4.7.11

Αν πήρες την απόφαση είσαι ήδη νικητής!






Όσο σφίγγουν οι ζέστες τόσο πιο δύσκολα αποφασίζει κανείς να γυμναστεί.

Την άνοιξη είναι αλλοιώς. Οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες και επιβοηθητικές. Και βέβαια το κυριότερο είναι ότι την άνοιξη απογειώνεται η ματαιοδοξία μας γιατί θέλουμε να προκαλούμε το ενδιαφέρον των άλλων.

Μεσούντος του θέρους αυτά πάνε περίπατο και όταν φθάνει το φθινόπωρο αρχίζουμε κατά την προσφιλή μας τακτική να τρώμε σαν τον Πάγκαλο μέχρι την επόμενη άνοιξη και να μειώνουμε τη σωματική άσκηση στο μη επέκεινα.

Σας καλώ λοιπόν να είστε οι ίδιοι όλο το χρόνο.

 Να μην εξαρτάτε την ποιότητα και την ποσότητα της σωματικής σας άσκησης από τις εποχές και τις συγκυρίες.

Η θεώρηση αυτού του θέματος θα πρέπει να είναι ακριβώς η ίδια για κάθε μήνα του χρόνου.

Για παράδειγμα δεν πρέπει να υπάρχει φάση όγκου και φάση γράμμωσης.

ΦΑΣΗ ΓΡΑΜΜΩΣΗΣ - ΦΑΣΗ ΟΓΚΟΥ : ΔΡ ΤΖΕΚΥΛ ΚΑΙ ΚΟΣ ΧΑΙΝΤ

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί θα πρέπει να έχω δύο σώματα και ίσως δύο γκαρνταρόμπες!

Επανέρχομαι στο ζεστό καλοκαίρι. Η ζέστη λοιπόν είναι - πρέπει να το παραδεχθώ - ισχυρότατο αποτρεπτικό στοιχείο για να γυμναστεί κανείς, ειδικά όπως γυμνάζομαι εγώ. Μιλάμε για απίστευτο ιδρώτα και ζόρι!

Δεν υπάρχει όμως αδέλφια μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βγάλεις εις πέρας ακόμη μια σκληρή προπόνηση και να βιώσεις για μια ακόμη φορά αυτό το απίστευτο αίσθημα ευεξίας που πλημμυρίζει για ώρες το κορμί σου μετά.

Γι αυτό λοιπόν από τη στιγμή που αφήνεις τη άνεσή σου για να φορέσεις την αθλητική σου περιβολή είσαι ήδη νικητής ανεξάρτητα από την απόδοσή σου!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/








4 comments:

  1. Συγγνωμη αλλα εχει συμβει κατι?
    Ειχα μερες να τσεκαρω το μπλογκ κ μπαινω τωρα και ειναι γεματο απο θεματα μονωσης κλπ ασχετα.
    Εγινε καποιο μπερδεμα η συνειδητα τα ανεβαζεις?

    ReplyDelete
  2. Γιαννης απο ΕυοσμοJuly 5, 2011 at 4:50 PM

    Χρηστο καλησπερα. Θα με ενδιεφερε η γνωμη σου σχετικα με το κατα ποσο το γαλα ειναι καλο για την υγεια μας και κατα ποσο ειναι καλο για αυτους που αθλουνται και χρειαζονται το απαραιτητο ποσοστο πρωτεινης για την διατηρηση η' και την αυξηση ακομα μυικης μαζας. Επειδη πολλα γραφονται στο διαδικτιο πχ για κακης ποιοτητας γαλατα, οτι το γαλα ειναι μονο για μωρα (το ειχε πει καποτε ο Arnold), μεχρι και οτι θολωνει το σωμα εχω διαβασει και ειναι αντιθετο στην γραμμωση, προβληματα με την λακτοζη οσο μεγαλονουμε σε ηλικια και αλλα πολλα. Τελικα αξιζει να περιλαμβανουμε το γαλα στην καθημερiνη μας διατροφη; Ειναι τοσο σημαντικο οσο νομιζουμε ; Αν εχεις χρονο κανε μας μια ενημερωση στο blog σου και γι αυτο το θεμα. Σε ευχαριστω πολυ!

    ReplyDelete
  3. Χρήστο καλημέρα..Είμαι 91 κιλά..Έκανα γυμναστήριο πριν 3 χρόνια και είχα φτιάξει αρκετά σε σώμα αλλα τα παράτησα και ξανά κρέμασα κ γέμισα λίπος με κοιλιά και όλα τα υπόλοιπα..βέβαια είμαι και 1.84 και δε πολυ φένεται αλλά εμένα με χαλάει...τώρα ξανά άρχισα πάλι με σκοπό να φύγει η κοιλιά πάλι και να φτιάξω όσο μπορώ πάλι..τι διατροφή προτείνεις και πόσα κιλά να πέσω;να πέσω σε κιλά ή να τα κρατήσω για πιο πολύ όγκο;

    ReplyDelete
  4. Έχω απαντήσει στο inbox!

    ReplyDelete