18.5.11

Βοηθήστε με!!





Έλαβα σήμερα αυτό το e-mail που άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές μου. Λαμβάνω καθημερινά πολλά e-mails στα οποία δεν μπορώ να απαντήσω ακόμη κι αν είχα 48 ώρες στη διάθεσή μου. 
Ζητώ συγγνώμη γι αυτό!
 Απαντώ μόνο σε περιπτώσεις σαν την παρακάτω. Σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη για βοήθεια. Κι αυτός είναι ο μείζων λόγος που κρατάω αυτό το blog.



Γεια σας,



παρακολουθώ φανατικά το blog σας το οποίο ανακάλυψα πριν απο κάποιο χρονικό διάστημα εντέλως τυχαία και από τότε δεν χάνω ανάρτηση για ανάρτηση !! Αποφάσισα να σας στείλω e-mail ως μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια....Θέλω τόσο μα τόσοοοο πολύ να αδυνατήσω, δεν φαντάζεστε πόσο..Ξυπνάω κάθε μέρα και έχω μόνο αυτό στο μυαλό μου..κοιμάμαι και το βλέπω στον ύπνο μου..Είναι λες και νιώθω εγκλωβισμένη σε αυτό το σώμα το οποίο γνωρίζω πολύ καλά πως εγώ οδήγησα σε αυτήν την κατάσταση..Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι διαρκώς σε δίαιτα..πάντοτε! Στερούμαι-καταπιέζομαι..αντέχω κανα μήνα και μετά πάμε πάλι από την αρχή..Η ίδια απογοήτευση, το ίδιο κένο..Δεν ξέρω τι να κάνω πραγματικά..έχω βαρεθεί και τον εαυτό μου πλέον..κάθε φορά λέω πως είναι η τελευταία φορά όμως εντέλει αποδεικνύεται πως δεν ήταν η τελευταία φορά.. :( Δυστυχώς ανήκω στην κατηγορία αυτών των ανθρώπων που ξεσπάνε στο φαγητό..άλλοτε από πλήξη άλλοτε από θλίψη..η ψυχολογία μου κάθε φορά που είναι πεσμένη με οδηγεί να βρίσκω εκεί λύση..ναι γνωρίζω πως η λύση αυτή είναι προσωρινή και στιγμιαία και πως μέτα μόνο τύψεις θα νιώθω και απογοήτευση για τον εαυτό μου.. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω πλέον νιωθω χαμένη..το καλοκαίρι είναι δυό ανάσες μακριά και εγώ θα συνεχίσω να κλαίγομαι..και τη παραλία θα την δω 2-3 φορές και αυτές θα είναι στο πιο απόμερο μέρος μην τυχόν και με πάρει κανα μάτι..!Πραγματικά δεν ξέρω γιατί σας στέλνω μήνυμα..και που στοχεύω..μήπως μου πείτε κάτι τόσο σοφό και κάνετε ένα μαγικό κλικ στον εγκέφαλο μου.. :((( Κάθε φορά που κάνω δίαιτα..πάθιαζομαι τόσο..λιώνω στη γυμναστική και χάνω 7-8 κιλα σε ένα μήνα..μετά κάτι αλλάζει στο μυαλό μου..με πιάνουν οι βουλιμίες μου..και παίρνω 9 κιλά.. και κάπως έτσι πάει ...


και το πιο άσχημο είναι πως είμαι 21 ετων και πραγματικά αυτή τη στιγμή δεν θα έλεγα πως ζω έτσι όπως θα ήθελα...


ευχαριστώ και μόνο για τον χρόνο που ξοδέψατε για να διαβάσετε το μήνυμα μου.

Η απάντηση

 Μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις ουσιαστικά τον εαυτό σου. Με στέρεα γνώση και τη δύναμη του μυαλού σου.

Ας εστιάσουμε στα θετικά σημεία της περίπτωσής σου:

- όταν στρατευθείς μπορείς να παράγεις εντυπωσιακά αποτελέσματα

- έχεις απόλυτη επίγνωση της κατάστασής σου

- επιθυμείς σφοδρά την αλλαγή

- είσαι νέα και συνεπώς πολύ πιο εύκολο να αντιδράσεις

Στα αρνητικά τώρα:

- άγεσαι και φέρεσαι από τη διάθεσή σου και τις ορέξεις σου,είσαι κυριολεκτικά έρμαιό τους.

