27.5.12

Γυναίκες και γράμμωση: η μεγάλη πλάνη









Διαβάστε επίσης:


ΓΡΑΜΜΩΣΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

Oι συντριπτικά περισσότερες γυναίκες επιθυμούν τη γράμμωση αλλά φοβούνται την υπερβολική μυϊκή μάζα.

Σας διαβεβαιώ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα ακόμη κι αν γυμνάζεστε με μεγάλα βάρη. 

Απλά το ορμονικό προφίλ της γυναίκας δεν βοηθάει σε κάτι τέτοιο. Με επίπεδα τεστοστερόνης 10-20 φορές χαμηλότερα από αυτά του άντρα οι γυναίκες είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτήσουν ανεπιθύμητο όγκο. Κάποιες γυναίκες που βλέπετε σε φωτογραφίες και σας προκαλούν απέχθεια και φόβο,έχουν αποκτήσει το αντρικό σώμα τους με τη χρήση στεροειδών.

Από την άλλη μεριά οι συμβουλές προς τις γυναίκες για μικρά βάρη και πολλές επαναλήψεις τους προσφέρουν τις χειρότερες υπηρεσίες στο θέμα γράμμωση.

Αν θέλετε να γραμμώσετε, να σηκώνετε μεγάλα βάρη με λίγες επαναλήψεις.

 Σε συνδυασμό με σωστή αερόβια και διατροφή τα μεγάλα βάρη θα σας φθάσουν γρήγορα στη γράμμωση τη στιγμή που άλλες γυναίκες θα ματαιοπονούν για χρόνια! 

Μόνο τα μεγάλα βάρη μπορούν να βελτιώσουν ταυτόχρονα τόσο το μυογενή όσο και το νευρογενή μυϊκό τόνο.

Αλλάξτε λοιπόν τον τρόπο προπόνησής σας με τα βάρη και σε ένα μήνα θα δείτε στο σώμα σας σημαντικές και ευχάριστες αλλαγές.

Η σέξι εμφάνιση προϋποθέτει ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα!

 Γι αυτό γυμνάστε τους μύες σας με μεγάλα βάρη εκτελώντας κυρίως σύνθετες ασκήσεις και μη παραλείποντας ποτέ :

- καθίσματα
- άρσεις θανάτου
- κωπηλατικές
- πιέσεις στήθους
- πιέσεις ώμων

Και μόνο αυτές τις 5 ασκήσεις να κάνετε σε επαρκή ένταση θα έχετε κάνει το 95% του μέγιστου δυνατού!

Υπενθυμίζω ότι η γράμμωση είναι δυο πράγματα:

- μείωση του ποσοστού λίπους
- ενδυνάμωση και υπερτροφία των μυών.


Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!


Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας

https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/


27 comments:

  1. Όντως αυτό με τα λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις είναι μύθος για τη γράμμωση.Πάντα πρέπει να κάνουμε βαριά σετ με βασικές ασκήσεις γιατί έτσι έχουμε μεγάλη αύξηση μεταβολισμού για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση. Όσο για τις ασκήσεις αυτές που ανέφερες είναι οι σημαντικότερες. Απλά να τονίσω ότι οι πιέσεις ώμων πρέπει να γίνονται όρθιοι από rack και όχι καθιστοί όπως κάνουν οι περισσότεροι. Είναι πολύ σημαντική αυτή η άσκηση. Και το σκουώτ που είναι καταπληκτική άσκηση πρέπει να γίνεται μέχρι κάτω, κάτω από τον παράλληλο για να πάρουμε καλά αποτελέσματα. Αυτές είναι οι 2 καλύτερες ασκήσεις που υπάρχουν για δύναμη, μυική ανάπτυξη και ένα σμιλευμένο σώμα.

    ReplyDelete
  2. Κατι δεν καταλαβαίνω Χρήστο και παρακαλω να βοηθήσεις.

    Για να κανεις υπερτροφία πρεπει να έχεις θερμιδικο πλεονασμα ενω για να πέσει το σωματικο λίπος πρεπει να υπάρχει έλλειμα, αλλιως για να συμβουν και τα δύο μαζι ειναι υπερπροπόνηση όπως έχεις πει.

    Πώς θα γίνει?

    α) χανεις λίπος ενα διαστημα με HIIT και μετα απο μια μικρη παυση κανεις ασκησεις εντασεις με βαρη και παραλληλα εχεις θερμιδικό πλεόνασμα?

    β) vice versa

    ReplyDelete
  3. Prasinos Paris προσωπική μου άποψη επί του θέματος είναι η εξής:

    Μυϊκό όγκο και απώλεια λίπους με εξαιρετικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα είναι κάτι το οποίο είναι τρομερά δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς την λήψη εξειδικευμένων συμπληρωμάτων(που πιθανότατα δεν είναι και ασφαλή). Επίσης είναι κάτι το οποίο δεν είναι και αποδοτικό από θέμα χρόνου. Κάποιος αθλητής είναι εύλογο να διαχωρίσει αυτές τις 2 φάσεις για να επωφεληθεί τα μέγιστα στο ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα(προϋποθέτει όμως την ανάλογη επιστημονική στήριξη από προπονητή και γνώσεις διατροφής).

