4.6.11

Θέλω να χάσω πολύ λίπος! (3)








2ο μέρος:

Θέλω να χάσω πολύ λίπος! (2)


Επειδή η περικοπή των θερμίδων και  αερόβια άσκηση δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για απώλεια μυϊκής μάζας θα πρέπει να μην ξεχνάτε τα βάρη. Δύο με τρεις προπονήσεις την εβδομάδα - όχι split - των 30' θα σας προφυλάξουν μια χαρά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Διατροφή

Φροντίστε να δημιουργήστε ένα θερμιδικό έλλειμμα από 15-25% σε σχέση με τις θερμίδες συντήρησής σας  (όσο αντέχετε αλλά πάντως μέσα στα όρια αυτά).

Μερικές γρήγορες συμβουλές

- όχι υγρές θερμίδες. Να πίνετε μόνο νερό. Τουλάχιστον 30ml/kg σωματικού βάρους που σε περίπτωση έντονης εφίδρωσης θα πρέπει να αυξάνεται.

- όχι στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και γενικά στις επεξεργασμένες τροφές. Να τρώτε τροφές που βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική τους μορφή.

Αν είναι δυνατόν να μην έχουν πίνακες συστατικών ή αν έχουν να μην ξεπερνούν τα 3-4.

- συχνότερα και μικρότερα γεύματα για τον έλεγχο της όρεξης

- προσέξτε ιδιαίτερα το θέμα του κορεσμού:

ΚΟΡΕΣΜΟΣ:ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

- αυξήστε κατά 10-15% τις θερμίδες από πρωτεΐνη


- μακριά από υδρογονωμένα έλαια

Γιατί τόσοι πολλοί υπόσχονται εντυπωσιακές απώλειες βάρους;

Διότι οι υποσχέσεις δεν κοστίζουν τίποτα και γιατί σχεδόν όλοι μιλάνε για βάρος και όχι για λίπος.

Εξ' άλλου όταν πρόκειται για χρήμα οι περισσότεροι θα κάνουν το κάθε τι για να σας χαϊδέψουν τα αυτιά και να αποκτήσουν στενή επαφή με την τσέπη σας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάθε αυτοπαρακινούμενο άτομο δεν έχει ανάγκη  από κανένα φωστήρα. Αρκούν κάποιες γνώσεις,κοινή λογική και άνω του μετρίου θέληση.

Σας συνιστώ να μην εντυπωσιάζεστε από ακραίους ισχυρισμούς και να μην μπαίνετε στη λογική του γρήγορου και εύκολου διότι απλά δεν υπάρχουν.

Αν είστε αποφασισμένοι μπορείτε να πάτε πιο επιθετικά αλλά από εμπειρία δεν το συνιστώ. Θα μοιάζει περισσότερο με αυτοτιμωρία!

Εκείνο που θα χρειασθείτε πάνω από όλα είναι οι αλλαγές σε συνήθειες και συμπεριφορές που συναρτώνται με την καθημερινή σας ζωή!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





12 comments:

  1. Είμαι η fit γυναίκα των 49 κιλών που έλεγες προχθές. Θα ήθελα να χάσω ένα κιλό ακόμα (έχω ύψος 1.59, με αδύνατο σκελετό), αλλά φυσικά το ιδανικό θα ήταν να χάσω μόνο λίπος (ώστε να φύγει το μπρατσάκι και η κυτταρίτιδα από τα πόδια, αφού κατά τ άλλα (με τα ρούχα, για παράδειγμα) δεν φαίνεται ότι πρέπει να χάσω. Όντας 45 χρονών, καταλαβαίνω ότι ίσως είναι αδύνατο να απαλλαγώ από τον λιπώδη ιστό, ακόμα κι αν δουλέψω περισσότερο στο γυμναστήριο (πηγαίνω 2-3 φορές την εβδομάδα, για διάδρομο, βάρη, όργανα). Πιστεύεις ότι είναι εφικτό; Κι αν ναι, ποιοι θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες; Η διατροφή ή μήπως πολύ σκληρή γυμναστική;