- επαναμβάνεις μονότονα και κουραστικά τα λάθη σου

- δεν εξοργίζεσαι με τον εαυτό σου. Η ελεγχόμενη οργή είναι η αποτελεσματικότερη κινητήρια δύναμη

Σκέψου λίγο:

- χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από ασιτία τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε το στομάχι μας και πεθαίνουμε αργά και βασανιστικά από χρόνιες ασθένειες που σχετίζονται με την υπερβολική λήψη θερμίδων

- το να γίνουμε κύριοι των επιλογών μας αποτελεί ίσως την πεμπτουσία της ανθρώπινης ύπαρξης

- είμαστε ένα τίποτε μέσα στο  κόσμο και ζούμε απειροελάχιστα στην συμπαντική κλίμακα. Το να αναγνωρίσουμε τη μηδαμινότητά μας είναι λύτρωση!

Από την άλλη κανείς δεν μας στερεί τη δυνατότητα να αφήσουμε το ίχνος μας στο σύμπαν πριν χαθούμε στη λήθη.

Είμαστε μοναδικοί κι έχουμε χρέος να τιμήσουμε τη μοναδικότητά μας!

Τι σου προτείνω

1. Επιδίωξε υποστήριξη από φίλους και γνωστούς. Είμαι στη διάθεσή σου να παρακολουθώ την εξέλιξή σου αλλά θέλω δέσμευση,στράτευση και σοβαρότητα.

2. Δούλεψε το στο μυαλό σου και πάρε τις αποφάσεις που θα σε τιμούν σαν άτομο.

3. Μην πας σε επιθετικές δίαιτες γιατί θα τινάξεις στον αέρα το ορμονικό σου σύστημα.
Απλά να τρώς μόνο ανεπεξέργαστες τροφές και να κόψεις μαχαίρι τη ζάχαρη,το άσπρο αλεύρι και τις υγρές θερμίδες. Λεπτομέρειες θα βρεις σε δεκάδες αναρτήσεις μου.

4. Θα κάνεις μακρά αλλά ήπιας φύσης άσκηση σε καθημερινή βάση. Περπάτημα ή αν μπορείς χαλαρό τρέξιμο. Υπολόγισε 1000 θερμίδες τη μέρα.

5. Θα ελέγχεις το βάρος σου μόνο μια φορά την εβδομάδα και θα το καταγράφεις.

6. Άρχισε από αυτήν τη στιγμή,όχι από αύριο! Πάρε χαρτί και μολύβι και κατάστρωσε πρόγραμμα με ορίζοντα 4 μηνών.

Περιμένω νέα σου σε μια εβδομάδα!


Χρήστος Στρογγύλης

Φίλος και συνοδοιπόρος





https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/









23 comments:

  1. Koπελιά είμαστε όλοι στο πλευρό σου !!! Να ξέρεις ότι οι αναρτήσεις του Χρίστου τουλάχιστον για μένα είναι απτις πιο αξιόπιστες στο internet, γιατί γράφονται από ένα πραγματικά παθιασμένο για τη ζωή άνθρωπο !!!(Χρίστο μ'όλο το θάρρος , αφού σε παρακολουθώ απτην πρώτη σχεδόν ανάρτησή σου :)) )

    KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΤΩ ΡΕ !!!

    ReplyDelete
  2. Tην επόμενη φορά που θα νιώσεις ανάλογα γράψε ένα ποστ στην τελευταία δημοσίευση! Άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή στη θέση σου. Όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω είμαστε μαζί σου και όλοι μαζί με αλληλουποστήριξη θα τα καταφέρουμε!

    Ξεκίνησε τώρα την προσπάθειά σου και κράτησε μας ενήμερους για την εξέλιξη!
    Περιμένουμε νέα!

    Φιλικά, Νίκος.

