9.10.11

Υγεία/fitness στην Ελλάδα: τι με απογοητεύει - τι με εξοργίζει! (2)






Διαβάστε επίσης:

Υγεία/fitness στην Ελλάδα: τι με απογοητεύει - τι με εξοργίζει!


Γκρίνιας - κυριακάτικης - συνέχεια...


 3. Τα όσα τραγελαφικά με τον αντικαπνιστικό νόμο

Τις προάλλες γύρισα από την Τουρκία. Δεν μπορούσες καν να διανοηθείς να καπνίσεις σε κλειστό χώρο.

Πλήρης συμμόρφωση αδέλφια!

Εδώ έχουμε καταργήσει το κάπνισμα δυο-τρεις φορές και δεν υπάρχει κράτος για να εφαρμόσει το νόμο. Υπάρχει μόνο για να να πληρώνεται το μισθό στο τέλος του μήνα και  να απολαμβάνει τα όποια δικαιώματα.

Αλλά και οι Έλληνες καπνιστές επιδεικνύουν στην πλειοψηφία τους προκλητική αδιαφορία έναντι των μη καπνιστών.

Το αποτέλεσμα είναι για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα οι νόμιμοι να διώκονται και οι παρανομούντες να θριαμβεύουν.

Ένας στους 8 θανάτους που προέρχονται από το κάπνισμα οφείλεται στο παθητικό κάπνισμα.

 Το να καπνίζεις σε κλειστό δημόσιο χώρο είναι μια από τις χειρότερες μορφές βίας προς τον συνάνθρωπό μας.

Αλλά οι καπνιστές θα βρουν πάντα κάποια μαλακισμένη δικαιολογία να ψελλίσουν.


4. Η έλλειψη έστω και μιας ουσιαστικής καμπάνιας από τη μεριά του κράτους και ειδικά του Υπουργείου Υγείας για τα χρόνια προβλήματα υγείας που έχουν πλέον γίνει ενδημικά στην Ελλάδα. Π.χ.

- για το θέμα της καλπάζουσας παχυσαρκίας σε όλο το ηλικιακό φάσμα

- για τους ραγδαία αυξανόμενους θανάτους που οφείλονται στο κάπνισμα

- για τους χειροπιαστούς κινδύνους της καθιστικής ζωής κλπ.


5. Η άλωση των δρόμων της Θεσσαλονίκης - υποθέτω και των άλλων μεγάλων πόλεων - από μηχανάκια-delivery.

Eίναι εντυπωσιακό το θέαμα με τα εκατοντάδες μηχανάκια - που σέβονται παρεμπιπτόντως απόλυτα τον ΚΟΚ - γύρω στις 10μμ που γυρνάω στο σπίτι.

Όλοι αυτοί οι αμέτρητοι τόνοι από πίτσες,γύρους,κρέπες και τα συνοδευτικά ποτά μας δίνουν κάθε βράδυ μια ακόμη σπρωξιά προς το χείλος της αβύσσου.

Διότι μόνο ένας δυνατός  και υγιής λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τη χιονοστιβάδα που έρχεται! Οι περισσότεροι από εμάς θα παρασυρθούν χωρίς καν να καταλάβουν τι έγινε!


6. Το ότι ακόμη και εκείνα τα λίγα περιοδικά fitness που υποτίθεται ότι έχουν κάποιο κύρος είναι γεμάτα από παραπλανητικές διαφημίσεις.

Πόσο αντικειμενικά μπορεί να είναι και τελικά τι μηνύματα μεταφέρουν στον αναγνώστη;

Eδώ βάζω τέλος γιατί τέλος δεν υπάρχει!

Θα ήθελα όμως ειλικρινά τα δικά σας σχόλια σχετικά με τα όσα σας εξοργίζουν ή σας απογοητεύουν σ' αυτόν χώρο. Θα το εκτιμούσα πολύ!

Θα επιθυμούσα μια μεγαλύτερη διαδραστικότητα στο blog αυτό!


