4.6.12

Καθίσματα (σκουότ/squat): 6 σοβαροί λόγοι για να μην τα παραλείπετε!








Διαβάστε επίσης:

Καθίσματα (σκουότ/squat) με βαράκια

Τα καθίσματα (σκουότ/squat) είναι η πιο πολύτιμη άσκηση με βάρη και πρέπει να να μη λείπει από τα προγράμματά σας είτε είστε άντρες είτε γυναίκες.

Μπορούν να γίνουν εύκολα στο σπίτι με δυο κλασικά βαράκια που θα πρότεινα να είναι στην περιοχή των 15-20 κιλών έκαστο για τους άντρες και 7.5-10 κιλών για τις γυναίκες.

Τρία σετ των 8-10 επαναλήψεων μέσα σε μια μη split προπόνηση,τρεις φορές την εβδομάδα είναι πολύ καλά.

Αν κάνετε τα καθίσματα (σκουότ/squat) όπως στο βίντεο του link δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα με τα γόνατά σας αν και τελικά αυτό το ζήτημα είναι κάπως υποκειμενικό και θα πρέπει να κάνετε τα δικά σας τεστ.

Για να δούμε όμως εν τάχει τα βασικά πλεονεκτήματα που έχουν τα καθίσματα (σκουότ/squat):

1. Βοηθάνε όσο καμία άλλη άσκηση στο κτίσιμο μυϊκής μάζας σε όλο το σώμα.
Κι αυτό διότι όταν γίνονται με τη δέουσα ένταση δημιουργούν εξαιρετικά αναβολικό περιβάλλον λόγω της έκκρισης τόσο τεστοστερόνης όσο και αυξητικής ορμόνης.
Είναι αυτό που λένε ότι με με τα καθίσματα (σκουότ/squat) μπορεί κανείς να χτίσει μπράτσα.

2. Καις περισσότερο λίπος λόγω της μεγαλύτερης μυϊκής μάζας που βοηθούν να χτισθεί.

3. Τα καθίσματα συγκαταλέγονται στις πιο λειτουργικές ασκήσεις,αυτές που κάνουν την καθημερινότητά μας ευκολότερη με την έννοια ότι μιμούνται βασικές κινήσεις του σώματός μας που χρησιμοποιούμε ακούσια για συνηθισμένες δουλειές και αγγαρείες. 

Π.χ. το να σκύψεις να πάρεις δυο νερά των 9 κιλών και να τα πας σπίτι.(Αυτοί που έχουν να μεταφέρουν κόλα ή άλλα αναψυκτικά αντίστοιχης συσκευασίας είναι σίγουρο ότι ζορίζονται πολύ...)

4. Βοηθάνε στην διατήρηση της κινητικότητας γιατί δυναμώνουν τα πόδια όσο καμία άλλη άσκηση. Παράλληλα γυμνάζουν πολύ καλά το μέσο κορμό - όλους τους σταθεροποιητικούς μύες της περιοχής - πράγμα που σημαίνει καλή ισορροπία. Τα καθίσματα έχει βρεθεί ότι προστατεύουν καταλυτικά από τα πεσίματα προϊούσας της ηλικίας.

5. Αυξάνουν την αθλητική ικανότητα - σπριντ,άλματα κλπ - σε όλες τις ομάδες αθλητών και γι αυτό δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητής που να μη τα χρησιμοποιεί.

6. Προστατεύουν από τους τραυματισμούς επειδή δυναμώνουν αποτελεσματικά τους τένοντες και τους συνδετικούς ιστούς.

Θα μπορούσε κανείς εν τέλει να πει ότι τα καθίσματα γυμνάζουν σχεδόν όλο το σώμα έτσι που καμία άλλη άσκηση δεν μπορεί.

Για τη σωστή τεχνική διαβάστε το link και δείτε με προσοχή το βίντεο.

Να είστε υγιείς,αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!