    ReplyDelete
  2. Χρήστο ποια είναι η γνώμη σου για τα σπιτικά προϊόντα (γιαούρτι και γάλα αγελάδος, τραχανάς, κλπ)? Ρωτάω γιατί τα έχω σε αφθονία και τα χρησιμοποιώ .
    Ξέρω ότι είναι υγιεινά, αλλά σίγουρα δεν είναι light.-

    ReplyDelete
  3. Απλό και χρήσιμο ποστ. Μπράβο.
    Εχω μια απορία όμως. Ποιός ειναι ο ευκολότερος τρόπος να μετρουμε πόσο λίπος χάνουμε; Οι ζυγαριες που κάνουν λιπομετρηση γράφοντας το ποσοστό λίπους είναι ένας ικανοποιητικός τρόπος να το κάνουμε αυτό; Υπόψιν δεν θέλουμε απόλυτα νούμερα αλλά στο περίπου.

    Είναι σωστό να πούμε το παρακάτω;
    Στη πρώτη μέτρηση ήμουν 100 κιλά με 30% ποσοστό λίπους, ειχα 30 κιλα λίπος.
    Στη δεύτερη 90 κιλά με 26% ποσ.λιπ. είχα 23,4 κιλά λίπους. Άρα έχασα στο μεταξύ 10 κιλά απο τα οποία τα 30-23,4=6,6 κιλά ήταν λίπος (τα υπόλοιπα 3,4 νερό και μυϊκή μάζα)

    Τα παραδείγματα υποθετικά, ευχαριστω για το χρόνο σας

    ReplyDelete
  4. Καλησπέρα Χρήστο. Ελπίζω το γεγονός οτι δεν έχεις γραψει κάτι εδω κ μερικές μέρες δεν οφείλεται σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που σου έτυχε...Να είσαι πάντα καλά,ευχαριστούμε πολύ.

    Αλέξανδρος-Πάτρα

    ReplyDelete
  5. Χρήστο που είσαιαιαιαιαιαιαιαι ????
    We need YOU !!!!
    Γιώργος - Κρήτη

    ReplyDelete
  6. Η σκληρή γυμναστική.

    Σπιτικά προϊόντα: εγκρίνω ανεπιφύλακτα!

    Έτσι είναι. Σωστά τα παραδείγματα. Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ λιπομέτρηση. Ο καθρέπτης είναι νομίζω αψευδής μάρτυρας για μια προσεγγιστική εκτίμηση.

    Ήμουν στη Ρουμανία Αλέξανδρε. Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

    Γιώργο πίσω στις επάλξεις!

    ReplyDelete
  7. Xerete.. Ime mia gineka 28 eton, 1,70 ipsos k 100 kila... Exo mikro moro k den mporo na lipo apo to spiti. Den me endiaferi na xaso grigora kila, ala tha ithela na ftaso ena kalo stoxo p.x. ta 70 kila k apo eki k pera na min zo me tin agonia pos tha ta diatiriso... Apo pu na arxiso?

    ReplyDelete
  8. Από το μυαλό! Πείσε τον εαυτό σου ότι όπως και να έχει θα πρέπει να χάσεις 30 κιλά. Να είσαι ανυποχώρητη!
    Μετά θα βάλεις στο μικροσκόπιο τη διατροφή σου και τέλος θα αρχίσεις ελαφρά άσκηση καθημερινή με εστίαση αρχικά στο βάδισμα. Μόλις πέσεις στα 90 κιλά γράψε μου ξανά!

    ReplyDelete
  9. στην εγκυμοσυνη ειχα παρει εικοσιτρια κιλα. μου εχουν μεινει τα δωδεκα. βλεπω ομως πως δεν τα χανω ευκολα; αυτο που μ ενδιαφερει ειναι να φυγει η περισσοτερη χαλαρωση. τι πρεπει ν κανω;

    ReplyDelete
  10. Ότι όλος ο κόσμος! Συστηματική άσκηση και προσεγμένη διατροφή!

    ReplyDelete
  11. se euxaristoume para polu gia oles tis plirofories mou mas dineis..kai mas les ti pragmatika einai to swsto...!!! thelei polu dinamh kai polles thisies alla meta niwtheis TELEIA..!!!! :) :) :)

    ReplyDelete
  12. Έτσι ακριβώς είναι φίλε!

    ReplyDelete