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



16 comments:

  1. Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣOctober 9, 2011 at 4:25 PM

    ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ «ΣΠΑΕΙ» ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΖΟΓΕΛΑΝΕ!
    ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΖΕΙ Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ
    ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ

    Η ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ
    ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΥΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
    ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΟΖΑΡΩ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΜΟΥ
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΦΤΥΣΕΙ Α Ι Μ Α ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΤΣΙ

    ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΧΑΖΟΓΚΟΜΕΝΑΚΙΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΣΟΥΤΙΕΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΕΙΣ ΓΥΜΝΑ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ
    ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο «ΥΠΕΡ ΑΝΩ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΠΟΥΝΕ ΨΩΝΙΟ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΠΙΟΚΥΛΑΔΕΣ ?

    ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ReplyDelete
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ
    1.Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ Η Ε.Ε
    2.ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΠΟΤΕ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    3.ΑΓΡΑΦΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΛΕΦΤΑ
    ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΕ ΟΛΑ
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ....CHRIS

    ReplyDelete
  3. Φίλε g_pavlidis τα νυχτερινά μαγαζιά ποτέ δεν ¨άδειασαν¨ γιατί πολύ απλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος.
    Όλους τους οι νόμους τους επιβάλουν κάποιοι . Είναι λογικό το επιχείρημα σαs ; Η Ε.Ε μας έχει επιβάλει και τiς αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές μήπως θα πρέπει να μην τον εφαρμόσουμε και αυτό τον νόμο ;
    Και επειδή δεν καταλαβαίνει ο θεριακλής το κακό που προκαλεί θα τον αφήνουμε για πάντα να καπνίζει στην μούρη μας !
    Ας σοβαρευτούμε επιτέλους …

    ReplyDelete
  4. Γιαννης απο ΕυοσμοOctober 9, 2011 at 6:01 PM

    Εμενα φιλε Χρηστο με εξοργιζει η αντιδραση του κοσμου οταν προσπαθω να τηρησω τις διατροφικες μου συνηθειες οι οποιοι με θεωρουν και γραφικο και υπερβολικο οταν προσπαθω να αποφυγω τα γλυκα, την ζαχαρη, τα λιπαρα τα ασπρα ψωμια κλπ κλπ. Επισης αν μου τυχει καποια ασθενεια..οπως περσι που ειχα προβλημα με τον λαβυρινθο στο αυτι και προβληματα ισσοροπιας για κανα μηνα..ολοι οι ξερολες εβγαλαν τα συμπερασματα τους..οτι δλδ φταιει η διατροφη μου που την προσεχω υπερβολικα, η γυμναστικη και οι πολεμικες τεχνες που εκανα και οτι ειμαι ακουσον ακουσον μεγαλος πλεον για να γυμναζομαι στα 35 μου! Σταματω εδω γιατι ειναι ατελειωτες οι βλακειες που ακουω καθημερινα απο τον κοσμο!