Χρήστος Στρογγύλης
Φίλος και συνοδοιπόρος σας




https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

25 comments:

  1. Όπως πάντα είσαι κορυφαίος και μοναδικός στον τρόπο που περιγράφεις....Για άλλη μια φορά ΜΠΡΑΒΟ από μένα και εύχομαι πάντα να χεις την υγεία και την υπομονή να μας καθοδηγείς απτο blog του totalfitness....Μια παρατήρηση: επειδή είμαι ερασιτέχνης αθλητής αθλημάτων με έκρηξη και κινητικότητα ταυτόχρονα(μπάσκετ, beach volley), αλλά και σκάλες ανεβαίνω σχεδόν καθημερινά ΠΡΟΣΟΧΗ στα γόνατα...Η ενδυνάμωση των μυων του ποδιού με αλτήρες είναι νούμερο 1 ΣΙΓΟΥΡΑ, αν παρολαυτά κάποιος νιώσει πόνο ή τσίμπημα στην περιοχή του γονάτου καλό είναι να ξεκουράσει λίγο τα πόδια από βάρη και να μπει στη μαγική περιοχή του ΝΕΡΟΥ, ειδικά τώρα που είναι καλοκαιράκι στη χώρα μας....Κολύμπι, περπάτημα στο νερό και γενικά ασκήσεις μέσα στη θάλασσα για τα πόδια κυριολεκτικά κάνουν θαύματα στα γόνατα φίλοι μου...Όταν περάσει ο πόνος επιστρέφετε πάλι στους αλτήρες σας....
    Ευχαριστώ για το χώρο,
    Με εκτίμηση
    ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΡΗΤΗ

    ReplyDelete
  2. Γεια σου Χρηστο.Κανεισ τρομερη δουλεια και μπραβο.Ξεκινησα μεταβολικη προπονηση και πριν 5 μερεσ κυκλικη διαιτα υδατανθρακων. Λογω αλλεργιασ στη γυρη δεν μπορω να παω στο βουνο και ετσι αρκουμαι στη διαλειμματικη στο γυμναστηριο στο διαδρομο.Εχεισ γραψει καποια πραγματα για την κυκλικη ληψη υδατανθρακων αλλα αν μπορουσεσ να εγραφεσ μια νεα αναρτηση αφιερωμενη σ΄ αυτην ακομα πιο κατατοπιστικη(π.χ.τισ low μερεσ ποσοι αμυλωδεισ υδατανθρακεσ καταναλωνονται (χοντρικα παντα), καποια παραδειγματα τροφων πλουσια σε πρωτεινη χωρισ πολλουσ υδατανθρακεσ...).Και κατι τελευταιο θα ηθελα τη γνωμα σου για το αν τα γαλακτοκομικα το βραδυ ¨θολωνουν¨ οπωσ λενε πολλοι τουσ κοιλιακουσ.Υποχρεος!

    ReplyDelete
  3. φίλε ανώνυμε βλέπω το έχεις πάρει πολύ σοβαρά. Μετράς θερμίδες, θές να γραμώσεις και ρωτάς αν τα γαλακτοκομικά θολώνουν. Για την κυκλική λήψη υδατανθράκων κάνε 3 μέρες χαμηλό σύνθετο υδατάνθρακα και μια μέρα υψηλό. Δεν μπορεί όμως ρε φίλε να σου πεί κανείς ποσότητες γιατί δεν ξέρει τι μεταβολισμό έχεις ή τι προπονήσεις κάνεις.Κάνεις βαριά σετ squat, rows, ohp dips deads ή κάνεις αυτά που κάνει η πλειοψηφία με τις τροχαλίες και τις κάμψεις δικεφάλων? Τα γαλακτοκομικά όντως θολώνουν αλλά αυτό αφορά επαγγελματίες αλλά και κάποια ψώνια που θέλουν να φτάσουν το σωματικό τους λίπος στο 6%. Αν εσύ θες να φτάσεις στο 9, 10% δε χρειάζετε να τα κόψεις. δε χρειάζετε να το παίρνεις τόσο σοβαρά είναι μάταιο αυτη η ψύχωση με τους κοιλιακούς τώρα το καλοκαίρι για την παραλία.

