7.12.11

Θανατηφόρο λίπος της κοιλιάς: λιώστε το! (2)








Διαβάστε επίσης:

Θανατηφόρο λίπος της κοιλιάς: λιώστε το!


4. Άλλα φρούτα τύπου berries (φρέσκα ή αποξηραμένα):

κράνα,μύρτιλλα,αμερικάνικα blueberries,βατόμουρα κεράσια,χαμοκέρασα, φράουλες - όχι θερμοκηπίων - κλπ.


5. Προβιοτικά από γιαούρτι με μαγιά και κεφίρ.


6. Να φροντίστε να έχετε υψηλά επίπεδα βιταμίνης D:

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!


7. Από τα φυσικά αρτύματα το σκόρδο και το κρεμμύδι έχουν πανίσχυρη αντιφλεγμονώδη δράση.


Προσέξτε επίσης:

- να κοιμάστε επαρκώς:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΝΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΧΟΣ ΚΑΙ ΚΙΛΑ;

- να ασκείστε συστηματικά

- να ελέγχετε τα επίπεδα του άγχους σας

- και τέλος να αποφεύγετε όπως ο διάβολος το λιβάνι:

* τα τρανς  λιπαρά 

* τη ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.


Η μείωση της χρόνιας φλεγμονής θα έχει άμεση επίπτωση στην περίμετρο της μέσης σας αλλά κυρίως στο επίπεδο της γενικής σας υγείας.

Δεν πρόκειται να σας θυμηθούν ποτέ τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν εκατομμύρια Έλληνες υποβαθμίζοντας - δραματικά πολλές φορές - την  ποιότητα της ζωής τους.

Μιλάω για καρδιά,καρκίνο,μεταβολικό σύνδρομο,αρθρίτιδα,αναπνευστικά προβλήματα,διαβήτη,εγκεφαλικά κλπ.

Η αντιφλεγμονώδης διατροφή θα δημιουργήσει ένα εποικοδομητικό ορμονικό περιβάλλον με υψηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης και χαμηλότερα επίπεδα γκρελίνης και κορτιζόλης. Θα μειώσει επίσης την ινσουλινοαντίσταση του οργανισμού σας.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/





10 comments:

  1. http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/94/1/Ptychiaki39.pdf

    ReplyDelete
  2. Φίλε Χρήστο καλημέρα!
    Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που έχεις κάνει η οποία, όπως μάλλον ήδη γνωρίζεις, έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο να κατακτήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής και δεν αναφέρομαι μόνο σε ότι έχει να κάνει με το σώμα και τις διάφορες ασκήσεις που προτείνεις. Προσωπικά, έχασα 14 κιλά σε 3 μήνες και το σώμα μου μεταμορφώθηκε, ανεβοκατεβαίνοντας δυο ορόφους για 10 λεπτά, ασκουμενος με δύο 5κιλα βαράκια για άλλα 10 και κάνοντας διάφορα push ups, όλα αυτά πέντε φορές την εβδομάδα. Επειδή έχω ασχοληθεί λίγο με τη γυμναστική θα πρέπει να σου πω ότι το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου κομμάτι της δουλειάς σου είναι το ότι μας έμαθες τη "διαλειμματική" άσκηση της οποίας τα αποτελέσματα είναι σαφώς εντυπωσιακά! Το δεύτερο, εξ' ίσου σημαντικό, έχει να κάνει με την υποστήριξη που παρέχεις μέσω των συνεχών δημοσιεύσεων, σε σημείο που σε ότι με αφορά, ένοιωσα ότι απέκτησα προσωπικό γυμναστή και όσοι έχουν στοιχειώδη εμπειρία από γυμναστήρια καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ μια που η ενθάρρυνση, η παρακίνηση κι ακόμα περισσότερο η έμπνευση είναι αυτά που μας λείπουν τουλάχιστον μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας και αναφέρομαι σε όλους τους τομείς της ζωής... Εσύ αυτά τα παρέχεις με το παραπάνω και μάλιστα ανιδιοτελώς! Μονο και μόνο γι' αυτά σου αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ απ' όλους εμάς. Τελειώνοντας θα ήθελα να σου επισημάνω και ένα λάθος σου: δυστυχώς ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά μπορούν να μας "επισκεφθούν" ακόμα και εάν γυμναζόμαστε... το ζήτημα είναι αρκετά βαθύτερο και έχει να κάνει με τα αίτια εκδήλωσης της κάθε ασθένειας τα οποία δεν άπτονται πάντοτε της σωματικής μας κατάστασης. Είναι φυσικά αληθές το ότι ένα γυμνασμένο σώμα έχει και τις ανάλογες άμυνες όμως καλό είναι να μην γενικεύουμε ειδικά όταν απευθυνόμαστε δημοσίως και αυτό σου το λέω εκ πείρας και όχι για να σου κάνω κριτική...

