27.5.11

Γυμναστείτε έξυπνα και αποδοτικά ξεχωρίζοντας από τη μάζα!









Όταν ακολουθείτε την αγέλη θα έχετε πάντα μέτρια αποτελέσματα!

Όλοι θέλουμε υγεία,ευεξία,ενεργητικότητα και - γιατί όχι - ένα σέξυ και καλογυμνασμένο κορμί.

Αλλά οι περισσότεροι από εμάς έχουμε και κάτι τρελές υποχρεώσεις:σπουδές,δουλειά,κοινωνικές υποχρεώσεις,γυναίκες,γκόμενες,παιδιά,σκυλιά και άλλες πολλές ων ουκ έστι αριθμός.

Αδέλφια είμαστε γερά ζεμένοι στο μαγγανοπήγαδο κι αυτό δεν αλλάζει εύκολα!

Πρέπει λοιπόν να μάθουμε να δουλεύουμε έξυπνα και αποτελεσματικά για να χωράμε όλα αυτά μέσα σε  24 ώρες.

Όσον αφορά λοιπόν στη σωματική άσκηση έχω να προτείνω τα εξής:

1. Aφήστε τα γυμναστήρια και τους διαδρόμους και πατήστε στη μάνα γη. Αποποιηθείτε το ρόλο του χάμστερ. Όχι ότι τα γυμναστήρια είναι άχρηστα αλλά βρέ αδελφέ η γη είναι άλλο πράγμα.

2. Σταματήστε τα μακρόσυρτα,πληκτικά,αερόβια προγράμματα χαμηλής έντασης και αρχίστε δυναμικά προγράμματα με διαλειμματική άσκηση και σπριντ που θα μεταμορφώσουν το σώμα σας σε σύντομο χρόνο.

3. Γενικά να εστιάζετε στην ένταση και στην ποιότητα σε βάρος της ποσότητας. Σύντομα και απαιτητικά προγράμματα είναι η λύση για ένα καλογυμνασμένο κορμί.

4. Μη χάνετε το χρόνο σας με τις συνηθισμένες ασκήσεις κοιλιακών και γενικά μην ασχολείσθε καθόλου με τους κοιλιακούς σας.

Οι γραμμωμένοι κοιλιακοί είναι απόλυτα φυσιολογική συνέπεια της εντατικής άσκησης και της προσεκτικής διατροφής.

Δείξτε μου ένα συστηματικό σπρίντερ χωρίς γραμμωμένους κοιλιακούς!

5. Τα βάρη πρέπει να γίνονται σε σύντομες και εντατικές προπονήσεις για όλο το σώμα, κατά προτίμηση με πολύ μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα σετ.

 3x20' την εβδομάδα είναι απόλυτα ικανοποιητικά.

6. Μην περιορίζεστε στα βάρη όμως αλλά να κάνετε και προπονήσεις με το βάρος του σώματός σας. Κάντε ασκήσεις όπως πουσάπς,προβολές,καθίσματα κλπ.

Ο τρόπος αυτός άσκησης σας χαρίζει δύναμη,αντοχή,συντονισμό και λειτουργικότητα.

7. Κανένα είδος άσκησης δεν θα μπορέσει ποτέ να καλύψει τις συνέπειες μιας άθλιας διατροφής. Μια προσεγμένη διατροφή εντός από τα προφανή  οφέλη - έλεγχο βάρους,υγεία και εμφάνιση - σας γλιτώνει και από απώλεια πολύτιμου χρόνου όπως και σας προστατεύει από τον κίνδυνο της υπερπροπόνησης.

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

12 comments:

  1. "Δείξτε μου ένα συστηματικό σπρίντερ χωρίς γραμμωμένους κοιλιακούς"
    με μια σου προταση τα ειπες ολα...

    ReplyDelete
  2. Φίλε σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Χρόνια τώρα θέλω κοιλιακούς και πάντα φαίνεται να κάνω λάθος γυμναστική.

    ReplyDelete
  3. ena serious mass tis on 8a voi8isei?

    ReplyDelete
  4. Χρήστο διαβάσω εδώ και αρκετό καιρό τα άρθρα σου και έχω βάλει μπροστά κάποια πράγματα. Κάνω συστηματική προπόνηση πάνω από 6 έτη και δεν έχω τα αποτελέσματα που θέλω κυρίως στην μέση αλλά και σε κάποια άλλα σημεία.
    Άρχισα διατροφή τόσο χρόνια δεν και προπονουμε με ένταση όπως λες Δ-Τ-Π βάρη με ένταση γύρω στα 20 με 30 λεπτα και τις Τ-Π-Σ σπριντ μόνο κυριακή κάθομαι το βρίσκεις ικανοποιητικό πρόγραμμα η υπερβολικό.Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  5. Ικανοποιητικό είναι το πρόγραμμα που δίνει αποτελέσματα! Υπερβολικό για μένα όχι αλλά εσύ το βιώνεις και εσύ θα αποφανθείς!

    ReplyDelete
  6. Χρήστο όσον αφορά τις ασκήσεις με το ιδίο σωματικό βάρος, δεν περιλλαμβάνεις και το μονόζυγο? Γενικά δεν έχω δει στις αναφορές σου για τις προτεινόμενες ασκήσεις το μονόζυγο. Είναι κάτι το οποίο δεν το συνιστάς. Εκτός τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας όπου υπάρχει σε αυτήν την άσκηση τουλάχιστομ στην αρχή, κατα τα άλλα μόνο θετικά βρίσκω.

    ReplyDelete
  7. το α και το ω ειναι τι τρωμε

    ReplyDelete
  8. Τίμο είναι top το μονόζυγο! Απλά δεν είναι για τον πολύ κόσμο!

    ReplyDelete
  9. Καλησπέρα. .υπάρχει κάποιο άρθρο δικο σου για την διαλειμματικη ασκηση και σπριντ. .τι ακριβως εννοεις. .για μια γυναικα 60 κιλων ας πούμε με μετρια φυσικη κατασταση. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2016/09/sprint-4.html

      Απλά ο καθένας το προσαρμόζει στις δυνατότητές του.

      Delete
  10. Ευχαριστώ πολύ. .μετα απο μια τετοια ασκηση 3 φορες την εβδομαδα μπορω παράλληλα δηλαδή την ιδια μερα να συνεχισω με βαρη ( ασκησεις χεριων και κοιλιακους ) η καλο ειναι να αφιερωνω ξεχωριστη μερα για αυτα? ευχαριστώ εκ των προτέρων. .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ξεχωριστή γιατί είναι πολύ απαιτητικά.

      Delete