    ReplyDelete
  4. Σ ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Μεταβολικη κανω μερα παρα μερα και οι ασκησεισ ειναι πιεσεισ στηθους επικλ παγκου, καθιστη κωπηλατικη(μηχανημα), διζυγο, προβολεσ με βαρακια στα χερια, μονοζυγο, πιεσεισ ωμων καθιστος και αφου κανω 3-4 κυκλουσ με αυτο το πλανο κανω μερικα σετ πουσαπς.Γενικα αποφευγω τισ ασκησεισ απομονωσης.Μετα διαλειμματικη στο διαδρομο:(. Προσπαθω να πηγαινω τισ ενδιαμεσεσ μερες να κανω διαδρομο και κοιλιακους αλλα οχι παντα. Επομενως 3 μερες μειωμενα ψωμι(παντα μαυρο), πατατες , ρυζι(καστανο), ξηρουσ καρπουσ και 1 αυξημενα ενω τα φρουτα, τα λαχανικα, το μελι και τα γαλακτοκομικα τα κραταω σταθερα ετσι??

    ReplyDelete
  5. γαλακτοκομικά το βράδυ βάλε είναι η καλύτερη επιλογή, το πρωί αν θες δε χρειάζεται εκεί μπορείς να φας αυγά. Στα υπόλοιπα γεύματα σαλάτα σύνθετο υδατάνθρακα και πρωτείνη από ψάρι, κουνελι, κοτόπουλο. Περιόρισε το μέλι και τα φρούτα μόνο το πρωι ή μετά την προπόνηση. δηλαδή λαχανικά αυγά, ψάρι, κρέας όσο θες και φρούτα, άμυλο,ξηροί καρποί, μέλι, γαλακτοκομικά με μέτρο. επίσης λίγο ελαιόλαδο με κάθε γεύμα, είναι χρήσιμο. καλή επιτυχία

    ReplyDelete
  6. Share Guide: If you prefer the free weights, then why develop the machines?



    Jack LaLanne: For variety. When you are running a gym for the public, you've got to get variety and change the people's programs every 30 days. Then the people break the monotony of doing the same thing. If you had to eat carrots for the rest of your life you'd be so damned bored and malnourished, wouldn't you? These machines of today are terrific. But the weights should be an integral part of it.

    Να και η άποψη του πρωτοπόρου του fitness για τα μηχανήματα....Ο μέγιστος Jack Lallane εξηγεί γιατί ενώ προτιμά τα ελεύθερα βάρη(όπως και όλοι μας στο blog) , ανάκαλυψε γύρω στα 1950 τα μηχανήματα εκγύμνασης....

    ReplyDelete
  7. Χρηστο και υπολοιποι φιλοι, γεια σας

    γυμναστηριο παω μονο για βαρη, τρεχω εξω.

    θελω να το σταματησω το γυμναστηριο και να κανω τα βαρη σπιτι η οπου βρισκομαι τελοσπαντων, τυχαινει ταξιδευω συχνα. το οτι νιώθω εξαρτημενη απο τα βαρη του γυμναστηριου με αγχωνει, θελω ανεξαρτησια.

    ποιος ειναι ο ελαχιστος εξοπλισμος που χρειαζομαι για μια πληρη προπονηση στο σπιτι? λεω ελαχιστος γιατι δεν ειναι καιροι για περιττα εξοδα.
    ενα στρωματακι,
    2 αλτηρες, ΟΚ.
    αρσεις θανατου μπορω να κανω με αλτηρες??
    δε χρειαζομαι μπαρα??
    επισης την κλιση για στηθος πως θα μπορουσα να την εξαρσφαλισω αν δεν εχω παγκο?
    thanks για τις οποιες απαντησεις, mates

    ReplyDelete
  8. Helena γεια σου.