    ReplyDelete
  3. Na hkseres ποσος κοσμος υποφερει σαν εσενα. Διατροφικες διαταραχες. Ακρως υποτιμημενες νοσοι στο κεφαλι των περισσοτερων! Οχι απλως δεν γνωριζουν και δεν κατανοουν, αλλα επιτιθενται κιολας,ειτε καταμουτρα ειτε πισω απο την πλατη σου, ειστε αδυναμοι, λενε. Δε μπορουν να κατανοησουν περι τινος προκειται. Ο,τι οταν εχεις διατροφικη διαταραχη σκεφτεσαι και πραττεις περα απο την κοινη λογικη.
    Χαιρομαι για τα παιδια που εσπευσαν να δηλωσουν τη στηριξη τους. Οι αντρες σημερα συνηθως ειναι απαξιωτικοι απεναντι στις γυναικες που αντιμετωπιζουν προβληματα βαρους. Το μυαλο τους εχει χασει τη μπαλα με ολες αυτες τις λιποβαρεις γυναικες που τους πλασαρουν τα ΜΜΕ, ο κινηματογραφος κλπ.

    ReplyDelete
  4. Το blog το ανακάλυψα πριν 2-3 μέρες οπότε είμαι νέος στην παρέα σας.
    Και εγώ είμαι (ήμουν) στην φάση της κοπελιάς. Για διάφορους λόγους είχα φτάσει στα 170 κιλά. Ξεκίνησα πριν 2 χρόνια γυμναστήριο, στην αρχή διστακτικά μετα την παρότρυνση ενός φίλου. Στην αρχή μίση ώρα διάδρομος μετά τον πρωτο μήνα είδα αλλαγές, μετά από 2 μήνες ακόμα περισότερες και κόλησα. Σε 7 μήνες είχα φτάσει 118 κιλά. 52 κιλά off με γυμναστήριο και διατροφή. Μετά τράκαρα, εμεινα ενα χρόνο off, ξαναέβαλα κιλά, αλλά ξανασυνεχίζω και είμαι πλέον στα 110 (Με 195 ύψος, καλά είναι νομίζω, έχει περιθώριο βελτίωσης)

    Εγώ που βρίσκω στήριγμα; Πως 'ντοπάρομαι' με αυτό που κοιτάω στον καθρεφτη. Οσο βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει, τόσο περισότερο θα βρίσκεις δύναμη να συνεχίσεις. Όταν θα πηγαίνεις στα κανονικά μαγαζιά και θα βρίσκεις ρούχα που σου αρέσουν, και οχι ρούχα γιατι θα χωράς μεσα.

    Μια απόφαση είναι και θα βρεις πολλούς να σε υποστηρίξουν.

    ReplyDelete
  5. Κύριε Χρήστο πραγματικά με αυτά που γράψατε με ξυπνήσατε!!! Θα γίνω στρατιωτάκι λοιπόν !!!Παιδιά σας ευχαριστώ και εσάς πάρα πολύ για τα υποστηρικτικά σχόλια σας..!! Ξεκίνησα ήδη..έκανα πλάνο 4 μήνων..σήμερα θα πάω γυμναστήριο και γενικότερα το έχω πάρει πολύ θερμα το θέμα!!!!! σε μία εβδομάδα θα ενήμερωσω για την εξέλιξη της προσπάθειας μου!!!! ευχαριστώωω και πάλιιιιι.......!!!

    ReplyDelete
  6. Ειμαστε ολοι μαζι σου!!!πρωτα απο ολα ομως να εισαι εσυ μαζι σου!!!!δεν πρεπει να εχεις 4μηνο πλανο αλλα μια ζωη....για νασαι παντα καλα κ ευτυχισμενη!!
    Υγ για χρηστο....σε ευχαριστω

    ReplyDelete
  7. Noel, Συμφωνώ με τον Nikos η αλλαγή στη διατροφή σου που θα κάνεις και στη φυσική κατάσταση είναι ένα ΔΩΡΟ όχι για 4 μήνες μόνο αλλά για μια ΖΩΗ, ένα ΔΩΡΟ που θα χαρίσεις στον εαυτό σου και κάθε μέρα, μα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, θα αισθάνεσαι περήφανη και γεμάτη αυτοπεποίθηση! Να είναι καλά ο Χρήστος που μας εμπνέει να μην αφήνουμε τους εαυτούς μας και να παρασυρόμαστε από ανούσιες "χαρές", αλλά να αναζητάμε το πραγματικό νόημα, δηλαδή το όμορφο, γερό σώμα, ένα γερό μυαλό και μια όμορφη, δραστήρια ζωή γεμάτη απολαύσεις! καλή σου τύχη! ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ReplyDelete
  8. Το γράμμα αυτό είvαι λες και το έγραψα έγω πριv χρόvια. Ίδιες σκέψεις, ίδια προβλήματα.

