19.1.12

Άσκηση: θεαματικά αποτελέσματα για όσους κατέχουν τη γνώση






Αδέλφια γιατί μερικοί έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και οι πολλοί εξαιρετικά πενιχρά παρ' όλο ότι γυμνάζονται με συνέπεια για χρόνια;

Διότι αγνοούν βασικούς κανόνες της ανθρώπινης φυσιολογίας επειδή ποτέ δεν πήγαν λίγο παρακάτω.

Και βέβαια επειδή αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν κάποια πράγματα παραπάνω δεν μπαίνουν στον κόπο να τα μεταδώσουν στο κοπάδι. Τα κρατάνε για την πάρτη τους.

Σιγά σιγά θα δούμε τις λάθος μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται κατά τη σωματική άσκηση,θα αποδείξουμε γιατί είναι λάθος και θα εξετάσουμε τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες εναλλακτικές λύσεις.

Θα μάθετε πως μπορείτε να μεταμορφώσετε το σώμα σας με ρυθμούς που πριν ήταν ασύλληπτοι για σας και μάλιστα σε λιγότερο χρόνο.

Το μεγαλύτερο λάθος των υγιών ανθρώπων που θέλουν να μεταμορφώσουν το κορμί τους και να φθάσουν σε μια κατάσταση peak fitness είναι η χαμηλού τέμπο και μεγάλη σε διάρκεια αερόβια άσκηση.

Είναι η εικόνα που θα δείτε αν μπείτε σε οποιοδήποτε γυμναστήριο της χώρας,οποιαδήποτε ώρα.

 Μεθαύριο θα σας εξηγήσω το γιατί.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!



Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

21 comments:

  1. Καλησπέρα Χρήστο,θα ήθελα τη γνώμη σου για κάτι.Μπορεί μια σαραντάρα λεπτή γυναίκα ,αλλά όχι γυμνασμένη,να εωφεληθεί των θεαματικών αποτελεσμάτων που προαναφέρεις; Φαντάζομαι θα εννοείς την εναλλαγή σπριντ με περπάτημα ,ασκήσεις με ίδιον σωματικό βάρος , βάρη και όλα αυτά με ένταση.Μπορώ εγώ στα 41 μου με ύψος 1,70 και βάρος 59 κιλά να βελτιωθώ;Γιατί άλλο με ..ρούχα κι άλλο με μαγιό!(όχι τίποτα άλλο αλλά πολύ μου τη βγαίνει ο σύζυγος που όλο "πέσε και παίρνε" πους απς λέει.Κ η κόρη μου: ¨"μάνα ,δεν θες δίαιτα σπριντάκια θέλεις ".)Ευχαριστώ πολυ και καλή δύναμη σε όσα κανεις.
    Σοφία

    ReplyDelete
  2. Σοφία,οχι μόνο μπορείς να βελτιωθείς,αλλα μπορείς να τους κάνεις να καταπιούν τη γλώσσσα τους!
    Πάντως το έπιασες το νόημα.Ανυπέρβλητος παράγοντας η υψηλή ενταση,είτε μιλάμε για αερόβια είτε για προπόνηση με βάρη.Σύντομα κ εκρηκτικά προγράμματα.
    Δεν έχω σκοπο να αντικαταστήσω το Χρήστο απλώς να σου ευχηθω καλή δύναμη κ εστιασμό στο στόχο σου.
    Οχι τίποτα άλλο,αλλά να δω το σύζυγο θέλω μετά!

    ReplyDelete
  3. Όλοι μπορούν έχουν θεαματικά αποτελέσματα αρκεί να υπάρχει μια μίνιμουμ υποδομή για να αποφύγουν τους τραυματισμούς.

    ReplyDelete
  4. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τα γονίδια, τη σκληρή προπόνηση, τη διατροφή καιτον ύπνο.
    Το ιδανικό είναι προπόνηση με βάρη 3-4 φορές τη βδομάδα με σύνθετες πολυαρθρικές κυρίως ασκήσεις,με μεγάλα βάρη έτσιώστε να βγαίνουν δύσκολα 5-8 επαναλήψεις. Έτσι χτίζονται οι πραγματικοί μυς και η δύναμη.
    Τα συμπληρώματα είναι άχρηστα εντελώς.

    ReplyDelete
  5. ολα ειναι δυνατα αν εχεις αυτοπειθαρχια, συνεπεια κ ενταση στο προγραμμα σου ....
    κ εγω στα 40 και κατι αρχισα κ τωρα πλησιαζοντας τα 42 νιωθω υπερηφανη για τη φυσικη μου κατασταση κυριως και μετα για ολα τα αλλα ( γραμμωση ...συσφιξη κλπ)
    Airis

    ReplyDelete
  6. Ανυπομονώ για το άρθρο! Πηγαίνω γυμναστήριο εδώ και 4 χρόνια. Έχω δοκιμάσει πολλά, ότι έχω ακούσει και διαβάσει κατά καιρούς. Είδα μικρά αποτελέσματα που πάντα χάνονταν με την παραμικρή απουσία μου από το γυμναστήριο. Ελπίζω μια μέρα να βρω το ιδανικό και να δω σημαντικές διαφορές.

