19.12.11

Επανάσταση για την υγεία! (2)










Διαβάστε επίσης:

Επανάσταση για την υγεία! (1)


Eίναι όμως βέβαιο ότι υπάρχουν ισχυρές κοινωνικές και οικονομικές ομάδες που  υποσκάπτουν την υγεία μας συνεπικουρούμενες από την έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Χειραγωγούν την κοινή γνώμη με τεράστιες και πανάκριβες καμπάνιες προώθησης κερδοφόρων προϊόντων διατροφής μέσα από τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά  μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται με τη δύναμη του μάρκετινγκ σαν τρόφιμα που κάνουν καλό στην υγεία μας  και είναι θρεπτικά κι απολαυστικά.



Βέβαια κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Για παράδειγμα πάνε να μας πείσουν ότι κάποια αεριούχα αναψυκτικά - που είναι ένας μεταμορφωμένος διατροφικός διάβολος - είναι κουλ κι υγιεινά γιατί περιέχουν χυμό!!

Ή ότι κάποια light προϊόντα είναι άριστα για την υγεία μας επειδή περιέχουν κάπως λιγότερα λιπαρά,άσχετα με το αν είναι τίγκα στη ζάχαρη ή σε άλλες γλυκαντικές ουσίες.

Η αδράνεια δεν είναι πλέον επιλογή!

Δεν υπάρχουν μεγάλες,μυστικές συνωμοσίες. Υπάρχει αδιαφορία από εμάς τους ίδιους.

Δεν θα λύσει κανείς το πρόβλημα αυτό για μας!

Πρέπει να πάρουμε το θέμα της υγείας μας στα χέρια μας!

Μια ειρηνική επανάσταση που ήδη έχει αρχίσει από τους ενημερωμένους και συνειδητοποιημένους θα γιγαντωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια όσο θα αφυπνίζεται όλο και περισσότερος κόσμος.

Το να είσαι απόλυτα υγιής μέσα στη σημερινή πραγματικότητα είναι πράγματι μια επαναστατική πράξη

κι επίδειξη κοινωνικής ευθύνης τη στιγμή που απίστευτα ποσά φεύγουν από τις τσέπες μας για την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών που θα μπορούσαν να προληφθούν 100%.

Έχουμε ανάγκη από καυτούς πυρήνες αντίστασης στην λαίλαπα που φαίνεται ανίκητη.

Η κατάσταση δεν είναι όμως ανέλπιδη. Κάτι πολύ καλό κυοφορείται. Κάτι που ζω έντονα μέσα από το blog αυτό.

Κάθε φορά που ένας από μας σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης γίνεται ένα ακόμη βήμα κατά των πρακτικών που συντρίβουν την υγεία μας.


Στο 3ο και τελευταίο μέρος θα περάσω σε συγκεκριμένες προτάσεις και εκκλήσεις.

Τέλος του 2ου μέρους



Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!




Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/



5 comments:

  1. Χρήστο, ελπίζω να μη γίνομαι γραφικός με τις απόψεις μου κατά των γενικεύσεων... Σίγουρα ο τρόπος ζωής είναι πολύ σημαντικός για την υγεία (σωματική τε και ψυχική), αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω χωρίς στοιχεία ότι χάρη σε αλλαγές στον τρόπο ζωής "θα μπορούσαν να προληφθούν 100%" κάποιες χρόνιες ασθένειες.
    Περιμένω πάντως με ανυπομονησία τις συγκεκριμένες προτάσεις!

    ReplyDelete
  2. Χρήστο, συμφωνώ κι επαυξάνω και μόνο τα τεράστια κέρδη που αποκομίζουν οι φαρμακοβιομηχανίες θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις...θα σας διηγηθώ ένα μικρό περιστατικό...πωλητής μιας γνωστής αλυσίδας φαρμάκων πρόσπάθησε να μας πείσει άκουσον,άκουσον να μην χρησιμοποιούμε κανέλα γιατι η σκόνη της κάνει κακό στους πνεύμονες γιατι όπως μας είπε δεν διαλύεται,δεν μας είπε όμως τι παρενέργειες έχουν όλα αυτά που προσπαθεί να πλασάρει στην αγορά με την συναίνεση γιατρού βέβαια στον ανυποψίαστο κοσμάκη....όσο για τις θαυματουργές ιδιότητες της κανέλας σε συνδιασμό με μέλι μπορεί να θεραπεύσει τις περισσότερες ασθένειες....θα ήθελα να σας συστήσω μια ταινία να δείτε για όσους δεν την έχετε δεί -Ο επίμονος Κηπουρός-συγκινητική διασκευή ενός εξαιρετικού μυθιστορήματος του Τζον Λε Καρε,το οποίο καταγγέλει τις ίντριγκες των φαρμακοβιομηχανιών και τα σκοτεινα παιχνίδια της βρετανικής διπλωματίας στην Αφρική....!
    Γιώργο να μην δυσκολεύεσαι καθόλου να πιστέψεις ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα,δεν η τυχαίο το -η πίστη σου σε έσωσε-σημαίνει ότι μέσα στον άνθρωπο κρύβονται τεράστιες δυνάμεις, που, όταν πιστεύει ή θέλει κάτι πάρα πολύ, ενεργοποιούνται και το πραγματοποιούν.

    ReplyDelete
  3. Είναι απίστευτα δύσκολο να πας κόντρα στο ρεύμα(διότι κακά τα ψέματα κάποιος που ακολουθεί έναν προσεγμένο-ψαγμένο τρόπο ζωής αυτό κάνει) αλλά μόλις αποφάσισα πως όποτε δεχθώ ξανά ειρωνικά σχόλια για τη διατροφή-γυμναστική-στρατηγική πρόληψης που ακολουθώ, αυτό θα είναι για μένα έπαινος και ένδειξη ότι βαδίζω προς το στόχο μου!
    Άλλωστε μόνο χιλιομετρικά είμαι μόνη!!!
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    ReplyDelete
  4. Γιωργο μιλάω για πράγματα που μπορούμε να επηρρεάσουμε. Τώρα αν είμαστε π.χ. υποχρεωμένοι να αναπνέουμε μολυσμένο αέρα, αυτό είναι εκτός ελέγχου μας και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

    Παναγιώτα στην αρχή είναι δύσκολο. Όταν όμως βλέπουν επάνω σου μικρά θαύματα και οι πιο κακότροποι ή δύσπιστοι θα αλλάξουν θεώρηση.

    Δεν γνωρίζουμε εξάλλου ότι οι πιο δύσκολοι δρόμοι οδηγούν σε καλύτερους προορισμούς;

    ReplyDelete
  5. Πόσο συμφωνώ με όσα γράφεις.. Πάνε να μας κλείσουν τα μάτια όλο και περισσότερο, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να λέμε ,ΟΧΙ

    ReplyDelete