    Φαιvόμεvο γιο γιο που με κρατούσε γεvικά σε 1 συγκεκριμέvο βάρος πάvω από το φυσιολογικό. Κάποια στιγμή που βαρέθηκα και αφέθηκα και απολάμβαvα το φαγητό πήρα και τα πολλά κιλά.

    Μετά αποφάσισα σοβαρά ότι δε θέλω vα είμαι μια ζωή υπέρβαρη, σχεδόv παχύσαρκη με ότι προβλήματα δημουργεί αυτό πχ δυσκολία κίvησης, δυσκολία εύρεσης ρούχωv, χαμηλή αυτοπεποίθηση, δυστυχία, μιζέρια, vα σε κοροιδεύουv ή vα σε κοιτουv περίεργα, vα σε σχολιάζουv και vα σε κρivουv από αυτό που βλέπουv, vα έχεις λιγότερες ευκαιρίες σε όλα σχεδόv τα πράγματα, κλπ.

    Ξεκίvησα σιγά σιγά, πρώτα άσκηση, μετά βελτιώση της ποιότητας τωv τροφώv, μετά ελλάτωση της ποσότητας, μετά μηδεvισμός της ζάχαρης και του ασπρού αλευριού.

    Το σημαvτικότερο όμως βήμα ήταv vα μη σταματάω το ταξίδι μου προς τo καλύτερο εαυτό μου ότι λάθη(υπερβολές, τραυματισμοί, υπερφαγία κάποιες μέρες)και vα έκαvα.

    Έπεφτα χαμηλά αλλά ξαvασηκωvόμουv και συvέχιζα. Η μάλλοv συvεχίζω ακόμα μετά από 2 χρόvια...

    Είvαι μακρύ το ταξίδι αυτό και δύσκολο. Απλά ξεκίvα το και μη σταματάς! Και όσο προχωράς τόσο πιο όμορφα πράγματα θα συvαvτάς στο δρόμο σου, αλλάζει το σώμα, αλλάζει η εvεργεια σου, αλλάζει η ζωή σου και δε θες vα επιστρέψεις στη μιζέρια.

    Μη σταματάς vα ασκείσαι. Είvαι αυτό που θα κρατήσει περισσότερο από όλα από τα πισωγυρίσματα ακόμα και αv κάποιες μέρες τρως πολύ.

    ReplyDelete
  9. Γεια σου και από μένα.Το mail σου με άγγιξε πολύ.Κάποτε ήμουν και εγώ στη θέση σου και πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει αυτό που περνάς και το περνάνε συνεχώς.

    Απ' όσα έγραψες,καταλαβαίνω πως τα κυρίως προβλήματα είναι 3 :

    -Πρώτον,τρως υπερβολικά λίγο και ασκείσαι υπερβολικά πολύ.7-8 κιλά είναι πολλά για ένα μήνα,αν σκεφτούμε πως το σώμα μπορεί να χάνει μόνο μέχρι 1 κιλό λίπους ανά βδομάδα MAX.Τα υπόλοιπα είναι είναι νερό και μυς και αν τα χάσεις θα πέσει ο μεταβολισμός σου και δε θα μπορείς να χάσεις άλλα κιλά μετά.Μην είσαι επιθετική με το σώμα σου γιατί θα σου εναντιωθεί.Η υπερβολική μείωση θερμίδων οδηγεί στην πείνα.Το σώμα σου χρειάζεται ενέργεια και με αυτό τον τρόπο σε αναγκάζει να του τη δώσεις,αφού δε το κάνεις από μόνη σου.


