11.8.11

10 πολύ μεγάλες αλήθειες για τη διατροφή!









Διαβάστε επίσης:



5.  H σωστή διατροφή νικάει την άσκηση κατά κράτος.

Η καλή διατροφή κι ένας ενεργητικός τρόπος ζωής μπορούν να σας χαρίσουν σφύζουσα υγεία.

Από την άλλη μεριά ακόμη κι η συστηματική σωματική άσκηση δεν μπορεί να ανατρέψει τις συνέπειες μιας άθλιας διατροφής.

Είμαι διαπρύσιος θιασώτης του συνδυασμού τους.

6. Όσο περισσότερο οι τροφές ξεφεύγουν από την αρχική τους μορφή τόσο πιο επικίνδυνες γίνονται για την υγεία μας.

7. Τα απόλυτα κακά από πλευράς διατροφής είναι η ζάχαρη- και τα υποκατάστατά της- και τα υδρογονωμένα έλαια.

8. Όλα τα αναψυκτικά - συμπεριλαμβανομένων και των τύπου light - είναι καταστροφικά για την υγεία. Επίσης όλα τα ενεργειακά ποτά. Να ελαχιστοποιήσετε και τα αθλητικά ποτά.

9. Όσο είστε νέοι μπορείτε να αντέξετε μια άθλια διατροφή για αρκετά χρόνια. Κάπου γύρω στα 30 όμως θα έχετε μια τόσο απότομη πτώση που δεν θα ξέρετε πως να συμμαζευτείτε.

Θα είστε ακόμη πολύ νέοι,θα έχετε τεράστιες υποχρεώσεις αλλά η μηχανή δεν θα τραβάει.

Προσέξτε γιατί όλοι οι Έλληνες έχουμε Γολγοθά μπροστά μας. Αλλάξτε ρότα τώρα που ακόμη μπορείτε!

10. Όσοι επιλέγουν τη διατροφή τους με βάση τη γεύση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μεγάλα παιδιά.

Τους συνιστώ να αναθεωρήσουν. Η γεύση είναι μετριότατο κριτήριο και δεν θα θέλανε να βουλιάξουν στη μετριότητα.

Με μερικές απλές διατροφικές αλλαγές μπορείτε σε χρόνο εβδομάδων να απογειώσετε το σώμα σας αλλά και το πνεύμα σας!

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/






18 comments:

  1. Τρισμέγιστος, θα έλεγα! :)

    Ένα γενικό θέμα θα θίξω:
    Εδώ και κάμποσο καιρό, έχω παρατηρήσει πως έχει γίνει πολύ αργό το site. Το scroll έχει ρυθμό χελώνας και η περιήγηση στις αναρτήσεις/σχόλια καταλήγει κουραστική και σπάει τα νεύρα. Γιατί έτσι; Μη μου πείτε ότι φταίει ο υπολογιστής μου, γιατί αυτό δεν συνέβαινε παλιότερα ούτε συμβαίνει με άλλα blogs.

    Ράνια

    ReplyDelete
  2. Εν πρώτοις συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις αλλά επιτρεψέ μου και μια παρατήρηση.
    Αν και στα περισσότερα συμφωνώ και επαυξάνω, στο θέμα της γεύσης είμαι αντίθετος.
    Είναι μέγιστης σημασίας θέμα και έχει απασχολήσει τους πάντες ανα τους αιώνες με καταπληκτικά αποτελέσματα.
    Ενδεχομένως επειδή μαγειρεύω απο τα μικράτα μου να δίνω τόση σημασία στη γεύση πλην όμως με έχει βοηθήσει στα μέγιστα να βγάλω νοστιμα και διατροφικά σωστα πιάτα.
    Και επειδή η γεύση ποικίλει στον καθένα όλοι μπορούν μέσα απο την τέχνη της μαγειρικής να βγάλουν πράγματα που αρχης γενομένης του ουρανίσκου να απολαμβάνει τα οφέλη και το υπόλοιπο σώμα.

    rasputin

    ReplyDelete
  3. Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια για τις απόψεις που πρεσβεύεις, για τη θελησή σου, τις απόψεις αυτές να τις μεταλαμπαδεύσεις κ στους υπολοίπους κ τέλος σε συγχαίρω για το πλούσιο λεξιλόγιό σου κ την άριστη χρήση του στον γραπτό σου λόγο. Χίλια μπράβο!
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  4. Eυχαριστώ κατ'αρχάς για τα καλά λόγια.

