13.8.12

Fitness: Οι πειρασμοί του καλοκαιριού και η παγίδα της τελειομανίας (2)





Διαβάστε επίσης:



Fitness: Οι πειρασμοί του καλοκαιριού και η παγίδα της τελειομανίας


Mη κάνετε το λάθος να θυσιάσετε την κοινωνικότητά σας λόγω των διατροφικών σας πλάνων.Αυτό είναι σοβαρό λάθος ζωής!

Το καλοκαίρι ειδικά είναι γεμάτο ευκαιρίες για φιλικές συναθροίσεις,επανενώσεις κλπ. γιατί υπάρχει πιο χαλαρό κλίμα και πολλοί κάνουν τις διακοπές τους.Αυτό σημαίνει ταβερνούλες,μπαράκια κλπ.

Δηλώστε παρών χωρίς δεύτερη σκέψη!Ζήστε όμορφες,χαλαρές,συντροφικές στιγμές με φίλους και δικούς!

Απλά ποτέ μην επικεντρώνεστε στο φαγητό και στο ποτό αλλά αντίθετα επικεντρωθείτε στο κέφι,στη συντροφικότητα, στη συνεύρεση στη φιλία...

Εξ' άλλου σχεδόν παντού υπάρχουν πλέον υγιεινότερες επιλογές και οι περισσότεροι επαγγελματίες μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας.

 Μη διστάζετε να ζητήσετε κάποια διαφοροποίηση όπως π.χ. λαχανικά αντί για τηγανητές πατάτες. Αυτό είναι κάτι που το κάνω μόνιμα!

Από ποτά αποφύγετε με κάθε τρόπο τη μπίρα καθώς και τα κοκτέιλ που είναι γεμάτα αναψυκτικά. Πάντα το κρασί είναι η καλύτερη επιλογή και θα είναι ευχής έργο αν μείνετε στο ένα ποτήρι. Αν είστε σε ρομαντικό δείπνο σας επιτρέπω δύο.

Τα ευκαιριακά παραστρατήματα και οι παρασπονδίες δεν θα επηρεάσουν τη καλή σας κατάσταση αρκεί να μην υπερβαίνουν το 10-15% των περιπτώσεων.

Όσον αφορά την σωματική άσκηση εκεί θα πρέπει να είστε απόλυτα συνεπείς στο πρόγραμμά σας εκτός αν προέρχεστε από έντονη περίοδο άσκησης και χρειάζεστε μια αποχή αποκατάστασης.
Επίσης δεν χρειάζεστε να χολοσκάτε αν οι διακοπές σας είναι πολύ σύντομες και ειδικότερα αν είναι διανθισμένες με πολύ σεξ.

Το επιμύθιο είναι ότι το fitness δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο για μια καλύτερη και πιο απολαυστική ζωή,μια ζωή που θα τη ρουφήξουμε ως το μεδούλι και θα τη στραγγίσουμε ως τη τελευταία σταγόνα χαράς κι ευτυχίας.

Η τελειομανία είναι μια παγίδα που μπορεί να μας προξενήσει ανήκεστες βλάβες στην κοινωνική μας ζωή!

Χρήστος Στρογγύλης


Φίλος και συνοδοιπόρος σας



https://www.facebook.com/totalfitness.christos
http://totalfitness-christos.blogspot.com/

15 comments:

  1. Χρήστο αν εχεις χρόνο ρίξε μια ματιά σε αυτό το αρθρακι http://spartacus.gr/2010/12/%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%83/ .
    Λεει για το πόσο άχρηστη αλλα και επιβλαβής μπορεί να είναι η πρωτεινη στον ανθρωπο και στηριζει την αποψη του με διαφορα επιχειρηματα. Αν μπορεις θα ηθελα να μας πεις τη γνωμη σου.
    Φιλικά Δημητρης

    ReplyDelete
  2. Το blog σάς αποτελεί πηγή έμπνευσης κύριε Στρογγύλη! Παρακαλώ συνεχίστε την υπέροχη δουλειά αναρτώντας τα άρθρα σας σχετικά με το total-fitness.
    Με σεβασμό,
    μελλοντικός μόνιμος αναγνώστης σας!

    ReplyDelete
  3. Χρήστο πιστεύω ότι έχει φτάσει η στιγμή για αναρτήσεις σου για το θέμα των vegan(χορτοφάγων-ωμοφάγων),που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει το internet ....Δεν πάει άλλο ρε φίλε πια !!!!Υπόσχονται σφίζουσα , υγεία και ρώμη με τέλειο ανοσοποιητικό....Ο κόσμος μέσα στον κικεώνα των πληροφοριών νιώθει χαμένος και μπερδεμένος....Μπορείς εσύ να βοηθήσεις με την εμπειρία σου ???Πιστεύω ότι η απάντηση θαναι καταφατική !!
    Με εκτίμηση
    Γιώργος - Κρήτη

    ReplyDelete
  4. http://spartacus.gr/tag/%cf%87%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1/

    ReplyDelete
  5. http://spartacus.gr/2011/01/%ce%b1%ce%bc%cf%85%ce%bb%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%8a%ce%bd%ce%b5%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%85%ce%bc%ce%b1-x/