    -Δεύτερον,βιάζεσαι πολύ.Το ξέρω πόσο πολύ το θες και ότι το καλοκαίρι πλησιάζει.Το σώμα όμως δεν ενδιαφέρεται για αυτό και έχει τους δικούς του ρυθμούς για να χάνει κιλά.Αν του πας κόντρα θα χάσεις.Το μυστικό είναι υπομονή και επιμονή.Όλα θα γίνουν στην ώρα τους,όχι όποτε το θες εσύ,επειδή έτσι σε συμφέρει.

    -Τρίτον,μισείς τον εαυτό σου.Δεν τον αποδέχεσαι,δε τον αγαπάς.Τον ντρέπεσαι κα για αυτό αρνείσαι να βγεις έξω στον κόσμο.Όσο όμως δε ζεις και κρύβεσαι τόσο πιο πολύ καταπιέζεσαι και ξεσπάς στο φαί και πάλι,με αποτέλεσμα να ζεις σε ένα φαύλο κύκλο,χωρίς αρχή και τέλος.

    Τι σου προτείνω :

    -Αρχικά,ότι είπε ο Χρήστος.Όχι επιθετικές τακτικές.Φρόντισε να χάνεις το πολύ ένα κιλό ανά βδομάδα.Αν πεινάς υπερβολικά πολύ,τότε τρως πολύ λίγο.Σε μια σωστή δίαιτα δε πρέπει ποτέ να πεινάμε.Προσωπικά,όσο έκανα δίαιτα δε πείνασα ΠΟΤΕ,ούτε μου έλλειψε τίποτα.

    -Έχε ΥΠΟΜΟΝΗ.Μη πιέζεις καταστάσεις,γιατί θα τα έχεις μονίμως αποτυχίες και πισωγυρίσματα.Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

    -Βοήθα τον εαυτό σου.Αποδέξου τον,αγάπα τον.Μη περιμένεις να αδυνατίσεις για να ζήσεις.Είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.Κάντο παράλληλα.Το έξω και η παρεά με άλλα άτομα θα σε βοηθήσουν να ανέβεις ψυχολογικά και να έχεις περισσότερη όρεξη και διάθεση να αντιμετωπίσεις το πρόβλημά σου.Άκουσ με και δε θα χάσεις.Κάποτε ήμουν σε πολύ χειρότερη θέση από τη δική σου.

    Στην τελική,είναι στη δική σου κρίση,κατά πόσο θες να μείνεις για πάντα εκεί που είσαι και να βλέπεις τη ζωή να περνάει από μπροστά σου ή να την πάρεις στα χέρια σου και να τη ζήσεις.Είσαι μικρή ακόμη και έχεις το περιθώριο να ζήσεις πολλά που έχεις στερηθεί,αρκεί να το συνειδητοποιήσεις και να το κάνεις ΤΩΡΑ.

    Αν έχω την άδεια σου αλλά και του Χρήστου,θα ήθελα να βάλω ένα άρθρο στο blog μου σχετικά με το mail σου.

    Ελπίζω να βοήθησα.Σου εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα και περιμένω νέα σου.Να σαι πάντα καλά και μη το βάζεις ποτέ κάτω!

    ReplyDelete
  10. 1000 θερμιδες? εδω εμεις που ειμαστε σε γραμμωση με το ζορι την παλευουμε με 2400. θα λιμοκτονησει ασε π παλι με τη πρωτη ευκαιρια θα πεσει με τα μουτρα στο φαι. ας ξεκινησει απο 1700 κ σταδιακα ανα 2 βδομαδες ας ριχνει 200 θερμιδες μεχρι να φτασει στις 1000. μετα αν κολησει μπορει να ακολουθησει κυκληκη διετα. 3 μερες 1000 θερμιδες, 1 μερα 1800-2000.

    ReplyDelete
  11. Όταν λέει 1000 θερμίδες δεν αναφέρετε σ΄αυτές που πρέπει να λάμβάνει από το φαγητό αλλά σε αυτές που πρέπει να καίει με την άσκηση.

    ReplyDelete
  12. 130 kg, 1.72 m, female.
    Φysikh katastash kalh gia to varos moy. Ksekinaw me megalh kai syneidhtopoihmenh trella na xasw ta prwta 30.