    ReplyDelete
  5. Γεια σου Χρίστο μου και εύχομαι να είσαι πάντοτε υγιής και να μας κρατάς ενήμερους και ζεστούς πάνω στα θέματα του fitness ...και όχι μόνον.Παρακολουθώ το blog σου απτις πρώτες αναρτήσεις και συγκεκριμένα από ένα αξιοζήλευτο άρθρο για την ανάδειξη των κοιλιακών με τις απίστευτα απλές και καθοδηγητικές συμβουλές..Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε και η ζωή μου έχει αλλάξει 100% όχι μονάχα από σωματικής αλλά και ψυχολογικής πλευράς αφού πιστεύω ότι οι διατροφικές απλές συμβουλές σου επηρέασαν πολύ θετικά το σώμα και το πνεύμα μου...Κατάφερα να αλλάξω στα 35 Χρίστο μου , έχοντας ένα πολύ πλούσιο παρελθόν σαβουρώματος του οτιδήποτε τυχαίου junk food...Ήμουν αρκετά διάσημος στην πόλη μου για τη δυνατότητα σαβουρώματος που είχα (η υπέρτατη λαιμαργία-βουλιμία), και αρκετοί μαζεύονταν από άσχετες παρέες απλά και μόνο για να δουν τον ψιλόλιγνο τύπο που καταβροχθίζει και ΔΕΝ παχαίνει...Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν περήφανος για την ικανότητά μου αυτή , αφού για να την αποκτήσω κατανάλωνα 2μιση ώρες κάθε μέρα τρέχοντας σαν τρελός με χαμηλή ένταση σε επίπεδα σχεδόν μαραθωνοδρόμου...Όταν ανακάλυψα τα μικρής διάρκειας προγράμματα που πρότεινες κυριολεκτικά αναγεννήθηκα (με εξαίρεση κάποιους μικρούς τραυματισμούς, αφού κάποιες φορές δεν άκουγα το σώμα μου...).Γράφω τόσα για τον εαυτό μου απλά και μόνο γιατί αποτέλεσα ένα παράδειγμα για κάποιους στην πόλη μου οι οποίοι κατάφεραν μέχρι ένα βαθμό να αλλάξουν και αυτοί και να ασπαστούν τον αθλητικό(σε ερασιτεχνικά πάντοτε πλαίσια) τρόπο ζωής βλέποντας τεράστιες θετικές αλλαγές...
    Ο τρόπος αυτός ζωής σε σκληραγωγεί και σε βοηθά να ανταπεξέρχεσαι σε δυσκολίες συναισθηματικής και πρακτικής φύσεως μετατρέποντας σε σένα μικρό λοκατζή...Μια μηχανή επιβίωσης με αγάπη για τη ζωή με τις χαρές και τις λύπες της χωρίς φρεναρίσματα, μιζέριες και γκρίνιες ακόμη και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε...
    Αγαπητοί φίλοι για μένα ο Χρίστος είναι και θα είναι μέντορας στα θέματα fitness, που ούτος ή άλλως ψάχνω τώρα πια...Προσπαθήστε να φάτε σωστά και γυμναστείτε με σωστό τρόπο γιατί στους καιρούς που φτάσαμε ΔΕΝ υπάρχει πιο φθηνή και αποτελεσματική ιδέα επιβίωσης..Το να τρως ότι βρεις , να καπνίζεις και να πίνεις τον άπατο σίγουρα ΔΕΝ είναι μαγκιά αγαπητοί φίλοι γιατί σίγουρα η ενέργεια σας και η όρεξη για ζωή θα τελειώσουν τόσο γρήγορα που δε θα το πιστεύετε...Οι συνήθειες αυτές που από πολλούς στη βασανισμένη μας χώρα θεωρούνται αγχολυτικές οδηγούν τον άνθρωπο σε μαρασμό αρχικά σωματικό και κατόπιν πνευματικό , μετατρέποντας τον σε ένα ον χωρίς ψυχραιμία και καθαρό τρόπο σκέψης…Σκοπός μας δεν πρέπει να είναι μονάχα τα πολλά χρόνια ζωής, αλλά τα ποιοτικά χωρίς πολλούς συμβιβασμούς που θα οφείλονται σε θέματα υγείας.
    Ο αθλητικός τρόπος ζωής πρέπει να αρχίσει απτην παιδική ηλικία για να χάσουμε επιτέλους αυτήν την απαίσια πρωτιά των πιο παχύσαρκων παιδιών της Ευρώπης.Προσπαθήστε να επηρεάσετε κόσμο και μην αφήνετε με τίποτα να σας βγάζουν απτην περιπέτεια δίχως όρια του fitness επικαλούμενοι χίλιες δύο ψευτοδικαιολογίες(έλλειψη χρόνου, χώρου , προχωρημένη ηλικία, χρήματα…κ.ά)
    Συγχωρήστε με για την έκταση του γράμματος, αλλά είναι προϊόν μακρόχρονης αγανάκτησης και διαπιστώσεων που έπρεπε να περάσω σε αυτό το τόσο χρήσιμο για όλους blog.Με βοήθησε και με βοηθά να κοιτάω κατάματα τα πάσης φύσεως προβλήματα της ζωής μου και να χαίρομαι πραγματικά τις διάφορες στιγμές ευτυχίας μου….
    Σου εύχομαι φίλε Χρίστο υγεία και δύναμη και σε όλους σας φίλοι μου ζωντάνεια και ευεξία , απαραίτητη στους καιρούς των κρίσεων….
    Γιώργος- ταξιδευτής της Ελλάδας λόγω δουλειάς .