    ΟΜΩΣ πιστεύω πως ο μέσος απλός, καθημερινός άνθρωπος θα έπρεπε να επιλέξει αυτόν τον δρόμο(απώλεια λιπους και ταυτόχρονα αυξηση μάζας/δύναμης) γιατί είναι πιο υγιές να διατηρείς το σωματικό σου βάρος από το να αυξομειώνεις διαρκώς κάθε καλοκαίρι και χειμώνα... Εννοείται τον χειμώνα πρέπει να τρέφεται ο άνθρωπος καλύτερα και να αποφεύγει την απώλεια βάρους γιατί έτσι διατηρεί ισχυρό το ανοσοποιητικό του σύστημα(όποτε το να προσθέτει κανείς 2-3 κιλά το χειμώνα κρίνεται απολύτως φυσιολογικό).

    Από την άλλη όσοι έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή ή απέχουν πολύ καιρό από αθλητικές δραστηριότητες(βάρη, στίβο κτλ) έχουν την δυνατότητα να χάσουν λίπος αυξάνοντας παράλληλα την μυική τους μάζα. Βέβαια κάτι τέτοιο θα δουλέψει καλά τους πρώτους μήνες αλλά όσο περνάει ο καιρός οι ρυθμοί ανάπτυξης θα πέφτουν.

    Ελπίζω να σε βοήθησα..

    ΥΓ:Christo δεν ξέρω αν άλλαξες κάτι στο blog πάντως η σελίδα είναι πολύ πιο ελαφριά από πριν πράγμα πολύ καλό για μας που έχουμε ακόμα Pentium 4 επεξεργαστή!!

    ReplyDelete
  4. Prasinos Paris ο Georgio το πιάνει σωστά το θέμα.
    Υπάρχουν 3-4 αναρτήσεις μου σχετικές που θα τις βρεις το Νοέμβριο του 2009 και τον Οκτώβριο του 2010.

    ReplyDelete
  5. οταν λετε και μονο αυτες τις 5 να κανετε πιανετε το 95%, με μπερδευετε.
    ειναι αρκετες αυτες τελικα η δεν ειναι?
    βεβαια λετε με ενταση και αυτο ειναι πολυ σχετικο, αφηστε που για να κανεις κανει με ενταση πρεπει να εχεις και μια αλφα φυσικη κατασταση
    μια μεση γυναικα με μια μεση φυσικη κατασταση, αν εκτος της αεροβιας κανει και 2 φορες την εβδομαδα τις 5 αυτες ασκησεις με επαρκες βαρος και με ενταση τοση ωστε να μη νιωθει οτι δεν αντεχει και τα παρατησει και φυσικα εννοειται οχι με ροζ βαρακια, ειναι αρκετες για να χτισει σωμα;

    ReplyDelete
  6. HELENA,
    όταν λέει ο Χρήστος οτι καλύπτεις το 95%,εννοεί το πτροφανές.Καλύπτεσαι πλήρως απο τις ασκήσεις αυτές, οι υπόλοιπες είναι για μικρολεπτομέρειες που εσύ στη παρούσα φάση δε χρειάζεσαι κ δε δύνασαι να καταλάβεις.Όταν εντρυφύσεις περισσότερο στα της προπονήσεως,τότε να σε απασχολήσει το υπόλοιπο 5%.
    Βεβαιώς κ είναι αρκετές για να χτίσεις σώμα όταν συνδυαστεί με σωστή διατροφή σε ποιότητα κ ποσότητα κ στο σωστό συγχρονισμό(διάβασε αναρτησεις του χρηστου περι διατροφης).Πρόσθεσε κ 2 φορές διαλλειματική κ θα πας πολύ καλά!

    ReplyDelete
  7. Σας παρακαλω για πείτε μου... Θέλω να γραμμωσω, κάνω διατροφή (όχι κατα γράμμα )- (χωρίς να τρώω βλαβερα). Αλλα δε βλέπω αποτέλεσμα. Αντίθετα έβαλα κιόλας λίγο λίπος. Λέω να πάρω λίγη πρωτεΐνη μήπως γίνει κάτι. Τι με συμβουλευετε;
    Όσο για προγραμμα διατροφής έχετε να προτείνετε κάποιο για να ακολουθήσω ;

    ReplyDelete
  8. H γράμμωση χρειάζεται και πολύ άσκηση!Ψάξε στο blog και θα βρεις πολλά άρθρα που θα λύσουν τις απορίες σου!