    ReplyDelete
  7. Yπάρχει ήδη και είναι το επόμενο στη σειρά!

    ReplyDelete
  8. έχει κανένα 2μηνο που κανω διαλειματικη ασκηση....ενω εχουν φαρδαινει μπλουζες γενικα φαινεται οτι εχω μαζεψει λιγο....δεν εχω χασει κιλα...κανω τπτ λαθος....

    ReplyDelete
  9. Aλλάζει η σωματική σου σύνθεση! Καλό είναι! Αν θέλεις να χάσεις κιλά πρόσεξε τη διατροφή σου και αύξησε την αερόβια!

    ReplyDelete
  10. χριστο τη γνωμη εχεις για το body pump?Ειναι καλα να το δουλευει καπιος που κανει και βαρη?

    ReplyDelete
  11. δε μπορω να το ακουω αλλο αυτο το παραμυθη με τα γονιδια ουτε αυτοι που το λενε δε μπορουν να στο εξηγησουν.αυτο που λεει ο χρηστος ειναι για την γνωση.το γυμναστηριο δεν ειναι παω κανω 2 3 σετ και περιμενω να φουσκωσω.το σωμα ειναι αποτελεσμα της πρωσοπικοτητας μας καιντου τροπου σκεψης κτλ.εμεις το καθοδηγουμε

    ReplyDelete
  12. Τα BodyPumb είναι οκ και μπορείς να τα εναλλάσσεις με συμβατικά βάρη!

    ReplyDelete
  13. Το γεγονος οτι οταν σταματας την ασκηση για 2 εβδομαδες ας πουμε και χαλαρωνεις που οφειλεται? Εγω θεωρω οτι οσοι το παθαινουν αυτο δεν εχουν αυξησει τη μυικη τους μαζα, αλλα και παλι πως μπορει να αυξηθει.Ειδικα σε μια γυναικα.ενας διαιοτολογος μου ειπε οτι χρειαζεται να παρω 1 κιλο μυικης μαζας για τα δεδομενα μου.Αυτο ειναι πολυ ή λιγο?Εμενα μου φαινεται πολυ.ειδικα αν πλησιαζεις τα 40... Ειναι εφικτο?

    ReplyDelete
  14. Δύο εβδομάδες είναι ένα οριακό διάστημα αποχής! Αν χρειαστεί να απέχεις μπορείς να επανέλθεις πολύ γρήγορα λόγω μυικής μνήμης!

    Είναι μάλλον λίγο αλλά βέβαια εξαρτάται από την πρότερή σου κατάσταση. Μπορείς να πάρεις σχετικά εύκολα μυική μάζα με βάρη και επαρκή διατροφή!

    ReplyDelete
  15. Καλησπέρα. Χριστο θα ηθελα να ρωτησω ενα σώμα γυναικείο μυιοδες σε ηλικια 41 με ύψος. 172 βαρη σκελετο πιο ειναι το ιδανικο βαρος τωρα ειμαι 66 και δεν μπορω να ξεκολεισω .ευχαριστώ.

    ReplyDelete
  16. Αν νομίζεις πως έχει πολλά κιλά,δεν έχεις!! Για το ιδανικό βάρος έχω γράψει ολόκληρο άρθρο!

    ReplyDelete
  17. Χρηστο σε παρακαλω πες μου τη γνωμη σου για το miha

    ReplyDelete
  18. Καλησπερα Χρήστο, ήθελα τη γνώμη σου επειδή δουλεύω σε ξενοδοχείο βραδινό ωράριο και οσο κι αν εχω προσπαθήσει δε μπορω να σηκωθώ για γυμναστική ουτε καν για μπάνιο δεν πάω πες μου σε παρακαλώ τη γνώμη σου για αυτό το μηχανημα παθητικής γυμναστικής. Πράγματι κάνει δουλειά εστω για μια συντήρηση?

    ReplyDelete
  19. Κατά την άποψή μου όχι αλλά δεν το έχω δοκιμάσει γι αυτό κρατάω μια μικρή επιφύλαξη.

    ReplyDelete
  20. Κανενα σουπερ προγραμματακι για μια συντομη έκρηξη εχεις να μου προτείνεις??

    ReplyDelete
  21. Σπριντ και μεταβολική προπόνηση με βάρη!

    ReplyDelete