18.10.11

Καλές πηγές ασβεστίου για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη






Πολύς κόσμος έχει πρόβλημα δυσανεξίας στη λακτόζη και αναγκάζεται να βγάλει τα γαλακτοκομικά από το διαιτολόγιό του.

'Αλλοι πάλι περιορίζουν τα γαλακτοκομικά γιατί τους δημιουργούν φλεγμονώδεις καταστάσεις. Υπάρχουν π.χ. ενδείξεις ότι τα γαλακτοκομικά συνδέονται με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα αλλά αυτό είναι κάτι υπό έρευνα.

Άσχετα με αυτό, αν έχετε συμπτώματα ρευματοειδούς αρθρίτιδας δεν χάνετε και τίποτα αν κόψετε τα γαλακτοκομικά για 10-15 μέρες και παρακολουθήσετε  την εξέλιξή σας με προσοχή.

Για να μην παρεξηγηθώ, είμαι λάτρης των γαλακτοκομικών αλλά βαθιά προβληματισμένος από τον τρόπο παραγωγής τους και πλέον δεν τα καταναλώνω άκριτα.

Τι μπορείτε να τρώτε για να φτάσετε στη συνιστώμενη ημερήσια δόση των 1000mg;

- μια κονσέρβα σαρδέλες με τα κόκαλά τους - περίπου 100γρ - θα σας δώσουν γύρω στα 400mg ασβεστίου.

- ένα μέτριο πορτοκάλι 55.

- ένα φλυτζάνι τσαγιού με μπρόκολο 75,με σπανάκι 250,με λαχανίδες 230,με φύλλα ρέβας 200,με σησαμόσπορους 1400 κλπ.

Υπόψη ότι η έλλειψη της περίφημης βιταμίνης D οδηγεί σε μειωμένη απορρόφηση ασβεστίου και πιθανότατα σε ελλείψεις του στον οργανισμό.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



2 comments:

  1. Xρήστο, 1 ερώτηση, καπως ασχετη.
    Κοκκινο κρεας θεωρειται το μοσχαρι και το χοιρινο από οσο ξέρω.
    Η απορια μου ειναι... Αφου το χοιρινο ειναι ασπρο κρεας οταν ψηνεται, γιατι το κατατασσουμε στο κοκκινο? Δε είναι κοκκινο, δεν κάνει μπαμ αιμοσφαιρινη οταν το ψησεις, άσπρο ειναι... Οπότε;

    ReplyDelete
  2. Το χοιρινό δεν συγκαταλέγεται στα κόκκινα κρέατα. Ακόμα, κανένα κρέας όταν μαγειρευτεί με οποιοδήποτε τρόπο, δεν αλλάζει κατηγορία

    ReplyDelete