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα Χρίστο, σε παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον.
    Όσο για το "παραπονάκι" σου για τη διαδραστικότητα του μπλογκ, σίγουρα καταλαβαίνεις ότι πολλοί από εμάς θέλουν αλλά δεν έχουν τον χρόνο να σχολιάσουν, πόσο μάλλον αναλυτικά.
    Για το θέμα μας να πω ότι έχω χάσει κάθε ελπίδα (αν είχα ποτέ για τους Έλληνες).
    Δεν με απογοητεύει πλέον κάτι, είναι απλά δεδομένη η ανείπωτη και μη αναστρέψιμη καφρίλα, αμορφωσιά και κακεντρέχεια του Έλληνα.
    Γιατί περί κακεντρέχειας πρόκειται όταν προσπαθώ να προστατέψω το παιδί μου από την παχυσαρκία και τα επακόλουθα, και οι γύρω βλέποντάς το να τρώει σωστά τρέχουν να του αγοράσουν μπισκότα, παγωτά, τσιπς και ότι άλλη αηδία μπορούν, προσπαθώντας να κάμψουν την αντίστασή μου με κάθε τρόπο.
    Ο μικρός μου τρώει περιστασιακά τις λιχουδιές του, όμως είναι ο μοναδικός τετράχρονος που τρώει και χόρτα, και μπρόκολα και σαλάτες στην ταβέρνα, και ειλικρινά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ενοχλεί αυτό.
    Όχι δεν είμαι απογοητευμένη, προβληματισμένη είμαι για το πώς θα σώσω το παιδί από τους "συμπατριώτες" μου...
    Και όπως είπαν και άλλοι φίλοι του μπλογκ, εννοείται ότι κι ο άντρας μου κι εγώ είμαστε κάργα γραφικοί και "παράξενοι" που γυμναζόμαστε, προσέχουμε τι τρώμε και που γενικότερα δεν συμμετέχουμε σ'αυτό τον άρρωστο, σιχαμένο νεοελληνικό τρόπο ζωής και σκέψης.
    Συνέχισε Χρίστο!

    ReplyDelete
  7. Που ενας απο τους λογους που ειμαι χαρουμενος που τελειωσα το σχολειο ειναι πως στους διαδρομους του πανεπιστημειου,δεν επιτρεπετε το καπνισμα σε αντιθεση με το σχολειο,ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΟΥΝ!

    ReplyDelete
  8. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας. Είναι το αντίδωρό μου.

    ReplyDelete
  9. Χρίστο το blog σου είναι απλά μοναδικό, ουσιώδες, με συμβουλές και άρθρα που δύσκολα βρίσκει κανείς από Έλληνα ακόμη και ειδικό σε θέματα διατροφής, άσκησης! Πώς μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί σου; Μπορούμε να σε βρούμε στο facebook; Αν όχι στείλε μου μήνυμα στο akcharb@gmail.com να δω το email σου. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθούμε εμείς οι λάτρεις της διατροφής από κοντά και να γνωριστούμε γιατί σε τούτη την χώρα αισθάνεσαι μόνος και δακτυλοδεικτούμενος όταν αναφέρεσαι σε υγιεινές συνήθειες. Αν κάποιος αναγνώστης με τις ίδιες συνήθειες και υγιεινό τρόπο ζωής βρίσκεται στην Αθήνα ας επικοινωνήσει μαζί μου. Keep writing Christos :)

    ReplyDelete
  10. Οσον αφορα το καπνισμα δε μπορω να πω και πολλα διοτι ειμαι ο ιδιος καπνιστης. Αν και φιτ, αντι να το κοψω, προτιμω να το συνδυαζω με τη γυμναστικη. Οχι δλδ οτι συνδυαζεται, αλλα δεν κοβεται κιολας. Και να πω την αληθεια δε νομιζω πως θελω να το κοψω και οτι μπορω να το κοψω. Οσα χρονια ημουν στην Αγγλια ακολουθουσα κανονικα το νομο και δεν καπνιζα σε κλειστους χωρους. Εδω τωρα ολοι καπνιζουν παντου και δε βλεπω να παραπονιεται και κανεις, εκει που εγω συχναζω τουλαχιστον. Οποτε καπνιζω στην καφετερια. Εδω βεβαια ειναι και επαρχια και οσο να ναι, νομοι και και κανονες του κρατους δεν εφαρμοζονται γενικοτερα.

