθηκε το σχολιο μου στην αρχη

    ReplyDelete
  13. για καποιο λογο σβηστηκαν τα προηγουμενα μου σχολια.τελος παντων,ρωτησα για τις συνθετες ασκησεις,βλεπω οτι τονιζεις το καψιμο λιπους σε συνδυασμο με αυτες,εμεις που δεν εχουμε λιπος και θελουμε καθαρη μυικη μαζα τι ασκησιολογιο να προτιμουμε?,τα της διατροφης ειναι γνωστα

    ReplyDelete
  14. Δεν αλλάζει τίποτα! Αυτές θα προτιμάς! Είναι η καλύτερη επένδυση για το χρόνο σου!

    ReplyDelete
  15. Συνθέτες ασκήσεις εννοούμε σκουοτς, άρσεις θανάτου, πιέσεις στήθους και ώμων? Υπάρχουν κι άλλες που μπορούμε να έχουμε υπόψη?

    ReplyDelete
  16. Σύνθετες είναι οι ασκήσεις που εμπλέκουν πάνω από μια άρθρωση. Είναι αυτές που αναφέρεις και αρκετές άλλες που θα τις βρεις στα άρθρα του τελευταίου εξαμήνου.

    ReplyDelete