    Απο την πλευρά μου , επειδή γυμναστήριο πάω μόνο για να τεστάρω τα καθίσματα με μπάρα με περισσότερα κιλά(δεν αντέχουν τα ρημάδια τα χέρια ακόμα βαρύτερους αλτήρες) έχω στο σπίτι μια ελβετική μπάλα που υποκαθιστά τέλεια τον πάγκο και με καλύτερα αποτελεσματα για τον κορμό αφού απαιτεί συνεχή σταθεροποίησή του, ένα μονόζυγο πόρτας, και 2 σετ αλτήρων : ένα ΄΄βαρύ'' σύνολο εως 50 κιλά για καθισματα και αρσεις θανάτου και ένα ''ελαφρύ'' εως 35 κιλά για άλλες ασκήσεις ώστε με επιλογή συγκεκριμένων ασκήσεων και αρχική τους ρύθμιση να μην είμαι υποχρεωμένος να αλλάζω συνέχεια κιλά,πράγμα που είναι αρκετά ενοχλητικό σε μια κυκλική μεταβολική προπόνηση.
    Με τους αλτήρες και μια ελβετική μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να ψάξεις λίγο και στο διαδύκτιο για να βρείς τις ασκήσεις και τη σωστή στάση σώματος πάνω στην μπάλα.
    Μέχρι και ιμάντες TRX μπορεί κανείς να φτιάξει (με προσαρμογή τους στο μονόζυγο) απο ιμάντες φορτίων αυτοκινήτου ή άλλου είδους αφού το κόστος στην αγορά είναι εκνευριστικά απαγορευτικό, 150 - 200 ευρώ!!!

    Με σωστή επιλογή ασκήσεων,αρκετό μεράκι και ίσως λίγο μεγαλύτερο ψάξιμο είμαι σίγουρος πως θα κάνεις θαύματα στο σπίτι.

    Ανδρέας . Πάτρα.

    ReplyDelete
  9. Helena, αν έχεις την απαραίτητη δύναμη, αντί για πιέσεις στήθους σε επικλινή πάγκο μπορείς να κάνεις decline pushups, δηλαδή pushups με τα πόδια σε κάποια καρέκλα ή κάποια άλλη επιφάνεια. Γυμνάζεις τις ίδιες ακριβώς μυικές ομάδες ( το πάνω μέρος του στήθους,τους τρικέφαλους και σε κάποιο βαθμο και τους ώμους). Αργότερα μπορείς να κάνεις την άσκηση πιο δύσκολη βάζοντας ένα σακίδιο στην πλάτη με κάποιο βάρος (πιάτα βάρους, βαράκια ή ακόμα και μπουκάλια με νερό!!!).Για να μην μετακινούνται τα βάρη μπορείς να γεμίσεις το υπόλοιπο σακίδιο με πετσέτες. Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις απλά pushups με σακίδιο (backpack pushups) http://www.youtube.com/watch?v=IVTlphq6EBY.

    ReplyDelete
  10. Εκπληκτικό άρθρο Χρήστο και σε ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές σου αν και έχω μια μικρή ένσταση για τα βάρη που προτείνεις. Σε κάθε όμως περίπτωση θα συμφωνήσω μαζί σου ότι αν δεν βάλεις βάρη που θα σε ζορίσουν (χωρίς να σε τραυματίσουν) ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

    ReplyDelete
  11. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 180 ΥΨΟΣ ΚΑΙ 80 ΚΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΡΕΧΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΜΑ ΝΑ ΧΑΝΩ ΑΡΓΑ ΒΑΡΟΣ.ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ..ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΩ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ReplyDelete
  12. Διατροφή+βάρη+αερόβια! Διάβασε κανένα άρθρο για να βοηθηθείς!

    ReplyDelete
  13. Διατροφή+βάρη+αερόβια! Διάβασε κανένα άρθρο για να βοηθηθείς!