    Δεν μου έχει αναφερθεί πρόβλημα για το blog.

    Για τη γεύση: συνδυάζω το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

    Ποιος θα μπορούσε να αδιαφορήσει για τη γεύση τη στιγμή μάλιστα που μπορεί να χτυπήσει μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια;

    ReplyDelete
  5. Το blog σου είναι η καλύτερη (και η μόνη χρήσιμη , εδώ που τα λέμε)κυριακάτικη εφημερίδα μου !

    ReplyDelete
  6. Ευχαριστώ! Μου δίνεις κουράγιο!

    ReplyDelete
  7. Χρηστο θα ηθελα την αποψη σου για στεβια,μιας και αναφερεις συνεχως για ζαχαρη και υποκαταστατα.
    Χρησιμοποιω εδω και μηνες στους καφεδες μου κυριως,αλλα και στο γιαουρτι μου καποιες φορες μαζι με αμυγδαλα(τελευταιο γευμα)

    Eυχαριστω προκαταβολικα

    Αγγελος

    ReplyDelete
  8. Το λιγότερο κακό! Αν δεν μπορείς να αποφύγεις τα γλυκαντικά λίγη στέβια είναι οκ!

    ReplyDelete
  9. Την άποψη σας για το σφενδαμο και σιρόπι αγαυης;

    ReplyDelete
  10. Νέκταρ αγαύης να αποφεύγεται κατά την άποψή μου γιατί μεταβολίζεται όπως η ζάχαρη κι η ισογλυκόζη. Το σφενδάμι δίνει ένα ενδιαφέρον σιρόπι του οποίου να προτιμάτε τις σκουρότερες εκδοχές!

    ReplyDelete
  11. πολυ ωραια τα λετε!

    ReplyDelete
  12. Καστανη ζαχαρη ή φρουκτοζη επιτρεπεται..???
    Ή οχι κ στα δυο???

    ReplyDelete
  13. Chris με τα υπόλοιπα γλυκαντικα(πχ.σουκραλοζη,ακεσουλφαμη) τι γινετα?

    ReplyDelete
  14. Όχι σε όλα! Τα γλυκαντικά χωρίς θερμίδες δεν θεωρούνται ασφαλή!

    Για τη φρουκτόζη ρίξε μια ματιά εδώ:

    http://authoritynutrition.com/why-is-fructose-bad-for-you/

    H καστανή τώρα δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τη λευκή από διατροφική άποψη!

    ReplyDelete
  15. αδερφε καλησπερα πρωτη φορα σε διαβαζω...πολυ ωραιο αρθρο....η γνωμη σου για τα αφεψημα...και ποια κανουν δουλεια.... π.χ. λενε για λουιζα οτι βοηθαει πολυ....γενικα δωσε καμια ιδεα...

    ReplyDelete
  16. Γιάννη δεν έχω ασχοληθεί! Δεν πίνω ποτέ! Πίνω μόνο νερό! Σαφώς δεν νομίζω ότι βλάπτουν και σίγουρα κάποια από αυτά ωφελούν σε συγκεκριμένα θέματα αλλά έχοντας μια υγεία εκπληκτική,δεν χρειάστηκε ποτέ να το ψάξω!

    ReplyDelete
  17. καλησπέρα και μπραβο για το υπέροχο blog σου!!!! θα ηθελα να σε ρωτησω τι γνώμη εχεις για την ζαχαρη καρύδας;;;

    ReplyDelete