2.6.11

Θέλω να χάσω πολύ λίπος!












Και ποιος δεν θα ήθελε!

Όμως πόσο είναι το πολύ από πλευράς ρυθμού απώλειας;

Και κατά πόσο είναι διατηρήσιμοι αυτοί οι ρυθμοί σε βάθος χρόνου;

Kατ'  αρχάς χαίρομαι γιατί το έθεσες σε σωστή βάση. Μιλάς για λίπος και όχι για βάρος. Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικά πράγματα!

Το να δώσει τώρα κανείς συγκεκριμένους αριθμούς είναι παρακινδυνευμένο και ατελέσφορο.

 Όσοι με διαβάζετε γνωρίζετε ότι η σύστασή μου είναι τα 0,5 kg λίπους/ εβδομάδα  για ένα μέσο άνθρωπο.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι :

- η διατηρησιμότητα της προσπάθειας

- να μην υπάρχει ανάγκη δραματικής αλλαγής στην καθημερινή  ζωή.

Προσβλέπω σε μια φιλότιμη προσπάθεια με εφικτούς στόχους και όχι σε μια σκληρή δοκιμασία.

Προσέξτε: το πόσο λίπος μπορείτε να χάσετε είναι πολύ σχετικό ζήτημα!

Αν είστε υπέρβαροι μπορείτε να στοχεύσετε στο 1kg την εβδομάδα και γιατί όχι και σε κάτι παραπάνω αν είστε αποφασισμένοι να στρατευθείτε.

Αν όμως είστε ήδη fit o στόχος αυτός γίνεται σαφώς δυσκολότερος. Υπάρχουν ποσοστιαία όρια στο πόσο λίπος που μπορείτε να απελευθερώσετε από τους λιπώδεις ιστούς σας και να το μετατρέψετε σε ενέργεια.

Γι αυτό όσο μικρότερο είναι το ποσοστό του λίπους σας τόσο πιο δύσκολο είναι να  καούν οι τελευταίες ρεζέρβες του. Ακόμη αν θυμάστε είχαμε μιλήσει και για το θέμα της λεπτίνης αλλά και της ισχυρής αντίδρασης του οργανισμού όταν βλέπει να ελαττώνονται επικίνδυνα τα αποθέματα του λίπους.

Μιλάμε για επιβίωση. Δεν είναι παίξε -γέλασε!

Έτσι όσοι είστε πολύ fit θα πρέπει να βάζετε πιο μετριοπαθείς στόχους.

Κι αν είστε μια fit γυναίκα των 50kg τότε θα πρέπει να μιλάτε για γραμμάρια!

Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε γραμμένο σε πέτρα και αναγκαστικά μιλάμε πάντα με γενικεύσεις που πρέπει να εξειδικεύονται κατά άτομο.

Περισσότερα όμως αύριο!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



27 comments:

  1. 130 talking! Εγω ξεκινησα 2 μερες τωρα, αντε να δουμε!:)

    ReplyDelete
  2. γυναικα φιτ 50 κιλων?!!! σε στρουμφακι την κοβω...

    ReplyDelete
  3. Γεια σας. Εγω ειμαι 48kg, ειμαι 1,60cm κ ειμαι 22 ετων. Αλλα εχω λιπος στην κοιλια. Ποσο λιπος πρεπει να χανω ανα εβδομαδα?
    Υ.Γ. Πηγαινω gym 4 φορες την εβδομαδα! Ευχαριστω :)

    ReplyDelete
  4. Χρήστο , οι συμβουλές σου ειναι καταπληκτικές και τις ακολουθω!!!!! Παράκληση όμως: ενα άρθρο για το "παραμελημένο " πρωινό, το τόσο σημαντικο αυτό γεύμα της ημέρας για μερικούς ανθρώπους ... Στα πλαίσια παντα μιας διατροφής για χάσιμο λίπους.. Δεν το εχεις αναφέρει ποτέ...
    Δώσε μας μερικά παραδείγματα.... Please!!!