    Ksekinaw me 2000 8ermides isorrophmenhs & katharhs diatrofhs.
    Sta 120 tha katevw 160 8ermides kai sta 110 alles 160.(Σκεφτείτε ότι δε θέλω να κατέβω κάτω από τις 1100-1200 8ερμίδες ακόμη κι όταν ο στόχος 8α είναι τα 65-70kg.)

    Nero: 2 litra toylaxiston/mera.

    Myikh endynamwsh:
    Deytera yoga 1 wra (kataplhktikh askhsh, th systhnw anepifylkta, megalh h entash gia olo to swma, poly zorisma, poso mallon gia emena poy exw na shkwsw toso varos, alla pragmatika monadikh h ais8hsh poy soy afhnei meta), Tetarth kai Paraskeyh varh, oles tis myikes omades (to eidos twn askhsewn to exei epileksei gymnasths, eimai sxetika kainoyria sta varh -kathe 1,5 mhna peripoy to programma tha tropopoieitaι), 3 set twn 12 epanalhpsewn max.
    Aerovia: 45 lepta Deytera-Paraskeyh.
    Δε θα διακόψω ούτε για 1 εβδομάδα μέχρι η ζυγαριά να δείξει 100.

    Ειναι σκληρο το προγραμμα ασκησης, νομιζετε? Δε μπορειτε να γνωριζετε με τι ενταση θα αθλουμαι και αρα η απαντηση σας μονο σχετικη μπορει να ειναι αλλα σας λεω οτι σκοπος μου ειναι να κινητοποιησω το σωμα μου (μεσα στο ευρος των δυνατοτητων μου παντα) οση ωρα γυμναζομαι και οχι να παιζω...
    Θα καταπονηθώ;
    Θελω να χασω το συντομοτερο δυνατο αυτα τα 30 πρωτα κιλα. Αφού πετύχω τα 100, θα δώσω 2-3 εβδομάδες ανάρρωσης/αναπροσαρμογής στον οργανισμό μου και θα συνεχίσω για τα επόμενα 30 με μεγαλύτερη υπομονετικότητα και διαφορετικής φύσης πρόγραμμα άσκησης.
    ΤΑ ΠΡΩΤΑ 30 ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.

    Αρχικά είχα σχολιάσει στο άρθρο "Υπερπροπόνηση: σταματήστε να κακοποιείτε βάναυσα το σώμα σας!" γιατί αυτό είναι που με προβληματίζει κυρίως στο πρόγραμμα που εχω στήσει δεδομένου ότι το νιώθω ότι 2 μέρες κενές μεταξύ των προπονήσεων ειναι καλύτερα αλλά από την άλλη φοβάμαι ότι θα ρεμπελέψω αν το πάω 1 κάθε 3 ημέρες. Στη συνέχεια θεώρησα οτι είναι καλύτερα να το δημοσιεύσω εδώ.

    Επειδή ακριβώς είναι πολλά τα κιλά και δεδομένου ότι το σώμα μου ανταποκρίνεται, όποτε κι αν προσπάθησα, θεωρώ ότι μπορώ να χάνω μέχρι και 2 κιλά την εβδομάδα με το πρόγραμμα αυτό μέχρι τα 100. Είναι εφικτός στόχος, ποια η άποψη η δική σας;

    Θα αναρωτιέστε πώς και γιατί επέτρεψα στον ευατό μου να παρει τοσα κιλα. "'Eχει σημασία;" σας απαντώ. Ό,τι έγινε, έγινε. Πώς θα ενεργήσω από ΄δω και στο εξής έχει σημασία.

    Η υποστήριξή σας πολύτιμη.

    ReplyDelete
  13. *Τετάρτη και Παρασκευή βάρη, έκαστη όλες τις μυικές ομάδες, όχι split.

    ReplyDelete
  14. Καλημέρα.
    Παρόλο που είμαι παλιά καραβάνα του Blogging ανακάλυψα το Blogg σήμερα και πραγματικά το λάτρεψα οπότε βάλε +1 στους αναγνώστες σου.
    Τώρα για την κοπελιά θέλω να τις πω ότι θέλει υπομονή και πείσμα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Προσωπικά ήμουν 135 κιλά και τώρα είμαι 88. Κάνω 3 χρόνια διατροφή και Δίωρη καθημερινή γυμναστική. Υπάρχουν μέρες που πραγματικά χτυπιέμαι γιατί θέλω να φάω κάτι αλλά δεν πρέπει να το φάω, αλλά το πείσμα μου είναι μεγαλύτερο. ΕΝ κατακλείδι κούκλα μην απογοητεύεσαι και ξεκίνα! Εμείς είμαστε εδώ και έχουμε διάθεση να σε βοηθήσουμε! Καλή όχι τύχη.. αλλά ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    ReplyDelete
  15. 130KG: πάνε πιο συγκρατημενα για 1kg/εβδομάδα.

