8.7.11

Πείτε οριστικό αντίο σε κοιλιές,στομάχια και σωσίβια!








Δεν είναι νομοτέλεια το να συσσωρεύουμε πάχος στην περιοχή της μέσης καθώς περνούν τα χρόνια. Ούτε φταίνε το γονίδιά μας.

Φταίει πρωταρχικά ο τρόπος διατροφής και μετά η μείωση της άσκησης και της κίνησης γενικότερα.

Το πρόβλημα του σωσίβιου δεν είναι μόνο αισθητικό. Η συσσώρευση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς - σπλαχνικού λίπους -  συνδέεται αμεσότατα με την έκρηξη του διαβήτη και των καρδιοπαθειών. Και βέβαια το πρόβλημα αυτό ταιριάζει περισσότερο στο ορμονικό προφίλ του άντρα.

Συνεπώς επιβάλλεται η προσπάθεια να χάσουμε το λίπος της κοιλιακής χώρας. Το κύριο διακύβευμα είναι η υγεία αλλά και η εμφάνιση δεν είναι κάτι το αμελητέο!

Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι προσπαθούν να χάσουν το λίπος της κοιλιάς με τελείως λάθος τρόπο.


Ποια είναι τα εντυπωσιακότερα λάθη;

1. Ότι κάνουν ατέλειωτες επαναλήψεις σε διπλώσεις και ροκανίσματα πιστεύοντας ότι μπορούν να χάσουν λίπος στοχευμένα.

 Για μένα αδέλφια αυτού του είδους οι ασκήσεις είναι άκρως αναποτελεσματικές και ανυπόφορα πληκτικές. Επειδή δε οι περισσότεροι τις κάνουν λάθος φέρνουν και μεγάλα προβλήματα στη μέση.

2. Ότι δίνουν βαρύτητα στη χαλαρή αερόβια άσκηση που είναι επίσης εξόχως αναποτελεσματική και ενδείκνυται μόνο για τους υπέρβαρους και τους απροπόνητους.

3. Και το χειρότερο απ' όλα ότι δεν δίνουν τη δέουσα βαρύτητα στη διατροφή πιστεύοντας ότι η σωματική άσκηση διαδραματίζει έναν πιο βαρύνοντα ρόλο.

Ποτέ όμως αδέλφια η σωματική άσκηση δεν μπόρεσε να μπαλώσει τα κουρέλια μιας άκριτης διατροφής. Έτσι να θυμάστε ότι η διατροφή και στην υπόθεση αυτή είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς.

Αύριο ή τη Δευτέρα θα σας δείξω το δρόμο για να χάσετε οριστικά το πάχος της κοιλιάς.

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!







Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/










14 comments:

  1. Χρήστο, πολύ φιλικά και επειδή ξέρω πόσο σωστά χρησιμοποιείς συνήθως την ελληνική γλώσσα να κάνω μια επισήμανση στον τίτλο.

    "Πέστε" -> προστακτική του πέφτω
    "Πείτε" -> προστακτική του λέω

    Χωρίς παρεξήγηση, έτσι;

    ReplyDelete
  2. Aστειεύεσαι nik? Χίλια ευχαριστώ! Το άλλαξα ήδη.

    ReplyDelete
  3. Καλο κρις.
    ευγε κρις

    ReplyDelete
  4. H ΑΕΡΟΒΙΑ ΚΑΙΕΙ ΛΙΠΟΣ

    ReplyDelete
  5. Περιμενω με ανυπομονησια τις τόσο χρήσιμες συμβουλές σας και ιδιαίτερα γι αυτο το σημείο του σώματος που με ταλαιπωρει τόσα χρόνια.....σας ευχαριστώ!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Χρήστο Καλησπέρα δεν χρειάζεται να πω οτι το blog σου ειναι καταπληκτικο! Συμφωνω απόλυτα μαζί σου τους καλύτερους κοιλιακους τους εκανα με το crossfit και την πυγμαχία χωρίς ποτέ να δουλέψω μεμονωμένα! Απλα είναι πολλοί οι δύσπιστοι! Ανυπομονω για το επόμενο άρθρο σου!

    ReplyDelete
  7. Χρήστο δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ανακουφιστικό είναι να ξέρεις οτι ανά πάσα στιγμή μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον τόσο ενημερωμένο και να παίρνεις άμεσα απάντηση στις ερωτήσεις σου.Σ' ευχαριστούμε πολύ!!Η ερώτησή μου είναι η εξής:Να προτιμούμε να τρώμε ίδια φρούτα ανά γεύμα ή π.χ. δύο μήλα ή διαφορετικά;

    ReplyDelete
  8. Η ποικιλία κερδίζει!

    ReplyDelete
  9. Ακουλουθω εδω κ καποιο καιρο τα ποστ σου Χρηστο...συνεχισε την καλη δουλεια...προσωπικα ημουν 98 κιλα κ μετα 4 χρονια ειμαι στα 74 με υψος 1.79...κ ολα αυτα με σπριντ τεμπο ξανα διαλλειματικες ξανα ανηφορες στο σειχ σου ξανα τεμπο, μεγαλα αεροβια τρεξιματα, μικρα τεμπο, ξανα σπριντ κ.ο.κ...γυμναστηριο μονο 2 φορες ανα βδομαδα κ κυριως ασκησεις κορμου κοιλιακων κτλ...απο βαρη πιο πολυ ποδια μονο καθισματα σμιθ, πιεσεις, τετρακεφ δικεφαλους ποδιων προβολες λιγο παγκο για στηθος κ αυτα...ετσι καταφερα σταδιακα να χασω κιλα κ ν δυναμωσω...αλλα καταληγω στο οτι η διατροφη ειναι το παν κ ειναι το πιο δυσκολο πραγμα ακομα κ για τους πιο προπονημενους αθλητες γιατι απαιτει τρομερη πειθαρχια κ προγραμματισμο...σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο σημασιας κ απο αυτο που δινουν στην προπονηση τους...μπραβο κ παλι

    ReplyDelete
  10. Ευχαριστώ Σάκη. Από ένα σημείο και μετά η καλή διατροφή γίνεται έξη,δεύτερη φύση. όταν μου δίνει τόσο ωραία πράγματα στη ζωή μου δεν την αλλάζω με τίποτα!

    ReplyDelete
  11. Χρηστο καλημερα.Χαιρομαι για το μπλογκ σου και τις συμβουλες που δινεις σε ολους μας απλοχερα.Θελω να με βοηθησεις σε κατι. Αρχικα να πω οτι ειμαι απολυτα υγιης αν και 58 ετων γιατι παντα ακολουθουσα τα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις,οχι συνειδητα,αλλα επειδη ετσι μου αρεσε.Παρ'ολα αυτα εχω αρκετα κιλα παραπανω.Πρεπει να τα χασω οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι θελω απο εδω και περα να ειμαι δυνατος.Θεωρουμε ολοι μας δεδομενα καποια πραγματα στη ζωη μας μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο.Δυστυχως η υγεια αγαπητου μου προσωπου εχει κλονισθει πολυ και πρεπει να ανταπεξελθω.Ευχαριστω εκ των πρωτερων για τον χρονο σου και παλι συγχαρητηρια για ολα οσα μας δινεις

    ReplyDelete
  12. Θα έλεγα να κάνεις διαλειμματική νηστεία κόβοντας παράλληλα αλεύρι και ζάχαρη. Από υγρά μόνο νερό.

    ReplyDelete