    Με πολύ μεγάλη εκτίμηση,
    Γιώργος

    ReplyDelete
  3. O Christos eipe oti o periorismos twn flegmonwn meiwnei kata polu tin emfanisi twn noshmatwn aftwn. Den eipe oti mono me ti gymnastiki ti glitwneis. Swsto i lathos, den uparxei ereuna p na to leei. Omws, koini sinistwsa se oles autes tis astheneies itan i xronies flegmones.

    ReplyDelete
  4. Μιλάμε πάντα για πιθανότητες φίλε Γιώργο. Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι με διατροφή και άσκηση θα μείνει στο απυρόβλητο αλλά θα αυξήσει σίγουρα πολύ τις πιθανότητες για κάτι τέτοιο!

    ReplyDelete
  5. καλησπέρα!
    στο νούμερο 4 κάνετε αναφορά για τα αποξηραμένα φρούτα όπως
    κράνα,μύρτιλλα,αμερικάνικα blueberries,στο εμπόριο όλα αυτά τα βρίσκεις όμως στα συστατικά τους αναγράφετε και η λέξη ζάχαρη! τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση απλά δεν τα αγοράζουμε?ποια η γνώμη σας?

    ReplyDelete
  6. Τα παίρνω πάντα χύμα και χωρίς ζάχαρη! Συσκευασμένα έχουν ζάχαρη τα πιο πολλά!Καθόλου καλή επιλογή!

    ReplyDelete
  7. Καλησπέρα Χρήστο και θέλω να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα άρθρα σου που μας δίνεις καθημερινά.
    Έχω μια δύσκολη ερώτηση
    Η κοπέλα μου είχε περάσει καρκίνο του παχύ εντέρου πριν 1 χρόνο τελείωσε θεραπείες.
    Οι γιατροί λένε όχι τροφές ολικής αλέσεως μόνο άσπρο αλεύρι ώστε να είναι πιο εύκολα στη πέψη. Παρόλο που όλοι ξέρουμε ότι άσπρο αλεύρι είναι διατροφική κενότητα. Τι κάνει σε αυτή την περίπτωση ?

    ReplyDelete
  8. Καθόλου αλεύρι. Μπορεί από τρώει από αμυλώδη πατάτες,γλυκοπατάτες,ρύζι κλπ. Τις ευχές μου στην κοπέλα σου!

    ReplyDelete
  9. Μόλις έφαγα ένα εκμέκ κανταιφι και διαβάζω για την ζάχαρη. Όχι ρε, τι ήθελα και το έφαγα παρόλο που ήταν τέλειο όπως το κάνει η γυναίκα μου το μετάνιωσα. Κρατιέμαι δεν θα φάω δεύτερο. Θα βγώ το απόγευμα για τρέξιμο να κάψω τις θερμίδες. Αλλά όταν γυρίσω θα φάω ένα αφου θα έχω κάψει τόσες θερμίδες !!!!!!!

    ReplyDelete