    ReplyDelete
  14. Δημητριακά για το πρωινό
    Αρκετά δημητριακά που προτιμούν πολλοί για το πρωινό τους, είναι τεχνητά εμποτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα, γιατί αλλιώς δεν θα είχαν απολύτως τίποτα να προσφέρουν. Και σε αυτή την περίπτωση όμως που τους προστίθενται εκ των υστέρων οι βιταμίνες, τεχνητά, δεν ανεβαίνει και ιδιαίτερα η θρεπτική τους αξία, αφού για παράδειγμα, ο τύπος της βιταμίνης D που προστίθεται, δεν μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό.
    Ακόμα, όπως και τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι γεμάτα με ζάχαρη και σιρόπι καλαμποκιού. Εάν μάλιστα περιέχουν και καλαμπόκι στη σύστασή τους, που είναι και το πιθανότερο, τότε μάλλον είναι γενετικά τροποποιημένο, καθώς είναι πολύ χαμηλότερου κόστους.
    Το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι έχει αποδειχθεί μέσα από επιστημονικές έρευνες πως βλάπτει σοβαρότατα την υγεία.

    Μπάρες δημητριακών
    Μπορεί να μην το περιμένατε, αλλά οι μπάρες δημητριακών δεν είναι το υγιεινό σνάκ που όλοι νομίζουμε. Το μάρκετινγκ αυτών των εταιρειών και η διαφημιστική εκστρατεία, είναι άκρως παραπλανητικά αφού, όλες σχεδόν οι εταιρείες, περιλαμβάνουν στα συστατικά τους σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, το οποίο όπως αναφέρουμε και παραπάνω δεν είναι από τις καλές τροφές. Ακόμα και όσες ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν μέλι, οφείλουν τη γλυκύτητά τους στο σιρόπι καλαμποκιού, που προσθέτουν, και όχι στο μέλι. Εκτός αυτού, οι μπάρες δημητριακών, έχουν υψηλή περιεκτικότητα και σε ακόρεστα λιπαρά.


    Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/07/blog-post_7590.html#ixzz2YSLeGtfJ
    Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

    Σ'αυτο το αρθρο ελπιζω να εννοει τα δημητριακα σοκολατας!
    Επειδη μεχρι τωρα για μενα τα δημητριακα ήταν η πιο υγιεινη-νοστιμη επιλογη πρωινου!
    Λανθανομαι?

    ReplyDelete
  15. Δυστυχώς φίλε! Μιλάμε γενικά για μια μέτρια έως πολύ κακή επιλογή!

    ReplyDelete
  16. Για όσους ενδιαφέρονται βρήκα αυτό το workout που περιέχει παραλλαγή των καθισμάτων...Φυσικά προσοχή στα γόνατα και γενικά στην αποκατάσταση...
    http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/9c/76/64/9c76644a24a08566a86a9cb35e608e5a.jpg

    ReplyDelete
  17. Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ "μπροστινών" και "πίσω" σκουώτ; Ποιά είναι πιο καλύτερη κατά την άποψή σας;

    ReplyDelete
  18. Kαι τα δύο καλά είναι! Tα front squats στοχεύουν καλύτερα τους τετρακέφαλους ενώ τα regular τη μέση και τους γοφούς.

    ReplyDelete
  19. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΙ ΠΡΤΕΙΝΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ?

    ReplyDelete
  20. Γιώργο όσοι έχουν ανάλογα προβλήματα θα πρέπει τα έχουν clearance από αθλητίατρο.

    ReplyDelete
  21. γεια σου christo.ειμαι γυναικα με υψος 1.69 και βαρος 62κιλα.κανω ασκησεις ποδιων με 5κιλα αλλα κανω πολλες επαναληψεισ ωσπου να νιωσω καψιμο κι οχι 12 μονο στο σετ.επισης κανω σουπερ σετ για να με πιανουν τα βαρακια.κανω ζημια στο μυικο μου ιστο?θελω μυικη αυξηση και θελω να με συμβουλεψεις.ιωαννα

    ReplyDelete
  22. Αν θέλεις μάζα θα πρέπει να αυξήσεις τα βάρη έτσι ώστε να βγάζεις 8 περίπου επαναλήψεις. Εσύ δουλεύεις την αντοχή των μυών και βέβαια δεν κάνεις ζημιά!