    Τωρα για τις πιτσες κτλ. Δε νομιζω αν ενημερωνεται κανεις γενικοτερα για τις συνεπειες τους. Ολοι τρωνε αλογιστα μεγαλες ποσοτητες προιοντων ταχυφαγιας και μετα παραπονιουνται γιατι παχαινουν. Προσπαθουν το μετα σε ενα Μαυο να χασουν 10 κιλα μη τρωγοντας τιποτα, πραγμα ακομα χειροτερο και απο το να τρως πολυ. Διαλυουν το μεταβολισμο τους και το σωμα τους. Πολλες φορες μιλαω με κοπελιτσες των 18 των 20 ετων και προσπαθω να τους εξηγησω πως μεσω της σωστης διατροφης καιμε λιπος και με την πεινα. Προσπαθω να τους εξηγησω πως ετσι καταστρεφουν το κορμι τους. Η αγνοια τους ομως ειναι πολυ μεγαλη και οταν μπαινω στη διαδικασια να τους ξηγησω το πως λειτουργιει ο μεταβολισμος σε συνδυασμο με τη διατροφη, για την καυση λιπους κτλ τους φαινονται ολα πολυ περιπλοκα.

    Αυτο που μου τη δινει υπερβολικα ειναι η κοροιδια απο κατι κουραδες, οταν καταφερνεις τελικα να φτιαξεις σωμα. Οταν ξεκινησα ημουν 90 κιλα και φορουσα 46 νουμερο παντελονι. Δλδ κουραδα. Εφτασα 41 νουμερο και 73 κιλα. Τωρα ειμαι 86 κιλα και συνεχιζω αν φορω 41 νουμερο παντελονι. Οταν πηρα τις τριχες, εκει επεσε το δουλεμα. Οταν εδιξα το σωμα μου στο facebook επεσε επισης πολυ δουλεμα. Εγω ομως ημουν πολυ περηφανος για αυτο που ειχα καταφερει με τοσο πονο και θυσιες. Αλλαξα τον καφε που επινα, δεν ξανα ηπια αναωυχτικο ποτε, το αλατι δεν ξερω τι ειναι. Ενιωσα δικαιωμενος και υπηερηφανος. Ολοι οσοι δεν καταφεραν να κανουν το ιδιο το εριξαν στην κοροιδια. Ειναι απαρεδεκτο να κοροιδευεις καποιον επειδη δεν μπορεις να τον φτασεις. Γινε φιλε μου σαν και αυτον, και αν ποτε σου γινεις τοτε θα εχεις δικαιωμα να κρινεις. Οσο ομως τρως τις πιτσες σου και τις μουγατσες σου και προβαλεις το μπυροκιλι σου. ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ...!!!

    Aτνωνης Χαλκιδα

    ReplyDelete
  11. Καλημέρα σε ολους σας!
    Αν και καπνίζω και είμαι σε στάδιο διακοπής, θα συμφωνήσω. Δεν είναι σωστό να ενοχλούμε τους υπόλοιπους με τον καπνό. Το τραγικό το έζησα σε χώρο με πιλάτες-γιόγκα οπου εμέις μέσα κάναμε τη γυμναστική μας και στη γραμματεία κάπνιζαν. Εκεί εξοργίστηκα! Με ενοχλεί επίσης που αντιδρά ο κόσμος όταν δηλώνω οτι ασχολούμαι με πολεμική τέχνη, οτι πήρα επιτέλους στα 33 μου την απόφαση να γυμνάζομαι και να τρέφομαι σωστά και με τραβάνε πίσω με σχόλια του τύπου "δεν είναι αυτά για σένα", είτε με μια απάντηση που περιέχει γελιο ειρωνικό. Με ενόχλησε επίσης που κάποιος στον δρόμο με κοροιδεψε βλέποντας οτι έχω γυμνασμένα χέρια. Μακάρι να ήξερε οτι η γυμναστική έιναι υπέροχη. Σιχαίνομαι τις διαφημισεις που πάνε να πουλήσουν προιόντα αδυνατίσματος και ο κόσμος πέφτει με τα μούτρα γιατι βαριέται να δώσει στον εαυτό του να καταλάβει οτι αξίζει το καλύτερο. Με ενοχλεί που γεμίσαμε πλαστικά φαγητά. Είμαι πολύ χαρουμενη που επιτέλους άνοιξα τα μάτια μου και δίνω στον εαυτό μου οτι καλύτερο μπορώ. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο για τη σελίδα σου! Πολύ σπουδαίο πράγμα να έχεις υποστήριξη, να αποκτάς γνώσεις και να έχεις παρακίνηση να μη τα παρατάς ποτε.

