20.7.11

Δεν φταίει ο αργός σου μεταβολισμός παλικάρι μου!







Μια από τις καραμέλες στο fitness: "γυμνάζομαι και τρώω προσεκτικά αλλά ο μεταβολισμός μου είναι αργός!"

Δεν είναι παλικάρι μου αργός ο μεταβολισμός σου!

Ο βασικός μεταβολισμός δεν έχει έχει μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε δύο παρομοίων διαστάσεων άτομα. Άντε να διαφέρει κατά ένα 5-6%.

Αυτοί λοιπόν που έχουν όντως ένα χάντικαπ λίγων θερμίδων απο τον αργότερο βασικό μεταβολισμό τους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να το επικαλεστούν σαν λόγο που δεν μπορούν να χάσουν κιλά. Θα κοροϊδέψουν τον εαυτό τους!

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει και η τροφογενής θερμογένεση και κυρίως η θερμογένεση λόγω σωματικής δραστηριότητας, δύο παράμετροι που μπορούν να κάνουν την πλήρη ανατροπή και είναι κάτω από τον πλήρη έλεγχό σας.

Κανένας ποτέ δεν καταδικάστηκε από τον κάπως αργότερο βασικό μεταβολισμό του. Απεναντίας πολλοί έχουν εκπληκτικά κορμιά και ελέγχουν με περισσή ευκολία το σωματικό τους βάρος και τη σωματική τους σύνθεση.

Από την άλλη μεριά,άπειρα άτομα όντως προικισμένα με σχετικά ταχύτερο βασικό μεταβολισμό ενισχύουν τις τάξεις τον υπέρβαρων και των παχύσαρκων.

Είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο πολλοί να υποτιμούν σημαντικά τις θερμίδες που προσλαμβάνουν. Υπολογίζουν ότι θα χάσουν κιλά και αντί γι αυτό παίρνουν!

Σας θυμίζει κάτι αυτή η περίπτωση;

Εγώ πάντως τη συναντάω τόσο συχνά που τη θεωρώ κανόνα!

Και πως μπορώ να αυξήσω το μεταβολισμό μου;

Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε πολύ σύντομα!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

3 comments:

  1. isxyei oti kapoia atoma xanoun kila me poly megalyterh dyskolia akomh kai an prospathoun poly kai swsta..auto pws to ekshgeite?

    ReplyDelete
  2. Γενικώς δεν ισχύει! Απλά γενετικά ένα μικρό ποσοστό είναι προικισμένοι μα καλύτερο μεταβολισμό!

    ReplyDelete
  3. Καλημερα!
    Χρηστο, καταρχας σε ευχαριστουμε που μοιραζεσαι μαζι μας τις πολυτιμες γνωσεις σου για διατροδη και ασκηση, και σε ευχαριστουμε περισσοτερο γιατι μεσα απο αυτη τη σελιδα περνουμε κουραγιο να συνεχισουμε!
    Το προβλημα μου ειναιτο εξης: Εχω παρατηρησει εδω και αρκετα χρονια οτι το βραδινο το φαγητο, και μιλαω για μικρες ποσοτητες και υγειινη διατροφη, με τραβαει πολυ πισω σε οποια προσπαθεια κανω ειτε να χασω καποια κιλα, ειτε να εχω γενικα καλυτερα ποσοστα λιπους στο σωμα μου..
    Δηλαδη, οτι και να φαω μετα τις 6 το απογευμα, με παει πισω..
    Και ρωταω, πως μπορει ενας ανθρωπος, μια ολοκληρη ζωη να το κανει αυτο...?
    Ξερω οτι ο μεταβολισμος μου δεν ειναι ιδιος, ειμαι 38 χρωνων, αλλα γυμναζομαι συστηματικα 20 χρονια, 3-4 φορες την εβδομαδα βαρη και ηπιο αεροβιο μαζι.

    ReplyDelete