    ReplyDelete
  5. 40 χρονων-1.83 υψος.
    Εχει 5 χρονια που η σωματικη δραστηριοτητα μου ηταν μηδενικη, ενω παλιοτερα η μυικη-σωματικη συντηρηση μου ηταν σε πολυ νορμαλ επιπεδα μεσο ελαφριας/περιστασιακης αθλησης αλλα κυριος μεσο χειρονακτικης εργασιας...80-85 κιλα χωρις εμφανες εξωτερικα λοιπος(ουτε καν κοιλιτσα).
    Περσυ 1 Μαιου ειχα φτασει 108 κιλα και εκει εφαγα την 'σφαλιαρα μου'!
    Φετος 1 Μαιου (πριν το Πασχαλιατικο φαγωποτι) εφτασα τα 90 κιλα, κα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος απο την προσπαθεια μου ( 18 κιλακια 'πεταξα').....αλλα νομιζω οτι 'κολησα' εκει, χωρις να μπορω να μειωσω αλλο το λυπος κοιλιας & περιμετρου μεσης!!!
    Απο θεμα ασκησης, δεν μπορω να τρεξω λογο γονατου οποτε ειναι ανεφυκτη η χρηση τρεξιματος/σπριντ κτλ. Κανω καποιες συνθετες ασκησουλες με 12κιλους αλτιρες και κλασικες ασκησεις δωματιου κοιλιακους/καμψεις/ραχιαιους/ελξεις αλτιρων σε θεση καμψεων κτλ.
    Στην διατροφη μου, απλα προσπαθω να καταναλωνω πρωτεινουλα με πολλα λαχανικα και φρουτα αποφευγοντας οσο μπορω λυπαρα,χωρις να μπαινω σε τεραστιες στερησεις.(jankfoods ανυπαρκτα)
    Θα μπορουσε καποιος, να με βοηθησει να κανω ενα παραπανω βηματακι στην προσπαθεια να μειωσω περισσοτερο απο την περιμετρο τις κοιλιας?
    Ευχαριστω εκ των προτερων.
    με εκτιμηση ΚΡΙΣ.

    ReplyDelete
  6. Περπάτημα μπορείς; Aν ναι άρχισε να περπατάς. Αύξησε σταδιακά τα βάρη και περιόρισε τα φρούτα αυξάνοντας τα λαχανικά!

    ReplyDelete
  7. Χρηστο! οι συμβουλές σου είναι εξαιρετικές! Σε διαβάζω επιμελώς! Συνέχισε να μας προσφέρεις όλα αυτά τα ωραία που μας κάνουν τη ζωή ομορφη! Να έχεις πάντα υγεία και ευτιχία!... Μαρία Αλεξανδρούπολη!

    ReplyDelete
  8. Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!

    ReplyDelete
  9. ειμαι 69 κιλα, με 1.60 υψος, το μεγαλο προβλημα μου ηταν παντα χαμηλα δηλαδη εχω πολυ λιπος σε ποδια και γλουτους, ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να τα χασω? κανω αεροβια ασκηση 3 φορες την εβδομαδα τον τελευταιο μηνα, αλλα καθολου βαρη τον τελευταιο χρονο.

    ReplyDelete
  10. Κόψε ζάχαρη κι αλεύρι,πάνε σε θερμιδικό έλλειμμα και βάλε στο πρόγραμμα και τα βάρη!

    ReplyDelete
  11. sos!!!!!! meta apo 3 xronia me sterhtikes diaites kai ateleiwtes meres afagias, dn mporw na xasw oute ena grammario. oti kai an faw paxainw. eimai 22 etwn, 70 kila upsos 1.76, gunaika .. an kanw swsth diatrofh kai sklhrh proponhsh aerovia gia arxh.. tha mporesew na xasw 10 kila lipos pou thelw?

    ReplyDelete
  12. Άνετα! Αυτό είναι το πνεύμα του blog αυτού! Σε λίγους μήνες θα είσαι αγνώριστη και κυρίως υγιής και δυνατή!