    ReplyDelete
  6. Η άποψη μου είναι ότι όσοι προσπαθούν να αγγίξουν την τελειομανία στη διατροφή ανήκουν στην ίδια κατηγορία με τα άτομα που τρώνε κάθε μέρα σαβούρες. Αυτό το πράγμα δεν είναι ζωή, είναι μια μάταιη ψύχωση. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορούμε να απολαύσουμε σε αυτή τη ζωή και δεν πρέπει να τα στερήσουμε από τον εαυτό μας. Όσο για τα άρθρα με τη χορτοφαγία έχουν μια βάση αλλά είναι ακραίες απόψεις. Εγώ π.χ δεν μπορώ να μην τρώω κόκκινο κρέας κυρίως πρόβατο και κατσίκι γιατί έχω διαπιστώσει ότι νοιώθω πιο δυνατός και ενεργητικός μετά από ένα τέτοιο γεύμα. Μείνετε σε αυτό που ονομάζουμε μεσογειακή διατροφή και θα είστε μια χαρά.

    ReplyDelete
  7. Χρήστο σε παρακολουθώ πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον :) Θα ήθελα να μάθω τι γνώμη έχεις για τη διαλειμματική νηστεία (intermittent fasting). Ευχαριστώ, Σίσσυ - Χαλάνδρι

    ReplyDelete
  8. Χρηστο!Είσαι καλά?
    Ετσι να πω ενα γεια ήθελα..
    Συμφωνω απόλυτα με το αρθρο btw.
    Να σαι καλα πάντα και να γραφεις!
    Χαιρετίσματα απο Πάτρα!
    Αλέξανδρος

    ReplyDelete
  9. Ευχαριστώ κατ'αρχάς για τα καλά λόγια.
    Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη βέβαια για το σώμα αλλά έχει πέσει θύμα ακραίων υπερβολών.
    Η διαλειμματική νηστεία είναι στο προσκήνιο τώρα για να ξεχαστεί με τη σειρά της σε λίγους μήνες/χρόνια όταν θα εμφανισθούν νέες,ρηξικέλευθες ιδέες. Ένα πράγμα χρειαζόμαστε: Καθαρή και συνεπή διατροφή σαν τρόπο ζωής.
    Όχι ακρότητες και τελειομανία!
    Η χορτοφαγία είναι πολύ ειδικό θέμα κι αφορά λίγο κόσμο.Δεν την ασπάζομαι κι είναι φανερό από άρθρα μου.

    ReplyDelete
  10. Ευχαριστώ κατ'αρχάς για τα καλά λόγια.
    Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη βέβαια για το σώμα αλλά έχει πέσει θύμα ακραίων υπερβολών.
    Η διαλειμματική νηστεία είναι στο προσκήνιο τώρα για να ξεχαστεί με τη σειρά της σε λίγους μήνες/χρόνια όταν θα εμφανισθούν νέες,ρηξικέλευθες ιδέες. Ένα πράγμα χρειαζόμαστε: Καθαρή και συνεπή διατροφή σαν τρόπο ζωής.
    Όχι ακρότητες και τελειομανία!
    Η χορτοφαγία είναι πολύ ειδικό θέμα κι αφορά λίγο κόσμο.Δεν την ασπάζομαι κι είναι φανερό από άρθρα μου.

    ReplyDelete
  11. http://www.youtube.com/watch?v=6gxIhiGO0v4

    ReplyDelete
  12. Θα πρότεινα σε όποιον σέβεται τον εαυτό του κ υπεραμύνεται των απόψεων του βάσει επιχειρηματολογίας να δει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ ''earthlings'' και έπειτα, έχοντας γνώση του τι σημαίνει αυτή η στάση ζωής (γιατί στάση ζωής είναι το να είσαι χορτοφάγος ή όχι) να δηλώνει τις αποφάσεις του με σιγουριά γνωρίζοντας και τι συνέπειες έχει αυτό..Εύχομαι έστω και ένας να το δει..

    Φιλικά

    ReplyDelete
  13. Χρηστο πολυ καλο το αρθρο, η τελειομανια και οι υπερβολες ποτε δεν ειναι καλες σχεδον απλα μια παρατηρηση. Δεν ειμαι ειδικος αλλα με οποιον διατροφολογο εχω συζητησει θεωρει πως το κρασι και η μπυρα ειναι οι καλυτερες επιλογες απο αλκοολ σε νορμαλ παντα πλαισια και δεν ξερω γιατι εισαι τοσο εναντιον της μπυρας. Ειναι απο τα ποτα που απο οσο ξερω εχουν Βιταμινη Β, βοηθανε στα νεφρα, ο λυκισκος ειναι ιδιατερα ωφελιμος και απο αλκοολικες επιλογες μαζι με το κρασι ειναι οι καλυτερες μιας και δεν ειναι τελειως κενες θερμιδες και σιγουρα και θερμιδικα (120 θερμιδες η μικρη μπυρα) ειναι σε καλο επιπεδο. Διαφωνεις με αυτο; Αν ναι θες να μου εξηγησεις γιατι. Καλη συνεχεια πολυ καλο το μπλογκ !

    ReplyDelete
  14. Εν τάξει μια μπίρα που και που δεν είναι πρόβλημα αλλά γενικά παίρνρει πολλές θερμίδες και πολύ αλκοόλ. Επίσης υπάρχουν πολλές μελέτες που συσχετίζουν τη μπίρα με το λίπος της κοιλιάς και τη γυναικομαστία!

    ReplyDelete