    ReplyDelete
  9. Χρήστο η άρση θανάτου δεν είναι επικίνδυνη για τη μέση και ειδικά στις γυναίκες; Εγώ προσωπικά το αποφεύγω απο τότε που το διάβασα προτιμώ να κάνω ραχιέους. Πράττω ορθά;

    ReplyDelete
  10. Έτσι μένουν αγύμναστοι οι κάτω ραχιαίοι. Για υγιή,γυμνασμένα άτομα με σωστή τεχνική δεν βλέπω πρόβλημα με τις άρσεις θανάτου. Για τα υπόλοιπα κάθε άσκηση μπορεί να είναι επικίνδυνη.

    ReplyDelete
  11. se poso kairo mpori na dei apotelesmata mia gynaika otan prosexei ti diatrofi k gymnazetai?

    ReplyDelete
  12. πως μπορούμε να ξέρουμε ποια είναι τα ιδανικά κιλά για τον καθένα για κάθε άσκηση, ούτως ώστε να μην είναι λίγα ή υπερβολικά πολλά? υπάρχει κάποια φόρμουλα που το υπολογίζουμε?

    ReplyDelete
  13. Όχι! Υπάρχει η δοκιμή! Και όταν είμαστε πολύ άνετοι πάμε στα επόμενα!

    ReplyDelete
  14. Mporw na rwtisw k egw kati? Kata arxin Euxaristoume polu gia tis simvoules.. Tha ithela na mathw poia einai i gnwmi sou gia tin ekgumnasi me xrisi power plate. Euxaristw

    ReplyDelete
  15. Αρνητική! Έχω γράψει σχετικά!

    ReplyDelete
  16. καλησπέρα,με βάρος 48 κιλά πόσα περίπου κιλά να σηκώνω;

    ReplyDelete
  17. Δεν μπορεί να πει κανείς εύκολα! Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές υποδομής από άτομο σε άτομο!

    ReplyDelete
  18. Χρηστο ειναι αδυνατον μια γυναικα να αυξησει τον ογκο της;
    Φυσικα οχι να βαλει κιλα με ψωμια και μακαρονια. Απλα να αυξησει τους μυες της και αν ναι πως θα τα καταφερει;

    ReplyDelete
  19. Όπως κι άντρες αλλά χωρίς το σύμμαχο τεστοστερόνη! Βαριά βάρη στις 8 περίπου επαναλήψεις και ήπιο θερμιδικό πλεόνασμα!

    ReplyDelete
  20. Χρηστο μπορεις να μας δωσεις ενα προγραμμα με συνδυασμο των πιο πανω ασκησεων; Ποσες φορες τη βδομαδα ποιες ασκησεις καθε φορα κλπ; Ευχαριστω πολυ

    ReplyDelete
  21. Ρίξε μια ματιά εδώ:

    http://totalfitness-christos.blogspot.gr/2011/08/blog-post_20.html

    ReplyDelete
  22. Εγώ είαμι 50 κιλά, κάνω άρσεις θανάτου προσθέτοντας 20 κιλά στην μπάρα (10+10) και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Και την κάνω και σε συνδυασμό με όρθια κοπηλατική (με λιγότερα κιλά βέβαια)

    ReplyDelete
  23. Να ρωτησω κατι ....για καποιον με θεμα στον εσω μηνισκο προτεινετε καθισματα βαθια?? Ακουγονται πολλες αποψεις οτι ειναι επικινδυνα. Εσεις τι λετε?

    ReplyDelete
  24. Εγώ Ελένη μου δεν είμαι γιατρός για να σε συμβουλέψω αλλά θα τα απέφευγα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστω για τον χρονο σας

      Delete
  25. Καλησπερα! Εγω ειμαι κοπελα, 51 κιλα και υψος 167, περιπου 20% λιπος. Κανω πολυ καιρο βαρη και με αρκετα κιλα και γενικα εχω μια γραμμωση σε καποια σημεια, διατροφη πολυ καλη με τουλαχιστον 100 γρμ πρωτεινης τη μερα. Θελω να στεγνωσω λιγο ακομα στην κοιλια. Τωρα, αυτο που με μπερδευει ειναι αν πρεπει να εχω θερμιδικο πλεονασμα για να βαλω μυς ωστε να φανουν οι κοιλιακοι μου κι αλλο, ή αν πρεπει να εχω ελλειμμα για να καψω λιπος, απλα φοβαμαι μην καψω μυς. Γενικα, ειμαι σωματοτυπος εκτομορφος και δεν θελω να ξαναγινω skinny, αλλα θελω και να μην βαλω λιπος. Τι προτεινετε? Kate

    ReplyDelete
  26. Όλο το blog είναι απάντηση στο ερώτημα σου αλλά πάνε και διάβασε το άρθρο για τους εκτόμορφους.

    ReplyDelete