    ReplyDelete
  12. να καταθεσω και εγω το δικο μου σχολιο. λοξος με την γυμναστικη απο πολυ μικρος μπασκετ, τρεξιμο, πολεμικες τεχνες κ.λ.π. ποτε ομως σωστα και χωρις διατροφη. λογω επαγγελματικων υποχρεοσεων τα παρατησα ειχα χρονια να κανω γυμναστικη και η διτροφη μου αστα να πανε.αφου τα παρατησα με παρατησαν.πηρα κιλα, δεν μπορουσα να ανεβω σκαλεςλογω λαχανιασματος,πονασαν αρθρωσεις γονατα.αποφασισα να ξαναξεκινησω τωρα στα 47 μου χρονια.ολοι με κοριδευαν και με πειραζαν ο κοινωνικως περιγυρος.γραφτηκα σε ενα γυμναστηριο και ξεκινησα,κατα τυχη επεσα και στην σελιδα του χρηστου, και αρχισα να διαβαζω καθε αρθρο του.αποτελεσματα για να μην σας κουραζω ξεκινησα στα 77 κιλα, με ποσοστο λιπους 20% τους πρωτους 2 μηνες πε πηγαν χαλαρα,τους επομενους, αρχισα διαλειματικη,σπριντ και βαρη. δυο φορες την εβδομαδα διαλειματικη και τις υπολοιπες βαρη και αεροβια.τα περισσοτερα ηταν οτι περιγραφει ο χρηστος.αποτελεσμα μεσα σε δυο μηνες το λιπος ηταν 13% εχασα 5,5 κιλα λιπους και ανεβασα σημαντηκα τον μυικο ιστο τωρα ειμαι 68 κιλα 1,79 και συνεχιζω .μολις ειδα αυτα τα αποτελεσματα σε λιγο χρονικο διαστημα αλλα με πολυ ιδρωτα,και αψογη διατροφη τους εγραψα ολους οσου κοροιδευαν και οτι κανω το κανω για μενα καιτην υγεια μου,δεν μπορουσα να ανεβω σκαλες τωρα ανεβαινω 6 οροφους χωρις να κουραστω καθολου γονατα και αρθρωσει ειναι αγνωστες λεξεις πλεον.φιλοι συνοδοιποροι διατοφη και γυμναστικη,βουλωστε τα αυτια σας εχουμε καποιον να μας ακουει και να μας συμβουλευει και αυτος ειναι ο χρηστος, τους αλλους τους προσπερναμε.σημειωτεον ειμαι ακομα καπνιστης πλεον το μονο μου ελατωμα.χρηστο εγω με την σειρα μου σε ευχαριστω για αυτα που μου διδαξες και διδασκεις μεσα απο τις σελιδες σου.να εισαι παντα καλα γερος και δυνατος. δημητρης!!!!!

