10.8.11

Ορισμένες πολύ μεγάλες αλήθειες για τη διατροφή!








Ιδού μερικές ζουμερές, ακατάλυτες και διαχρονικές αλήθειες για τη διατροφή:


1. Είμαστε ότι τρώμε. Αν βάλουμε scrap τροφές μέσα στον οργανισμό μας τότε θα πάρουμε scrap υγεία και ενεργητικότητα και βέβαια ένα scrap κορμί.

2. Ποτέ κανείς δεν αδυνάτισε ή βελτίωσε την υγεία του με τροφές χαμηλών λιπαρών:


Mην σας πιάνει υστερία με τα λιπαρά! Θα πρέπει να μάθετε να κάνετε διακρίσεις γιατί πολλά από τα λιπαρά είναι απαραίτητα και μάλιστα άκρως ευεργετικά για την καλή μας υγεία.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της υγείας μας είναι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.

3. Ζούμε σε μια εποχή που όλοι μας θα πρέπει να είμαστε μίνι διατροφολόγοι.

Οι αλλεργίες για παράδειγμα έχουν ξεφύγει και μόνο εμείς μπορούμε να βοηθάμε αποτελεσματικά και μόνιμα τον εαυτό μας. Πρέπει να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα. Σας συνιστώ ένθερμα να κάνετε ένα φρεσκάρισμα των περί αλλεργίας αναρτήσεων.

Γνωρίζετε ότι στις μέρες μας οι πιο αλλεργιογόνες τροφές είναι:

- το αγελαδινό γάλα και ότι παράγεται από αυτό

- τα αυγά κότας

- τα προϊόντα σόγιας

- τα αράπικα φιστίκια

- η γλουτένη του σιτάλευρου

- τα μαλακόστρακα κλπ.

Δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσος κόσμος υποφέρει από δεκάδες βασανιστικά συμπτώματα και κλινικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να υποχωρήσουν και να εξαφανισθούν τελείως με μερικές απλές διαιτητικές αλλαγές.

Μιλάμε για κοιλιοκάκη,ρευματοειδή αρθρίτιδα,έκπτωση ακοής,χρόνια κόπωση,εκζέματα,δυσκοιλιότητα κλπ.

Και μιλάω για χρόνιες καταστάσεις γιατί υπάρχουν και τα άμεσα συμπτώματα που δεν με απασχολούν στα πλαίσια του παρόντος.

Δεν υποφέρουμε όλοι από τέτοιες καταστάσεις αλλά υποφέρει ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων που καλά θα κάνει να είναι ενημερωμένος.

4. Δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε! Όσο κι αν προσέχουμε μας την έχουν στημένη από παντού.

Είναι τέτοιες οι μέθοδοι παραγωγής τροφίμων που είναι άστα να πάνε...

Δεν νομιμοποιούμαστε όμως να κάνουμε διατροφικές χοντράδες καλυπτόμενοι πίσω από τέτοιου είδους επιχειρήματα διότι πολύ απλά το μη χείρον βέλτιστον.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια για καλύτερες επιλογές.

Υποχρεούμαστε να κάνουμε το καλύτερο στα πλαίσια του εφικτού. Δεν πρέπει να απογοητευθούμε και να παραδοθούμε για κανέναν λόγο.

Ο αγώνας μας τρέφει!



Τέλος του 1ου μέρους

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!





Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/








4 comments:

  1. Σημαντικό.
    Επειδή πολύς κόσμος που ταλαιπωρείται από φλεγμονες θα κόψει μαχαίρι αυτές τις τροφές που ανεφερες ως κατεξοχήν αλλεργιογονες, θα πρεπει να αναφερθεις πιστεύω και να παραπέμψεις τον κόσμο στο να κάνει το αλλεργικό τεστ τροφών alcat ή όποιο άλλο πιστεύεις προτιμότερο. Το να κόψει κάποιος το γάλα μαχαίρι επειδή ίσως ειναι αλλεργικος αλλά τελικά δεν ειναι ειναι λανθασμένο.
    Διόρθωσε με αν κανω λάθος, αλλά ειναι αληθές ή όχι, πως η πλειοψηφία των ανθρώπων είτε δεν ειναι αλλεργικη είτε είναι σε μια τροφη;

    Επειδή ταλαιπωρουμαι από χρονιες φλεγμονες και αναζητώ το αίτιο που μου προκαλεί άπνοια στο υπνο θεωρώ πολύ καλό για να είναι αληθινο, το ότι να μην τρώω παγωτο φιστίκι και άσπρο αλεύρι θα κε απαλλάξει από τις φλεγμονες.

    Στο δια ταύτα, με ποιό τεστ εσυ που ασχολείσαι και τα γνωριζεις καλύτερα από μενα, θα βρω σε ποιες τροφές εχω αλλεργίες;

    Ευχαριστω πολύ

    ReplyDelete
  2. Δεν προτείνω σε κανέναν να κόψει τίποτα και ούτε κάνω το γιατρό.

    Δίνω ιδέες για μετεπεξεργασία.

    Προτείνω μόνο ότι έχω κάνει εγώ ο ίδιος και έχω σαφή άποψη γι αυτό.

    Καλώς ή κακώς αν αυτό που έχεις προέρχεται από αλλεργία, η λύση είναι τόσο απλή που είναι αδύνατον να την φανταστείς!

    ReplyDelete
  3. Ξανά διαβάζοντας το σχόλιο μου παρατήρησα πως ήταν υπέρ το δέον κριτικό και δεν ήταν στις προθέσεις μου. Για τον γράφοντα του παρόντος ιστολογιου εχω τεράστιο σεβασμό διότι βοηθάει πολύ κόσμο εμού συμπεριλαμβανομένου. Τα 2 τελευταία χρόνια που αναζητώ τις αιτίες συνηθισμένων προβλημάτων έχοντας υπόνοιες συνωμοσιολογικης προέλευσης εχω διαπιστώσει πως μεγάλος όγκος παθήσεων, συνδρομων και ασθενειών σχετίζονται με προβλήματα φλεγμονων και καταβεβλημένο ανοσοποιητικό. Ενδεικτικα tmj syndrome, αλλεργικη ρινιτιδα, άπνοια και ουκ εσται τέλος.

    Πρώτη ευκαιρία μετά τις διακοπές θα κάνω αλλεργικό τεστ και αλλεργικό τεστ τροφών. Εχω ακούσει πως το alcat είναι πολύ καλό. Εάν βέβαια ο Chris αντιπροτείνει κάποιο άλλο, θα προτιμησω αυτό.

    ReplyDelete
  4. http://www.youtube.com/watch?v=7m8GJZCuj4Y
    kati leei kai auto to video nomizw..

    ReplyDelete