    Θες άμεσα αποτελέσματα αλλά ανομίες χρόνων δεν τακτοποιούνται σε εβδομάδες.

    Την Παρασκευή μήπως βάρη και αερόβια σου έλθουν πολύ;

    Bάλε ακόμη μια μέρα αερόβια στο παιχνίδι και άσε τη yoga για λίγο.


    Αύξησε στη διάρκεια και πρόσεχε την ένταση για τυχόν μικροτραυματισμούς.

    Ψυχανεμίζομαι ότι θα πας πολύ καλά!

    ReplyDelete
  16. Aυξησε τη διαρκεια σημαινει
    πανω απο 45' αεροβια την ημερα; Ποσα; 60';
    Ειπατε να προσθεσω 1 ακομη μερα αεροβια. Να το κανω Δευτερα-Σαββατο με την Κυριακή μόνο ελεύθερη?
    Αρκει 1 μερα για να αναρρωσουν τα ποδια μου;
    Κανω διαδρομο με ελευθερα τα χερια ωστε να ειναι οσο το δυνατον πιο φυσικη η κινηση και προσπαθω να κανω διαλλειπτικη.

    Αν αφησω τη yoga και τη μυικη ενδυναμωση της Παρασκευης(βαρη, μηχανηματα)τι μου απομενει για μυικη ενδυναμωση? 1 ημερα ολες τις μυικες ομαδες; Eιναι αρκετη;

    Ξαναθυμιζω οτι για το βαρος μου ειμαι σε ικανοποιητικη φυσικη κατασταση.

    Οι ανομιες δεν ειναι απαραιτητα χρονων... Δυστυχως η ανθρωπινη ψυχοσυνθεση και συμπεριφορα μπορουν να αποδειχτουν πιο περιπλοκες απο ο,τι υποδεικνυει η κοινη λογικη.

    Σας ευχαριστω για την απαντηση και σας ευχαριστω για τα αρθρα σας. Προσφερετε κοινωνικο εργο...

    ReplyDelete
  17. *διαλειμματική

    ReplyDelete
  18. Τελικα, νομιζω οτι μπερδευτηκαμε.
    Νομισατε οτι ειπα Δευτερα και Παρασκευη αεροβια ενω εγω εννοουσα απο Δευτερα εως Παρασκευη. 5 μερες την εβδομαδα. Η παυλα(-)απεβη ατυχης επιλογη.

    ReplyDelete
  19. Καλημέρα,να μαι κι εγώ,οφείλω να ομολογήσω ότι διαβάζοντας τις αναρτήσεις του Χρήστου έχω βοηθηθεί παρα πολύ σε παρα πολλά θέματα γι αυτό και τον ευχαριστώ πολύ!
    Η ενστασή μου είναι με την γιόγκα,θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει στο πρόγραμμα μας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
    Χρήστο σε μια ανάρτηση σου είχες μιλήσει για τα φονικά πουσαπς,τα οποία αποτελούν μέρος κατα πολύ της δυναμικής γιόγκα,κάποιος έγραψε ότι με το ζόρι έβγαλε 5(πέντε)και μάλιστα άνδρας,εγώ βγάζω 25 (εικοσι πέντε )και μάλιστα γυναίκα ,την πολύ καλή φυσική μου κατάσταση,ευελιξία και δύναμη εν πρώτης την οφείλω στην αστάγκα γιόγκα ολα τα υπόλοιπα έπονται!!!
    Καλή επιτυχία σε όλους μας και στον δύσκολο δρόμο που διαλέξαμε αλλα μας αποζημιώνει καθημερινά με το να έχουμε πρώτα απο όλα την υγεία μας!!!!! Τα αγαθά κόποις κτώνται!!!
    Ευχαριστώ πολύ!!!
    Κλεοπάτρα

    ReplyDelete
  20. 130kg:Aσε κοπελιά μου ελεύθερη την Τετάρτη ή την Πέμπτη μαζί με την Κυριακή.Είναι πολύ 5 μέρες στη σειρά. Μπορείς να κάνεις και 2 φορές βάρη με χρονική απόσταση 3 ημερών π.χ. Δευτέρα και Πέμπτη.