    ReplyDelete
  13. Τρέχω στο βουνό του σκαλιστήρι εδώ στα μέγαρα... Εκτός απο βουνό ειναι και ένα φανταστικό πευκοδάσος. Το δάσος αυτό το είχαν κάψει πριν περίπου 20 χρόνια. Η φύση ξαναγεννιέτε και τώρα υπάρχουν ξανά δένδρα και όταν το κοιτάς νομίζεις πως κάποιος έχει στρώσει μια κουβέρτα. Δυο είναι τα δεινά. (1) Οι κυνηγοί που έρχονται με jeep φέρνουν τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τα παρατάνε...(2) Οι ξύπνοι τα κόβουν και βάζουν φωτοβολταϊκά.. Ξαφνικά εκεί που είναι δασική η περιοχή αλλάζει με την συγκατάθεση των αρχών.. Τι να πω.. δεν έχουμε το θεό μας.. τίποτα πράσινο δεν θα αφήσουμε για τα παιδιά μας.

    ReplyDelete
  14. Δημήτρη ευχαριστώ!Συνέχισε έτσι και θα γυρίσεις στην εφηβεία και μάλλον θα είσαι και καλύτερα!Απόφαση ζωής πήρες και χίλια μπράβο σου!

    Δημήτρη δυστυχώς στα θέματα αυτά είμαστε πολύ πολύ πίσω!

    ReplyDelete
  15. πολύ ωραίο θέμα! ευτυχώς το έβαλες στο fb και το πρόσεξα!
    οι προηγούμενες απαντήσεις με κάλυψαν απόλυτα... αλλά θέλω να τα πω κι εγώ!!!
    Βαρέθηκα να βλέπω υπέρβαρους και υπέρβαρες, που το παίζουν άνετοι δήθεν με τα κιλά τους, σαβουριάζουν σε κάθε ευκαιρία και είναι γεμάτοι κακία για τους συνανθρώπους τους... βαρέθηκα να με βλέπουν σαν εξωγηινη επειδή έκοψα ζάχαρη και αλευρι...βαρέθηκα να ακούω κατινιές και σαχλαμάρες για δίαιτες... βαρέθηκα να βρωμάει τσιγαρίλα όπου πάω... βαρέθηκα την αποφορά των καπνισων, μπεκρουλιασμένων και τον βρωμερό ιδρώτα των παχύσαρκων που τρέφονται με σαβούρες στο τρόλει...
    κι άλλα πολλά, αλλά προς το παρόν εκτονώθηκα!

    Εγώ, θα συνεχίζω να επικοινωνω εδώ με σένα και με τους ανθρώπους που με καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνω, και ας πάνε οι άλλοι να κουρεύνται! όλοι μαζί, κάθε μέρα και καλύτεροι! να σαι καλά χρήστο κι εσύ και το μπλογκ και οι αναγνώστες ομοιδεάτες! XRISTINA

    ReplyDelete
  16. Εμενα μουτη σπαει που η φοιτητικη ζωη εχει συνδεθει με τα αμετρητα ντελιβερι,οπως προανεφερες Νικο,τα ποτα σε συστηματικη βαση,τις ατελειωτες ωρες υπνου και τεμπελιας και πληρη αγνοια ομως περι διατροφης και ασκησης.Ειμαι 19 και σχεδιαζω μονη μου τη διατροφη μου και το προγραμμα γυμναστικης μου(σε αυτο με βοηθησες αρκετα και σε ευχαριστω πολυ! :))) )αλλα οταν βγαινω με φιλους και αρνουμε να φαω κρεπες με εκατο κιλα σοκολατα και παγωτα ή να φαω σουβλακια που σταζουν απο λαδι που κολλαει στη λαδοκολλα σα κερι ή που αποφευγω τις ανθυγιεινες τροφες που το μονο που κανουν ειναι να μετανοιωνω που καταπατησα το προγραμμα μου και λαμβανω συνεχεια ενα επικριτικο και ακρως κοροιδευτικο υφακι απο φιλους/ες!! Φυσικα θα γινουν και αυτα αλλα οταν παω σουπερ μαρκετ κ βλεπω γονεις και νεα παιδια να "γεμιζουν" καλαθια με τοσες αχρειστες τροφες και ουτε ενα φρουτο αλλα ενδεικτικα ενα μπουκαλι χυμο ή δημητριακα(και τα δυο με τονους ζαχαρη) μονο εμενα μου τη σπαει??Καλημερααα...σορρυ για το κυρηγμα Δευτεριατικα <3

    ReplyDelete