    ReplyDelete
  13. Γεια σου Χρηστο...ειμαι 1,70 υψος και 63 κιλα...εκανα λιπομετρηση και εχω 34%,ξεκινησα να κανω αεροβια ακσηση 2 φορες την εβδομαδα και 2 βαρη για να χασω το λιπος με συνδυασμο σωστη διατροφη.αυτο το κανω εδω 40 μερες περιπου και δεν εχω δει κανενα αποτελεσμα.απογοητευομαι.τι μου προτεινεις? κανω κατι λαθος?

    ReplyDelete
  14. Μπορεί να τρως περισσότερες θερμίδες από όσες πρέπει ή και να γυμνάζεσαι πολύ χαλαρά!

    ReplyDelete
  15. Ειμαι 58 κιλα 1.68. Γυμναζομαι εδω κ 2-3 χρονια εντατικα 5-6 φορες την βδομαδα (τρεξιμο βαρη κλπ) κανω υγιηνη διατροφη κ θελω ν χασω 5-6 κιλα λιπους χωρις ομως να τα ξαναπαρω στο μελλον.. Τι μου προτεινεις;

    ReplyDelete
  16. Eίναι ασυνήθιστη η περίπτωσή σου να κάνεις τόσο πολλά πράγματα και να έχεις τόσο περιττό λίπος! Προφανώς τρως πολύ και μάλλον εκεί πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου αλλιώς θα οδηγηθείς σε υπερπροπόνηση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ειναι εφικτο ομως να χαθει τοσο λιπος χωρις ομως να χασω μυς κ υγρα;

      Delete
  17. Όχι βέβαια! Ο στόχος μας πάντα είναι η ελάχιστη απώλεια μυικής μάζας κι αυτό γίνεται με βαριά βάρη και πολύ καλή διατροφή!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω πολυ. Αλλη μια ερωτηση.. ποια ειναι η γνωμη σας για τα συμπληρωματα πρωτεΐνης;

      Delete
  18. Αν με παρακολουθείς θα δεις ότι είναι αρνητική! Ψάξε λίγο και θα βρεις σχετικά άρθρα! Είμαι υπέρ των πλήρων,ανεπεξέργαστων τροφών!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ..!!

      Delete
  19. Με αυχενικό σύνδρομο και χάσιμο πολλών κιλών τι γυμναστική μπορώ να κάνω;

    ReplyDelete
  20. Περπάτημα και βάρη πλην κάποιων ασκήσεων που στρεσάρουν τον αυχένα! Θα προτιμούσα όμως να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό!

    ReplyDelete
  21. Προτείνεις φυσικά, ακόμη και σε περίοδο γράμμωσης ή όταν θέλουμε να χάσουμε λίπος, θερμιδικό ελλειμμα σε συνδιασμό με βαριά βάρη. Όταν δεν τρωω αρκετά,νιώθω έλλειψη ενέργειας και δύναμης ωστε να σηκώνω βαριά κιλά. Πώς το αντιμετωπίζουμε αυτό?

    ReplyDelete
  22. Η απάντηση είναι μία: ήπια θερμιδικά ελλείμματα τα οποία τα εξατομικεύουμε ανάλογα με τις δυνατότητες και τις αντιδράσεις μας.

    ReplyDelete
  23. Χρίστο χαίρετε. Εγώ είμαι 1.62 ύψος και ζύγιζα 100 κιλά. Anyway εδώ και έναμιση χρόνο με εντατική γυμναστική 3 με 4 φορές την εβδομάδα και διατροφή εχασα 35 κιλά. Παρόλα αυτά πρέπει να χάσω ακόμη 10 κιλά. Όμως είναι πολύ δύσκολο πχ εδώ και 3 μήνες έχασα μόλις 1 κιλό. Κανένα tip που μπορείς να μου δώσεις?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δοκίμασε τη διαλειμματική νηστεία.

      Delete