    Η γιόγκα είναι εξαίρετη αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα στη φάση αυτή. Αν όμως δεν σε επιβαρύνει ουδέν πρόβλημα.

    ReplyDelete
  21. Κωνσταντίνος Π.January 31, 2013 at 5:40 PM

    Όπως όλοι οι προλαλήσαντες, και εγώ με την σειρά μου θα σου πρότεινα τέρμα οι διαίτες. Έχεις ποτέ σου αναλογιστεί ότι ενδεχομένως η περιόδος κατά την οποία παίρνεις τα πολλά κιλά είναι απλά μία φάση στην οποία ο οργανισμός αντιδρά/ξεσπά στην υπερβολική σωματική/βιολογική και ψυχολογική πίεση που τον έχεις φέρει με την προηγούμενη σου αυστηρότατη διαίτα? Κάτι σαν ελατήριο που το πιέζεις συνεχώς αλλά κάποια στιγμή η δύναμη που πρέπει να συνεχίσεις να βάζεις δεν αρκει για να το κρατήσεις πιεσμένο και τότε σε συμπαρασύρει η δύναμη του ελατήριου. Πές το γιο γιο πες όπως θες, οι δίαιτες δεν βοηθάνε!!! Ψάξε βοήθεια στη σωστή διατροφή, στην ψυχική ηρεμία, βρες δραστηριότητες να κάνεις. Εάν οι γονείς/φίλοι σου δεν γνωρίζουν την συναισθηματική σου φόρτιση να τους ανοιχτείς να τους εκμηστηρευτείς το δράμα που βιώνεις. Και εν τέλει εάν δεν μπορείς να το κάνεις για οποιοδήποτε λόγο (αισθάνεσαι ενοχές, ντροπή, κλπ) απευθύνσου σε επαγγελματίες του χώρου. Να ξέρεις δεν είσαι η μοναδική. Πολύ κόσμος υποφέρει όπως εσύ. Τα σημερινά πρότυπα άνδρα γυναίκα που η κοινωνία πλασάρει επιδεινώνει την κατάσταση. Τέλος να ξέρεις ότι Η νευρική βουλιμία δεν είναι εύκολο να νικηθεί, χρειάζεται σοβαρή υποστήριξη από ειδικούς και για μακρο χρονικό διάστημα.

    ReplyDelete
  22. Τελικά, αγαπητή, μετά από 5 χρόνια που έχει η ανάρτηση, κατάλαβες πόσο υπέροχο και μοναδικό άτομο είσαι κι ότι αξίζεις να αποκτήσεις την καλύτερη και πιο υψηλή εκδοχή του εαυτού σου, όχι για κανέναν άλλο, αλλά για εσένα την ίδια;

    ReplyDelete
  23. Να πω κι εγώ μια γνώμη; Κομμένη ζάχαρη και γενικά γλυκά και ελάχιστο αλάτι. Όταν ξεσυνηθίσουμε τις αμαρτωλές γεύσεις δεν μας κάνει πιάνει εύκολα συναισθηματικό φαγητό. Ακόμα και τότε όμως σε στιγμή αδυναμίας ένα φρούτο μας καλύπτει. Επίσης όποτε νιώσεις πειρασμό και αδυναμία κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου τον εαυτό σου στο τέλος του πλάνου σου. Αν μπορείς πήγαινε για μπάνιο κάθε μέρα ακόμα και σε ερημιά και κάνε ασκήσεις μέσα στο νερό, μην κάθεσαι απλά μέσα. Και μη σε νοιάζει αν σε δει κανείς, κανείς δε δίνει τόση σημασία στο σώμα ενός ανθρώπου στην παραλία όσο εμείς οι ίδιοι.
    Καλή επιτυχία

    ReplyDelete