13.7.11

Τα χειρότερα λάθη στην υπόθεση γράμμωση (2)











Διαβάστε επίσης:

Τα χειρότερα λάθη αν επιθυμείτε γράμμωση (1)


3. Oι πολλές επαναλήψεις με τα βάρη

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι με τις πολλές επαναλήψεις με τα βάρη πάμε σε γράμμωση.

Αυτό δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αντίθετα όταν είμαστε σε φάση γράμμωσης θα πρέπει να δουλεύουμε με μεγάλα βάρη και λίγες επαναλήψεις.

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τη μυϊκή μας μάζα από την αερόβια άσκηση και το θερμιδικό έλλειμμα που συνοδεύουν πάντα τη περίοδο γράμμωσης.

Η γράμμωση αδέλφια έχει έμμεση μόνο σχέση με τα βάρη.

 Η γράμμωση είναι απώλεια λίπους αλλά απλά αυτή η απώλεια δεν πρέπει να γίνεται με μεγάλο κόστος για τη μυϊκή μας μάζα. Aν υπάρχει μεγάλη απώλεια τι θα μείνει για να φαίνεται όταν μειωθούν οι στρώσεις λίπους;

Και για να το πετύχουμε αυτό αδέλφια δεν χρειαζόμαστε μικρότερα βάρη και περισσότερες επαναλήψεις αλλά μεγάλα βάρη και επαναλήψεις στη περιοχή των 8 πλην .

Όταν η μυϊκή μας μάζα απειλείται από την πολύ αερόβια και την ολιγοφαγία, τα μεγάλα βάρη είναι που θα καθαρίσουν για πάρτη της.

Αυτός ο μύθος των πολλών επαναλήψεων για γράμμωση πρέπει κάποτε να ξεριζωθεί!

 Έχουν και οι πολλές επαναλήψεις με βάρη τη θέση τους στο προπονητικό μας πρόγραμμα αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους - αύξηση της μιτοχονδριακής μάζας και της πυκνότητας του δικτύου τριχοειδών αγγείων - και όχι βέβαια για γράμμωση.

Γράμμωση λοιπόν και μεγάλα βάρη πάνε χέρι-χέρι.


Τέλος του 2ου μέρους





Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!




Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

13 comments:

  1. Θα μου επιτρεψετε να σας πω οτι οι πολλες επαναλήψεις δεν ειναι λαθος στη γραμμωση.
    κανω απο 4-6 προπονήσεις την εβδομαδα αλλά καμία μέρα δεν εχω "καναπέ". Στα ρεπό θα κανω πάντα μια δραστηριότητα.
    Προσωπικά γυμνάζω μια μυικη ομάδα ανα ημέρα με 3-4 ασκησεις απο 3-4 σετ των 12-25 επαναληψεων (σε 25-50 λεπτά) και μετά τρέχω 25 λεπτά ανεβαινοντας ενα λόφο (15 λεπτά ανεβα και 10 κατέβα).
    Εχασα 17 κιλά λίπος σε οχτω μήνες και εχω φλέβες στους ωμους,στη κοιλιά και στα πλευρά. Τσακιζω τα φρούτα και κανω γυμναστική στο σπίτι με ελέυθερα βάρη κανοντας συνθετες ασκήσεις και οχι απομονωσης.
    εχω 10% ποσοστό λίπους και ενα σωμα που δεν φανταζομουν οτι θα ειχα ποτέ. Ειμαι 40 χρονων και συγνώμη αλλά δεν θα ρισκάρω να βαλω περισσότερα βάρη ουτε θα πιεστώ με σπρίντ.
    ειμαι 1,83 και 76 κιλά
    Χρήστο συγχαρητηρια για το χώρο

    ReplyDelete
  2. Σημασία έχουν πάντα τα αποτελέσματα και αφού βρήκες το δρόμο σου ακολούθα τον με συνέπεια.

    ReplyDelete
  3. gia s xristo.. to provlima p exw egw einai oti to swma m einai kapws..dld exw oreo swma apo tin mesh kai panw kai i perifereia kai ta mpoutia genika einai polu xontra..ti borw na kanw gia na xasw to lipos apo auta ta shmeia?

    ReplyDelete
  4. Αερόβια και βάρη στην περιοχή των 15 επαναλήψεων.

    ReplyDelete
  5. Αεροβια και βαρη στην περιοχη εννωεις στα ποδια?Απο ποτε υπαρχει τοπικο αδυνατισμα?Αν ειναι δυνατον

    ReplyDelete
  6. Xristo ta spiderman push ups gimnazun olous ts kiliakus diladi anw katw ke plagious?

    ReplyDelete
  7. Eννοώ αριθμό επαναλήψεων. Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα ιδιαίτερα όταν δεν καταλαβαίνεις απλά πράγματα!

    Τα spiderman push ups είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για το σύνολο των κοιλιακών.

    ReplyDelete
  8. συγχαρητηρια για τα αρθρα σου μας δινουν πολυτιμες συμβουλες!!θελω να σε ρωτησω εχω λεπτα ακρα και γενικα το σωμα μου ειναι λεπτο αλλα εχω ενα σωσιβιακι στην κοιλια..λογω δουλειας 6 μηνες γυμναζομαι και 6 μηνες λειπω απο το σπιτι χωρις να εχω δυνατοτητα να γυμναστω.η γυμναστικη που κανω ειναι τους 2 πρωτους μηνες 1 σετ των 8 επαναληψεων και 3 σετ των 6 επαναληψεων...μετα τους αλλους 4 μηνες κανω 6Χ8Χ6Χ4..ειναι τελειως λαθος;;

    ReplyDelete
  9. Δεν είναι λάθος. Πρέπει να προσέχεις κυρίως τη διατροφή σου και βέβαια να γυμνάζεσαι και τους υπόλοιπους 6 μήνες!

    ReplyDelete
  10. Καλημερα Χρήστο!!!Θ θελα να ρωτησω το εξης: Έχω περίπου 3 χρόνια κατά τα οποία οι ασκήσεις αντίστασης που κάνω είναι κατά 95% σωματικό βάρος,καθώς για διάφορους λόγους δεν εχω πρόσβαση σε βάρη. Πήγα και πήρα ένα λάστιχο υποτίθεται με τη μεγαλύτερη αντίσταση που είχε, αλλά πραγματικά μόνο αντίσταση δεν είναι.Τι να κάνω? από τη μια γνωρίζω ότι τα βάρη είναι ουσιώδες κομμάτι της γυμναστικής και από την ΄λλη δε μπορώ να συνεχίσω ν αυξάνω επαναλήψεις σε πουσαπς και έλξεις. υπάρχει περίπτωση να βρω κάτι που να είναι ισάξιο των βαρών? Επαναλαμβάνω πως δεν εχω πρόσβαση σε βάρη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ReplyDelete
  11. Πάνε και πάρε δυο βαράκια με λίγα ευρώ και αμέσως έχεις πρόσβαση σε βάρη. Χρόνια γυμνάζομαι με τον τρόπο αυτό και με καλύπτει πλήρως!

    ReplyDelete
  12. Συγχαρητήρια για τα άρθρα..έχω υιοθέτηση την ασκήσει υψηλής πυκνότητας και κατάλαβα πράγματικα τι πάει να πει να νιώθεις την καρδιά σ να χτυπάει γρήγορα και να βλέπεις βελτίωση..αν και κάνω σπριντ τα βάρη μ ανεβάζουν παλμούς όσο τίποτα άλλο..έχω χάσει δέκα κιλά λίπους και συνεχίζω.

    ReplyDelete