    ReplyDelete
  23. Χριστό ωραία τους τα λες.. αλλα όλα αυτά είναι για τον μέσο προς προχωρημένο αθλούμενο.. σε κανέναν μα κανέναν άλλον αρχάριο δεν βάζεις καθίσματα με αλτήρες γιατί δεν ξέρεις τι προβλήματα έχει τι ελαστικότητα και τι ευλυγισία στο σώμα του.. και πάνω απ όλα ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ to υψος την ηλικια κτλ! ...σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει για αρχή στο σπίτι του πρώτα πρέπει να μάθει την σωστή στάση του καθίσματος μονο με το βάρος του σώματος του να μάθει να αναπνέει σωστά κατά την διάρκεια της κίνησης και μετά να πάρει κιλά και να κάνει "εξδικεβμενες" ασκήσεις , αλλιώς τα προβλήματα αν δεν εμφανιστούν στις πρώτες μέρες..σίγουρα με την πάροδο του χρόνου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να εμφανίζονται /btw τα 15 κιλα στο καθε χερι για την εκτελεση τησ ασκησης ειναι πολλα για εναν ανδρα που την κανει πρωτη φορα οπως και τα 7 για την γυναικα ..κανονικα 5 και 5 κιλα στο καθε χερι για τον ανδρα για αρχη για να μαθει την τεχνικη της ασκησης και 2 με 2 η 3 και 3 για την γυναικα, επίσης εφ όσον η κάθε άσκηση έχει την δικη της λεπτομέρεια και περιγραφή στον τρόπο εκτελέσεις την ίδια λεπτομέρεια και περιγραφή χρειάζεται και στον τρόπο έντασης ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει ο καθένας.. να γίνεσαι λίγο πιο σαφής ... οποιος δεν ξέρει δεν έχει διαβάσει γενικά και δεν έχει εμπειρια παρεξηγεί.. άλλοι διαβάζουν 1 set των 10 επαναλήψεων και νομίζουν ότι όλες οι επαναληψεις πρέπει να βγούν εύκολα και δεν ζορίζονται καθόλου ..άλλοι ότι ανάμεσα στα set δεν υπάρχει διάλυμα.. και αλλα πολλά τέτοια πανέμορφα ../ με φιλική διάθεση.. ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ..αθλητης powerbodybuilding-freestyle wresling -προπόνηση μαχητικών αθλημάτων, προπονητής-διατροφολόγος

    ReplyDelete
  24. Κώστα σε ότι λες έχεις δίκιο απλά στα πλαίσια ενός άρθρου δύσκολο να αναφέρεις όλα τα προαπαιτούμενα και τις προϋποθέσεις! Αλλά έχω ανοιχτή γραμμή στη σελίδα μου στο facebook και μιλάμε σε εξατομικευμένο επίπεδο! Eύχομαι να είσαι pure power για πολλά χρόνια!

    ReplyDelete
  25. ευχαριστώ για τις ευχές σου να είσαι καλά , συνέχισε αυτό που κανεις.. το καταλαβαινω αυτο που λες , παντως δεν χρειάζονται πολλά λόγια στο να τους κανεις απλα προσεκτικούς. ;-) .λίγα και καλά .. εγώ τα γραψα σε μερικές σειρές και μόλις μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ..έχεις το χρόνο και την όρεξη γι αυτό που άρχισες.., καλα κανεις και εχεις την ανοιχτη γραμμή επικοινωνιας, ετσι πρεπει, ο κόσμος καταλαβαίνει και απομνημονευει κατι ακομα πιο καλα οσο περισσοτερο βλεπει αυτο να επισημενεται και του αρέσει ..συνέχισε την καλή δουλειά καλή συνεχεια ! ;-)

    ReplyDelete